donderdag, maart 28, 2024
HomeSJZInterviews SJZSJZ vermaakt weer, maar verliest wel (6-4)

SJZ vermaakt weer, maar verliest wel (6-4)

-

Nacompetitie derde/vierde klasse- Als er een prijs zou zijn voor de meest attractief spelende club van de Leidse regio van dit seizoen, dan was het niet onwaarschijnlijk dat SJZ daar in aanmerking voor zou komen. De ploeg van Arie van Duijn was tijdens de reguliere competitie goed voor uitslagen als 4-4, 4-5 en 5-3 (2x) en ook het resultaat in de eerste ronde van p/d-serie past prima in dat rijtje. Helaas voor de groen-witten was het tegenstander Laakkwartier dat afgelopen zaterdag in Den Haag aan de goede kant van de eindscore zat, waardoor het p/d-avontuur van de Haasbroek-bewoners al in de openingsronde eindigde (6-4).

In het eerste helft was het de thuisploeg die voor het meeste gevaar zorgde en de 1-0 voorsprong na een half uur spelen was op dat moment dan ook zeker niet onverdiend te noemen. Hierna pakte SJZ zich uitstekend en dat leidde, na een ‘Zoeterwouds kwartiertje’, tot een comfortabele voorsprong voor de bezoekers. Timo Lagerberg zorgde al een minuut na de openingstreffer voor de gelijkmaker, waarna doelpunten van Ricardo Rietkerken en opnieuw Lagerberg ervoor zorgden dat de groen-witten met een lekker gevoel aan de thee gingen (1-3).

Dat de Hagenezen, gedurende de p/d-serie geleid door interim-trainer Sjaak Polak, er in de tweede helft een tandje bij zouden gaan zetten, was te verwachten en dat resulteerde al na een minuut na rust tot de aansluitingstreffer (2-3). Middels een indraaiende vrije trap van Rietkerken werd niet veel later de marge weer hersteld naar twee treffers (2-4), maar daarna was het de thuisploeg dat de baas op het veld werd. Bij een 3-4 stand kreeg Marc Griffioen de kans om de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar vrijstaand voor keeper Alessandro Veugelers lobde de aanvaller de bal over het Haagse doel.

De druk van de thuisploeg, waarbij linksbuiten Karam Boukhari zich ontpopte tot man van de wedstrijd, werd in het laatste kwartier steeds heviger en zo kon Laakkwartier, mede dankzij drie doelpunten van de ingevallen Carston Martijn, uitlopen naar een 6-4 eindstand.

Zo kwam er voor SJZ een zuur einde aan een mooi seizoen. Het verlies in de Hofstad betekende voor Van Duijn gelijktijdig zijn afscheid als trainer bij SJZ. De Katwijker was vier jaar in dienst bij SJZ en pakte in deze periode diverse periodetitels met zijn formaties. Van Duijn vertrekt komend seizoen naar zijn jeugdliefde Quick Boys, waar hij het tweede elftal onder zijn hoede zal gaan nemen. Van Duijn blikte, ondanks de nederlaag van afgelopen zaterdag, tevreden terug op zijn Zoeterwoudse tijd.

Van Duijn:,, Het is jammer dat het niet gelukt is om verder te komen in deze p/d-serie, want ik had het gevoel dat we een serieuze kans hadden om te promoveren. De jongens die vandaag in het veld stonden hebben er alles aan gedaan, maar het bleek op het einde helaas net niet voldoende. Alles bij elkaar draag ik aan mijn opvolger een selectie over waar veel potentie in zit en die zich ook volgend seizoen weer kan meten met de sterkste ploegen in de vierde klasse’’, aldus Van Duijn tot besluit.

Laakkwartier – SJZ 6-4 (1-3)  30. Nunes 1-0, 31. Lagerberg 1-1, 38. Rietkerken 1-2, 44. Lagerberg 1-3, 46. Martijn 2-3, 48. Rietkerken 2-4, 58. Martijn 3-4, 77. H. Boukhari 4-4, 90, K. Boukhari 5-4, 90+3. Martijn 6-4.

Basisopstelling SJZ: Koek, Van Hoorn, Versteegen, De Goede, Plooij, De Heiden, Rietkerken, Van Kampen, Lagerberg, Griffioen, De Klerk.