HomeKickers'69Interviews Kickers'69Teylingen wint weer eens een uitwedstrijd, Kickers’69 het slachtoffer

Teylingen wint weer eens een uitwedstrijd, Kickers’69 het slachtoffer

-

Vierde klasse A (zaterdag)- De ploeg van scheidend trainer Dennis Bos (hij gaat weer terug naar zijn oude liefde Koudekerk, AK) verloor vorige week in blessuretijd van NSV’46. Was dit een van de laatste stuiptrekkingen voor lijfsbehoud en mocht Teylingen zijn borst nat maken of gingen de mannen van Rob Jonkman een makkelijke middag tegemoet? Dat laatste was zeker niet het geval, de bezoekers wonnen met minimaal verschil en moesten uiteindelijk diep gaan om de drie punten mee terug naar Sassenheim te nemen.

Dennis van der Nouland, een van de sterkhouders van Teylingen: ,,Voor ons zeker een voordeel dat we niet op het hoofdveld speelden, maar op het naastgelegen kunstgrasveld. Wij verloren vorige week van Meerburg en die wedstrijd hebben wij nog teruggekeken voor de dinsdagtraining. Spelers worden dan toch wel op de feiten gedrukt, dit heeft de boel op scherp gezet en dat moet ons uiteindelijk ook verder helpen.” Het hoofdveld heeft last van engerlingen, larven van kevers voeden zich met de wortels van het gras en vooral vogels vinden dit een lekkernij. In de Leidse regio hebben FC Boshuizen en Roodenburg hier ervaring mee.

Het initiatief lag in de eerste helft bij de gasten, veel balbezit zonder tot echt grote kansen te komen. De thuisploeg hanteerde veelal de lange bal en loerde op de omschakeling. ,,Na een paar kleine kansen en gevaarlijke corners was het Mick van der Meij die voor rust de score met een fraai afstandsschot opende. Pascal de Ridder had de voorsprong voor rust kunnen verdubbelen, maar die kans ging er voor ons helaas niet in.”

Voor de toeschouwers stond er in de rust een gratis kopje snert klaar, een sympathieke geste welke door velen werd omarmd. in de tweede helft een iets ander spelbeeld, de Leimuidenaren zetten wat hoger druk waardoor de gasten het wat vaker lang moesten zoeken. ,,De voorsprong werd verdubbeld uit een heerlijke aanval met veel combinaties waarbij Wesley Ritzen het eindstation was. De tegenstander ging vanaf dat moment opportunistischer spelen, ballen werden de zestien meter ingepompt en de aansluitingstreffer kwam voort uit een corner. Wel een beetje het verhaal van dit seizoen, we laten onszelf hierbij veel te makkelijk aftroeven. De wedstrijd lag weer open, echter binnen vijf minuten was het verschil weer twee door opnieuw Ritzen. Het werd nog 2-3 door een in mijn ogen onterecht gegeven strafschop, ook dit soort dingen zit tegen dit seizoen maar met veel wilskracht hebben we de overwinning over de streep getrokken.”

De in de tweede helft bij de thuisploeg geblesseerd uitgevallen Nick van Vliet: ,,Wij wisten vooraf dat zij de bal graag in de voeten van hun spits wilden spelen om van daaruit de aansluiting te zoeken, die aanvoerlijn hebben we kunnen afsluiten. We komen wat ongelukkig op achterstand en hebben geprobeerd er in de tweede helft nog een wedstrijd van te maken maar werden, net als afgelopen weken, niet beloond met minimaal een punt.”

Over de ernst van zijn blessure kon een dag later nog niet heel veel zinnigs worden gezegd. ,,Ik verstapte me waarna mijn knie dik werd en ik om een wissel heb gevraagd. Op dit moment is de knie nog steeds opgezwollen en voelt lopen nog pijnlijk aan, hopelijk trekt dit snel weg.” Namens onze redactie in ieder geval sterkte gewenst.

Teylingen doet met deze overwinning goede zaken en waar het na het verlies van vorige week nog naar beneden moest kijken, vindt men zichzelf nu terug op plaats zes. Het geeft wel aan hoe dicht veel ploegen bij elkaar staan. Voor de verliezers zijn er de complimenten, echter lijkt degradatie straks onafwendbaar.

Het laatste woord is aan captain Van der Nouland. ,,Wij bekijken het restant per wedstrijd en zien dan wel waar we uitkomen. Persoonlijk vind ik dat we te wisselvallig zijn, en dat we hoger op de ranglijst horen te staan. We laten ons dit seizoen te vaak aftroeven en zijn niet scherp genoeg in het verdedigen en aanvallen. Blessures maken het hierbij uiteraard niet makkelijker. Streven is om de komende tijd een goede serie neer te zetten, in deze klasse kan je dan zomaar een aantal plekken stijgen.”

Kickers’69 – Teylingen 2-3 (0-1) Van der Meij 0-1, Ritzen 0-2, R. Straathof 1-2, Ritzen 1-3, Van der Hoorn 2-3.

Basisopstelling Kickers’69 : Tent, R. Straathof, M. Straathof, Van der Hoorn, Hup, Witkop, Roos, Otgaar, N. van Vliet, B. van Vliet, J. Straathof.

Basisopstelling Teylingen : Zonjee, Blonk, Van der Nouland, Gozeling, Heemskerk, Prange, Ritzen, Postma, Van der Zon, Van der Meij, De Ridder.