vrijdag, september 29, 2023
HomeRKVV TeylingenInterviews RKVV TeylingenTeylingen is genadig voor SJC (za)

Teylingen is genadig voor SJC (za)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Vorige week liet Teylingen het toch niet kinderachtige Nicolaas Boys kansloos en de verwachting was dat de Sassenheimers zaterdagmiddag SJC niet alleen zouden verslaan, maar dat dat ook met niet mis te verstane cijfers zou gebeuren.

Teylingen moest echter genoegen nemen met de kleinst mogelijke winst: 0-1. Dennis van den Nouland analyseert en legt de vinger op de zere plek: ,,Tegen de topteams spelen we scherp, geconcentreerd en fanatiek. De resultaten tegen die clubs waren op de 4-0 nederlaag tegen Nicolaas Boys na uit prima. Een tegenstander uit de, laten we het respectvol zeggen, mindere categorie prikkelt ons jammer genoeg minder blijkbaar. Onbewust sluipt er wat gemakzucht in en dat kunnen we alleen onszelf verwijten. Vandaag zag je die onderschatting ook weer. SJC zakte ver terug en liet ons het spel maken. Ook dat speelt overmoed in de kaart. Vlak voor rust maakte Dani Hoogkamer 0-1 en dat bevestigde nog eens het gevoel dat we de punten simpel zouden pakken.”

,,In de rust kwamen alle dooddoeners en clichés voorbij: we moesten de concentratie houden, ons niet verliezen in gemakzucht en slordigheden enzovoorts. Toch vervielen we te lang juist in die tekortkomingen. Een kwartier lang speelden we echter zoals we kunnen, maar over het algemeen hebben te weinig laten zien. SJC was rijp voor de slacht en had in die periode op een pakweg 0-4 achterstand gezet kunnen worden. Teylingen liet dat na zodat de marge minimaal bleef. Of wij na deze derde zege op rij weer de gevreesde tegenstander van weleer zijn? Als we onze zwakkere punten kunnen verbeteren wel. De komende wedstrijden zijn tegen Hazerswoudse Boys en Warmunda. Als we dan zes punten binnen halen, liefst met gedreven en goed voetbal is Teylingen echt terug en is het die moeilijk te kloppen club van vorig seizoen.”

SJC-Teylingen 0-1.  44. Hoogkamer 0-1.

Foto’s: met dank aan Peer Compeer (op Facebook van Teylingen nog veel meer fraaie foto’s!)

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read