donderdag, juni 13, 2024
HomeZaterdagVierde klasseSJZ zet een megastap voor de belangrijke derde plaats door zege op...

SJZ zet een megastap voor de belangrijke derde plaats door zege op Teylingen

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Op sommige zaterdagen lijkt alles mee te zitten. Niet dat de overwinning bij Teylingen niet verdiend was, dat was de 2-4  zeker. De Zoeterwoudenaren schakelde daarmee een directe concurrent uit voor de zo belangrijke derde plaats, die recht geeft op de nacompetitie voor promotie. Als dan ook nog de nummer vier Nicolaas Boys tegen een nederlaag aanloopt, dan is er sprake van een vorentscheidung zoals onze Oosterburen daar een mooi woord voor hebben.

Na het eindsignaal gingen de handen omhoog bij de bezoekers en dropen de Sassenheimers af. Een van die teleurgestelde spelers was aanvoerder Dennis van den Nouland: ,,Dit komt hard aan, we waren tot vorige week lekker op stoom. Je kunt  natuurlijk altijd verliezen, maar onze instelling moet natuurlijk wel op orde zijn. Vorige week in de derby tegen Warmunda was die niet optimaal en nu begonnen we weer slap aan de wedstrijd. In de rust hadden we er nog alle vertrouwen in dat we nog een goed resultaat konden behalen, maar als je dan binnen één minuut weer een treffer moet incasseren, dan komt dat hard aan. Onze mindset moet vanaf nu zo zijn dat we naar boven blijven kijken gezien onze kwaliteiten. We hebben nog een pittig programma voor de boeg en zodoende kijken we ook naar plaats negen. Dat is de realiteit helaas.”

SJZ moest aantreden zonder hun topscorers Joey Vink en Timo Lagerberg, waarbij Vink voorlopig nog uitgeschakeld is en Lagerberg een gekneusde rib op de training had opgelopen. Desondanks begonnen de groenwitten goed aan de wedstrijd en was het vooral Marc Griffioen die aan de rechterkant een paar keer gevaarlijk doorkwam. De openingstreffer was dan ook verdiend, al liet doelman Wessel Zonjee een op het oog ongevaarlijke bal van zijn borst af springen en stiftte Jari van Kampen de bal subtiel over de keeper heen: 0-1.

Als Van Kampen de bal op de geheel vrijstaande Mitchell Hensing had gegeven dan was de score waarschijnlijk al verdubbeld. Diezelfde Hensing kon even later vanaf randje zestien vrij aanleggen, maar schoot naast. Teylingen werd feller en de ploeg van scheidend trainer Arie van Duijn werd gedwongen de lange bal te spelen. De thuisclub werd de betere ploeg en werd voor de rust een paar keer gevaarlijk, vooral door Mike van der Zon.

Terwijl de meeste toeschouwers nog aan een bakkie of een broodje bal zaten had Daan van Rijn de 0-2 laten aantekenen na een voorzet van Ricardo Rietkerken. De roodzwarten werden bijna door de scheidsrechter in de wedstrijd geholpen na een scheidsrechterbal, hij wilde de bal veilig naar keeper Oscar Koek gooien, maar die kon nog net voor een aanstormende Teylingen speler de bal wegtrappen, dit tot grote hilariteit van de toeschouwers.

Twintig minuten voor tijd bracht Dani Hoogkamer de spanning terug na een voorzet van Jay Berk: 1-2. Berk was even later zelf weer gevaarlijk middels een schot. De ruimtes werden groter en Griffioen werd fraai gelanceerd en gaf Rietkerken een niet te missen kans: 1-3. Van der Zon had de wedstrijd weer spannend kunnen maken, maar zijn volley scheerde over de lat na een voorzet van Wesley Ritzen.

Een paar minuten later maakte Griffioen aan alle Sassenheimse illusies een eind nadat hij nu door Rietkerken een niet te missen kans kreeg aangeboden : 1-4. De belangrijke Rietkerken: ,,Ik ben natuurlijk heel tevreden over mijn twee assists en mijn doelpunt. Ik zou eigenlijk reserve zijn, maar door de blessure van Timo (Lagerberg) kreeg ik weer een kans. Ik loop zelf een beetje te tobben met mijn enkel/achillespees en daardoor liet ik mij tien minuten voor tijd ook wisselen. Ik denk dat wij het slim hebben gespeeld en gebruik hebben gemaakt van hun zwakke plekken en vind dit ook een hele belangrijke verdiende overwinning. Alleen veranderen mijn plannen voor vanavond, want ik wilde eigenlijk naar ZZ Leiden gaan, maar door mijn basisplaats ga ik dit in Zoeterwoude vieren.” Voor de statistieken maakte Ritsen in blessuretijd nog de 2-4, nadat Koek de bal tegen hem aanschoot en hij beheerst afrondde.

Volgende week is er een inhaalprogramma en komen beide teams niet in actie, de 15e april speelt Teylingen tegen NSV’46 en mag SJZ aantreden in de topper tegen koploper Zevenhoven.

Teylingen-SJZ 2-4 (0-1). 15. Van Kampen 0-1, 45. Van Rijn 0-2, 69. Hoogkamer 1-2, 75. Rietkerken 1-3, 82. Griffioen 1-4, 91. Ritzen 2-4. Scheidsrechter: Straub.

Basisopstelling Teylingen: Zonjee, Van den Nouland, Slaman, Gozeling, Heemskerk, Van der Meij, Van der Zon, Hoogkamer, Ritzen, Prange, De Ridder.

Basisopstelling SJZ: Koek, Versteegen, De Goede, Plooij, Mitchel Hensing, Van Rijn, Van Kampen, Rietkerken, Griffioen, Mike Hensing, De Klerk.

Must Read