zaterdag, december 9, 2023
HomeSJZInterviews SJZSJZ start voortvarend tegen Warmunda en zet zegereeks voort

SJZ start voortvarend tegen Warmunda en zet zegereeks voort

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Beide ploegen waren ongeslagen gebleven in de wedstrijden om de districtsbeker. Voor de Warmonders was het net niet genoeg om door te bekeren, dit in tegenstelling tot de groenwitten die zelfs buiten de bekerwedstrijden om, ook al hun vriendschappelijke wedstrijden in winst wisten om te zetten. Allemaal leuk en aardig, maar nu ging het om de knikkers en na de verdiende 2-0 overwinning werd de opening van het seizoen met “De Derde Helft” nog gezelliger.

Het was in het begin aftasten voor beide ploegen en het eerste echte wapenfeit was er pas na twintig minuten toen Daan van Rijn een afgeslagen corner in kansrijke positie naast schoot. Een paar minuten later werd Jay Loomans gelanceerd en als een routinier maakte hij het koelbloedig af: 1-0.

De doelpuntenmaker: ,,Dit was ook nog eens mijn eerste doelpunt in het eerste en ook nog eens een hele belangrijke. Ik ben vorig jaar wel een paar keer ingevallen, maar ik had niet zo’n klik met de toenmalige trainer. Onder onze nieuwe trainer Kevin Bos heb ik dat wel, de afgelopen twee jaar heb al in de jeugd onder hem gespeeld en ik voel veel vertrouwen. Ik ben wel begonnen bij SJZ, maar ik heb daarna bij ARC en Alphense Boys gespeeld en ben sinds een jaar of drie weer op het oude nest teruggekeerd. De sfeer is uitstekend en ik vind dat wij we veel kwaliteit in ons team hebben en wij moeten dan ook naar mijn idee mee gaan doen om de prijzen.”

Loomans werd met een fraaie steekbal van Joey Vink nog een keer de diepte ingestuurd, maar hij kon dit keer niet afronden. Vlak voor rust ging de linksbuiten er wederom vandoor en via een scrimmage kwam de bal bij Marc Griffioen terecht, die waarschijnlijk naar het WK Rugby heeft gekeken, want zijn schot ging hoog over. De in het zwart gestoken bezoekers waren de eerste helft onmachtig en verder dan een kopbal naast het doel en een schot van Kevin van Bentem kwamen de Warmonders niet. Vlak na rust verdubbelde de groenwitten de score, na een vlot lopende aanval over vele schijven rondde Jari van Kampen met een droog schot in de korte hoek af (2-0).

De Overbos bewoners haalden Sohrab Safi naar de achterste linie om de opbouw beter te laten verzorgen en dat leverde een paar kansen op, de grootste was voor Stan van Rijn die alleen voor de keeper zijn lob naast zag gaan. ,,We kwamen moeilijk tot kansen en als ik dan een uitgelezen mogelijkheid krijg moet ik hem natuurlijk wel afmaken en dan hadden we er nog een echte wedstrijd van kunnen maken. We hebben een betrekkelijk jonge groep en gezien vorig jaar en de sterkte van deze klasse zal het een moeilijk seizoen worden. Toch ben ik wel positief, we hebben ons kranig geweerd in de beker en we voetballen nu ongeveer twee jaar in bijna dezelfde samenstelling en denk dat het zijn vruchten gaat afwerpen. We willen ons zeker handhaven, over een paar weken volgt de wedstrijd van het jaar tegen Teylingen en ook nog de ontmoetingen tegen FC Oegstgeest en dat zijn de wedstrijden met iets extra’s.”

Er kwam meer ruimte op het veld en buiten een goed uitgespeelde aanval, waarbij Vink, Van Kampen aanspeelde die de buitenkant van de paal raakte, sprong de thuisclub slordig met de mogelijkheden om. Warmunda op zijn beurt bleef strijden voor een beter resultaat en had het op het einde nog spannend kunnen maken toen Van Bentem ternauwernood nog afgestopt kon worden en Nick van Riessen een mega kans kreeg na een slippertje van Gijs Brinks. Dit moet de club uit Warmond moed geven en SJZ liet zien dat het niet alleen goed kan voetballen, maar dat de organisatie ook op orde is. De nieuwe trainer Kevin Bos heeft dat snel voor elkaar gekregen en wordt nu nog een beetje gezien als de zoon van (Willem), maar als hij na tien jaar als speler van SJZ nu ook nog als trainer van de club van groen en wit voor successen gaat zorgen dan…..

Volgende week moet SJZ voor een van de vele derby’s in de vierde klasse naar Stompwijk en Warmunda neemt het thuis op tegen Floreant. Nog even twee belangrijke data, Warmunda neemt het op 15 oktober thuis op tegen Teylingen en de Zoeterwoudenaren moeten tot het nieuwe jaar wachten om op 21 januari thuis tegen Meerburg te  spelen.

SJZ-Warmunda 2-0 (1-0). 22. Loomans 1-0, 49. Van Kampen 2-0. Scheidsrechter: Onderwater.

Basisopstelling SJZ: Brinks,De Goede, Plooij, Mitchell Hensing, Van Rijn, Van Kampen, Vink, Loomans, De Klerk, Mike Hensing, Griffioen.

Basisopstelling Warmunda: Kerkvliet, Van Leeuwen, Van Noort, Safi, Van Riessen, Van Noort, Van Bentem, Van Kesteren Van Rijn, Rajabzadah, Schiferli.

Must Read