dinsdag, januari 31, 2023
HomeZaterdagVierde klasseRode kaart Zevenhoven funest voor Woubrugge (5-2)

Rode kaart Zevenhoven funest voor Woubrugge (5-2)

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Woubrugge, voor het eerst onder leiding van interim-coach Henny Kluivers, ging zaterdag op bezoek bij Zevenhoven. De Woubrugse formatie eindigde het kalenderjaar 2022 met drie overwinningen op rij en hoopte deze successerie bij runner-up Zevenhoven voort te zetten. De bezoekers gaven het eerste uur van de wedstrijd prima partij en na de rode kaart van Zevenhoven-speler Maurits Splinter, bij een 2-2 stand, leek de wedstrijd in het voordeel van Woubrugge te gaan kantelen.

Voor de gastheren in ondertal betekende de uitsluiting van hun ploeggenoot juist een stimulans om er nog een extra schepje bovenop te doen. Zevenhoven scoorde met tien man liefst drie keer en trok zo de overwinning over de streep (5-2). Door deze zege, en het gelijke spel van BSC’68, is Zevenhoven nu gedeeld koploper van de vierde klasse A.

Woubrugge-speler Kelvin Hoogendoorn blikte terug op de wedstrijd: ,,We kwamen via een benutte penalty van mij al snel op voorsprong, maar niet veel later kwam Zevenhoven via een mooi afstandsschot alweer op 1-1. Na een klein half uur spelen kwamen we via een treffer van Gino Rolfes weer op voorsprong (1-2), waarna Zevenhoven vlak voor rust opnieuw gelijkmaakte. 2-2 was ook de ruststand. We gingen vol goede moed de tweede helft in en toen we met een man meer kwamen te staan, hadden we echt het gevoel dat er nog meer in zat. Merkwaardig genoeg was de rode kaart voor Zevenhoven niet in ons voordeel. Misschien dachten we onbewust dat we er nu overheen zouden gaan, maar het tegenovergestelde was het geval. Zevenhoven liet in deze fase zien waarom ze tot betere ploegen van onze klasse behoren en uit een paar mooie aanvallen scoorden ze nog drie keer. Ik denk dat de uiteindelijke 5-2 wel wat geflatteerd was, maar al met al verdiende Zevenhoven de overwinning’’, aldus een realistische Hoogendoorn tot besluit.

Zevenhoven – Woubrugge 5-2 (2-2) 10. Hoogendoorn 0-1, 20. Mooren 1-1, 25. Rolfes 1-2, 40. Splinter 2-2. 65. De Lange 3-2,75.De Lange 4-2, 85. Pellegrom 3-2.

Must Read