maandag, februari 26, 2024
HomeSporting LeidenSporting Leiden (za)Stan van Rijn (Warmunda) doet Sporting Leiden pijn

Stan van Rijn (Warmunda) doet Sporting Leiden pijn

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Sporting Leiden is ook na de derde speeldag nog puntloos. Warmunda zegevierde met 1-2 in Leiden en de teller geeft nu zes aan voor de manschappen van Barry van Rijn en Remco Breuer. Een fotoreportage van Jan van der Lubbe kwam al voorbij (maar nog eens geplaatst bij deze). Twee spelers werden benaderd voor hun visie.

Sven Glasbergen namens de thuisploeg bijt het spits af. ,,In de eerste tien minuten speelden we slordig en waren we zoekende. We wisten niet zo goed raad met de tegenstander, hoewel we vooraf echt het idee hadden dat er dit keer niets te halen zou zijn bij ons. Geleidelijk aan kwamen we er beter in, maar wel moest Nick van As afhaken en dat was natuurlijk een aderlating. We moesten wat omzettingen doen en Milan Teegelaar kwam het veld in. Op een zeker moment maakten zij de 0-1 en toen gingen de koppies weer even hangen bij ons. Dat is inherent aan een jonge en speelse ploeg.”

Bij rust leidde Warmunda met 0-1 en pal na de onderbreking werd het bijna 0-2. Glasbergen: ,,Dat deed ook weer iets met ons vertrouwen, maar gelukkig bleven we in de wedstrijd. Duidelijk is dat dit een competitie is met mannenvoetbal en daarin moeten we nog groeien. We gaan ook zeker vooruit, maar dan moet je jezelf ook wel gaan belonen. We scoorden op keurige wijze de 1-1 via Ryan Du Prie en daarna was Warmunda aan het wankelen. Dan hoop je de 2-1 te maken, terwijl we misschien de 1-1 hadden moeten koesteren. Maar ja, dat is allemaal achteraf. Vlak voor tijd kregen we alsnog een tik op de neus en stonden we weer met lege handen. We hadden een punt kunnen en moeten pakken, ook al was het van twee kanten geen topwedstrijd. Het zal hoe dan ook een lastig seizoen voor ons worden, daar kunnen we niet voor weglopen.”

Wout van Dockum was bij de Warmonders een opvallende verschijning. ,,Ik debuteerde vorige week en nu mocht ik weer starten in de basis. Ik ben een jaar of vijf terug overgekomen van toen nog VV Oegstgeest, omdat de fusie mij niet zo beviel. Geleidelijk aan kwam ik meer en meer in de buurt van de selectie en nu heb ik opeens twee duels gespeeld. Het is leuk om met mijn maatje Ties van Dam te spelen, hij heeft me onder meer overgehaald.”

Warmunda kwam op 0-1 via Thomas van Kesteren. ,,Dat was lekker, maar het liep niet echt geweldig bij ons. We gingen eigenlijk teleurgesteld de rust in ondanks de voorsprong. Na de rust scoorden zij tegen en we waren het wel een beetje kwijt. Nu gingen bij ons de koppies wat hangen, maar we wilden natuurlijk alsnog met een resultaat vertrekken. Anders was het een hele vervelende zaterdag geworden. Gelukkig kroonde de ingevallen Stan van Rijn zich vlak voor tijd tot matchwinnaar. We waren blij met de winst, maar het leidde niet tot een feest. Daarvoor speelden we te matig. Nu gaat de focus echter volledig op Teylingen. Dat is de wedstrijd van het jaar voor ons en daar willen we klaar voor zijn. We moeten wel afwachten of iedereen erbij is. Sohrab Safi en Brian van Noort hebben onder meer pijntjes. Ik hoop zelf weer te mogen spelen. Voor mij is het geen probleem om dat als rechtsback te doen. Voorheen speelde ik als middenvelder of aanvaller, maar dit bevalt me prima zo.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read