zondag, april 28, 2024
HomeVierde klasseStompwijk (zo)Stompwijk ’92 heeft geen antwoord op Woubrugse storm

Stompwijk ’92 heeft geen antwoord op Woubrugse storm

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Woubrugge heeft de uitwedstrijd bij Stompwijk ’92 met 2-4 gewonnen en mag vooral aanvoerder Dennis Boer dankbaar zijn. Voorafgaand aan de wedstrijd waren de belangen groot. Beide teams stonden op een virtuele nacompetitieplek (plek elf en twaalf). Winst betekende niet alleen afstand doen van de onderste plekken, maar ook een directe concurrent een tikkie uitdelen.

De omstandigheden waren ideaal voor een mooi voetbalgevecht. Harde wind en neerslag over het veld. Een uitstekende scheidsrechter die durfde te laten voetballen en twee ploegen die niet altijd even goed voetbalden maar wel voor de winst gingen. In Stompwijk kregen de weinige supporters die de storm trotseerden waar voor hun geld en een spannende en spectaculaire wedstrijd voorgeschoteld.

Het begin van beide ploegen was aftastend. Woubrugge won de toss en koos ervoor om de tegenstander eerst wind mee te geven. De Stompwijkers hadden weliswaar optisch een overwicht maar ook duidelijk moeite met de omstandigheden. Passes kwamen niet aan en maar liefst acht keer in de eerste tien minuten vloog de bal kansloos over de achterlijn.

Het eerste grote gevaar was voor de bezoekers. Na een kwartier spelen kreeg aanvaller Robbin van der Hulst een grote kans. Aanvoerder Dennis Boer zette hoog druk op de schutterende verdediging van de thuisclub, veroverde de bal en bracht Van der Hulst in stelling. Het schot van de aanvaller kon maar net tegengehouden worden door doelman Jesper van Leeuwen. Twee minuten later was het aan de andere kant van het veld wel raak. Een hoekschop van Stompwijk ’92 werd weggekopt en de bal belandde voor de voeten van centrale verdediger Rick de Haan. Met een verwoestende uithaal in de verre hoek vanaf een meter of 25 van het doel zette hij de thuisploeg op 1-0.

Het leek een voorteken voor een lastige middag voor de mannen van trainer Joey Rietbroek, maar niets bleek minder waar. Binnen vijf minuten stond de gelijkmaker alweer op het scorebord. Een ogenschijnlijk onschuldige voorzet van Gino Rolfes werd volledig verkeerd verwerkt door de Stompwijkse defensie en belandde op vijf meter van het doel in de voeten van aanvoerder Boer. ‘Man of the match’ Boer wist wel raad met dit cadeautje en schoof eenvoudig de gelijkmaker binnen.

Dat het een spectaculaire fase in de wedstrijd zou worden dat bleek wel. Koud was er afgetrapt of de bal lag aan de andere kant alweer in het net. Na een hoekschop voor de thuisploeg werd de bal ingeschoten en met de grootste moeite van de lijn gehaald. De bal kwam terecht bij Tjebbe Janson die de rebound vanuit een kluts binnenwerkte en doelman Gijs den Hertog kansloos liet. Daarmee was binnen de minuut de voorsprong voor de thuisploeg weer in ere hersteld. De bezoekers konden opnieuw beginnen. De Woubruggenaren leken er echter voor te kiezen om voor de rust vooral de schade zoveel mogelijk te beperken. Stompwijk ’92 zette nog een aantal keer aan, maar dat leverde verder weinig gevaar op.

Dat de omstandigheden deze wedstrijd een belangrijke rol zouden gaan spelen was voor iedereen wel duidelijk. Was de minimale voorsprong voor het team van trainer Erik van Manen voldoende of konden we nog een Woubrugse storm verwachten? Het laatste bleek in de tweede helft het geval. Een stormachtige wind in de rug, de fanatieke aanmoediging van de kant om constant druk te zetten en een ontketende aanvoerder Boer zorgden na rust voor een ommekeer.

Na wat kleine kansjes was het na een uur spelen raak voor de bezoekers. Een vrije schop vanaf halverwege de helft van Stompwijk werd hard en laag ingeschoten door Boer. Stompwijk verdediger Rick de Haan probeerde met alle macht de bal tegen te houden, kreeg nog net een voet tegen de bal die daarmee onhoudbaar voor zijn eigen doelman in de korte hoek binnen vloog. Zijn tweede doelpunt van vandaag maar ditmaal niet het gewenste resultaat maar de gelijkmaker.

Woubrugge, onder leiding van aanvoerder Boer, rook bloed en ging op zoek naar de winst. Een gelijkspel was voor de groenwitten niet voldoende en na een half uur in de tweede helft kregen de bezoekers loon naar werken. Opnieuw was het aanvoerder Boer die de Stompwijkse defensie te slim af was en met een knappe actie zichzelf vrijspeelde. Buiten bereik van de doelman schoof hij de bal in de verre hoek.

Nu was het aan de mentale veerkracht van de thuisploeg of zij deze tik te boven zouden komen. Stompwijk ’92 ging zich weer wat meer mengen in de wedstrijd, koos nadrukkelijker de aanval en kwam nog tot enkele goede kansen. Maar een doelpunt zou dat niet meer opleveren voor de thuisploeg.

Het slotakkoord deze wedstrijd was aan Woubrugge speler Vince Angenent. Zijn vervanger stond al aan de zijlijn om in te vallen, maar voordat het zover was kwam Angenent nog op het lijstje met statistieken. Een hard ingeschoten vrije schop vanaf de linkerkant van, hoe kan het ook anders dan Boer, werd gekraakt door de Stompwijkse defensie. De bal belandde echter voor de voeten van Angenent en hij knalde in de korte hoek de bal tegen de touwen. Doelman Van Leeuwen kansloos achterlatend.

Bijna werd het nog 2-5 maar dat bleef de thuisploeg bespaard en had ook niet verdiend geweest voor de hardwerkende Stompwijkers. Een onnodig en daarmee duur slippertje voor rust en een ontketende Woubrugse storm waren de thuisploeg uiteindelijk te machtig. Voor Woubrugge betekende de overwinning een opluchting en de tweede winstpartij op een rij. En daarmee kunnen de groenwitten met een goed gevoel de winterstop in.

Stompwijk ‘92 – Woubrugge 2-4 (2-1). 18. Den Haan 1-0, 23, Boer 1-1, 25, Janson 2-1, 59. Den Haan (e.d.), 75. Boer 2-3, 85. Angenent 2-4.

Stompwijk ‘92: Van Leeuwen, Van Rijn, Van Santen, de Haan, Jacobs, Sweere, Knijff (76. Den Hartog), Van der Arend, Van der Salm (60. Bregman), Janson (76. Roeling), Boggelen.

Woubrugge: Den Hertog, Hoogendoorn, De Groot, Veltman, Van Rijn, de Groot (76. T. van de Geijn), Boer, Rolfes (90. Gorter), Angenent (85. Van der Doef), Van der Hulst, Van Rijn.