zaterdag, april 20, 2024
HomeSJZInterviews SJZSterk SJZ draait buurman Stompwijk’92 dol (0-7)

Sterk SJZ draait buurman Stompwijk’92 dol (0-7)

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Na een afwezigheid van enkele seizoenen stond de ontmoeting tussen buren Stompwijk’92 en SJZ weer op het competitieprogramma. Normaal gesproken een wedstrijd die op het scherpst van de snede wordt uitgevochten en waar met het mes tussen de tanden wordt gestreden voor een resultaat. Afgelopen zaterdag op Sportpark De Meerhorst was er echter niets van dit alles te merken. De bezoekers uit Zoeterwoude-Dorp waren vanaf minuut één de betere ploeg en stonden na acht minuten spelen al met 0-2 voor. De lethargisch spelende thuisploeg stond erbij en keek er naar. De groen-witten werden geen strobreed in de weg gelegd en konden naar hartenlust combineren op het Stompwijkse kunstgras. De gastheren mochten blij zijn dat ze na negentig minuten spelen niet met dubbele cijfers van het veld af moesten, maar de uiteindelijke eindscore was voor Stompwijk’92 al pijnlijk genoeg (0-7).

De formatie van Kevin Bos zocht vanaf de aftrap vol de aanval en deze speelwijze betaalde zich snel uit. Marc Griffioen kopte, na een prima voorzet van Roy Versteegen, al na twee minuten spelen de bal achter Stompwijk’92-doelman Jesper van Leeuwen (0-1). Een krappe vijf minuten later was Griffoen, nu op aangeven van Joey Vink, opnieuw succesvol (0-2) en nog binnen het half uur had Vink de stand naar 0-3 getild. De treffer van Mitchel Hensing vlak voor rust gooide de zeer eenzijdige derby definitief op slot.

In de tweede helft hielden de bezoekers geruime tijd hun kruit droog en pas in het laatste kwartier zorgden treffers van Jari van Kampen (2x)  en Ricardo Rietkerken voor een eindstand die recht deed aan de krachtsverschillen in het veld (0-7). Illustratief voor de aanvallende onmacht van de gastheren, was het feit dat SJZ-doelman Gijs Brinks gedurende de hele wedstrijd geen enkele Stompwijkse doelpoging hoefde te verwerken. Om het Stompwijkse falen als enige oorzaak voor de opmerkelijke uitslag aan te wijzen, zou de bezoekers overigens beslist tekort doen. SJZ legde een prima pot op de mat en heeft een ploeg die dit seizoen best voor een verrassing zou kunnen zorgen. De Haasbroek-formatie beschikt over een hechte defensie, creativiteit in de persoon van Joey Vink en scorend vermogen (Marc Griffioen en Jari van Kampen), een recept voor succes dus.

Stompwijk’92-trainer Erik van Manen maakte, vlak na de Zoeterwoudse oorwassing, begrijpelijkerwijs een aangeslagen indruk. Van Manen: ,, 0-7. Tjsa, wat moet je dan nog zeggen? Natuurlijk kampen we met een waslijst aan blessures, maar dat is nog geen excuus voor wat we vandaag hebben laten zien. SJZ speelde prima, maar van onze kant misten we elke vorm van beleving en felheid in duels. We zullen eerst hiervan moeten herstellen en daarna de lessen van vandaag moeten meenemen naar onze volgende wedstrijd (uit bij Floreant, SN)’’, aldus de teleurgestelde Noordwijkerhouter.

Een paar deuren verderop was de stemming, uiteraard, opperbest. SJZ-verdediger Guus de Goede kon zich niet herinneren ooit zo’n makkelijke middag in Stompwijk te hebben gehad. De Goede: ,,Ik speel nu twaalf jaar in de selectie en volgens mij hebben we in die tijd slechts 1 of 2 keer hier gewonnen. We hebben vandaag ons strijdplan goed uitgevoerd en ook achterin zijn we geconcentreerd blijven spelen. Ook de invallers deden het prima. Er is veel concurrentie en dat is goed, want het seizoen is nog lang en we zullen iedereen nodig hebben. Al met al was dit voor ons natuurlijk een prachtige voetbalmiddag’’, zo besloot de SJZ-aanvoerder.

Stompwijk’92 – SJZ 0-7 (0-4) 2. Griffioen 0-1, 8. Griffioen 0-2, 28. Vink 0-3, 43. Hensing 0-4, 75. Van Kampen 0-5, 78. Rietkerken 0-6, 82. Van Kampen 0-7.

Basisopstelling Stompwijk’92: Van Leeuwen, B. van Santen, Sweere, L. van Santen, Van der Arend, Jacobs, Sweere, Van Boggelen, Van Veen, Van de Salm, Van Bemmelen.

Basisopstelling SJZ: Brinks, Versteegen, De Goede, Plooij, Hensing, Van Rijn, Van Kampen, Vink, Loomans, De Klerk, Griffioen.

Must Read