donderdag, maart 23, 2023
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70Thomas Waasdorp: ,,Heerlijk om te mogen keepen bij LSVV'70"

Thomas Waasdorp: ,,Heerlijk om te mogen keepen bij LSVV’70”

-

Vierde klasse A (zaterdag)- LSVV’70 heeft in de laatste zes wedstrijden een resultaat geboekt. Na een overdreven oorwassing bij NSV’46 uit werden Kickers’69 en Teylingen geklopt en daarna volgden nog twee gelijke spelletjes tegen Nicolaas Boys en Zevenhoven. In ’23 werd remise overeen gekomen tegen Roodenburg en afgelopen zaterdag werd een heerlijke open pot bij SJC met 3-4 winnend afgesloten. LSVV’70 steeg zo op de ranglijst, maar ook in de strijd om de tweede periodetitel is rood en wit nog niet kansloos.

Thomas Waasdorp, die met broer Dammes om en om het doel verdedigt, genoot van zijn ploeg in Noordwijk. ,,Ik heb hoger gespeeld en dat vond ik destijds top. Enkel ging daar veel tijd in zitten. Bij LSVV’70 ligt dat allemaal anders en ik ben hartstikke blij dat ik in dit team mag keepen. De groep is onwijs leuk en er zitten ook nog eens hele leuke spelers bij. We boeken al geruime tijd resultaten en we kunnen echt elke ploeg in deze klasse verrassen.”

Waasdorp spreekt van een flitsend begin over en weer. ,,Het had na een kwartier al 2-2 kunnen staan. Na de 0-1 waren we het momentum even kwijt. SJC werd beter en kwam op 1-1 en kort na rust kregen we een ongelukkige pingel tegen. Opeens stonden we dus achter en moesten we een inhaalslag maken. Neal Petersen en Freek Jansen kwamen erin en eerlijk gezegd dacht ik ‘moeten zij nu voor ons de kastanjes uit het vuur gaan halen’? En wat denk je, we draaien het gewoon om naar 2-4. Zij kwamen nog eenmaal terug en gingen pompen om de 4-4 op het scorebord te krijgen, maar we hielden stand. Dit was echt een potje met vele gezichten. Het kon alle kanten op, maar we sleepten deze pot dus binnen. Ik heb er echt van genoten. Het was sportief en beide ploegen wilden winnen. Dat is ook de vierde klasse en dit voelt voor mij echt heerlijk aan. Ik voetbal uiteindelijk voor mijn plezier en bij LSVV”70 heb je dat aan alle kanten. Maar zoals gezegd; ook een compliment voor SJC. Het ging voor ons zeker niet vanzelf.”

Vervolgend: ,,We zullen de geschiedenisboeken moeten uitpluizen om na te gaan of we ooit zes duels op rij niet verloren hebben. Ik kan het mij in elk geval niet herinneren. We gaan zien waar we gaan uitkomen, maar we staan nu ‘gewoon’ zesde. Dat kan in deze klasse omdat de verschillen klein zijn. Neem ook Woubrugge. Die verloren alles en nu rukken ze op en staan bovenin in de tweede periode. Echt leuk, man. Wat mij betreft ga ik ook nog wel wat jaartjes door. Ik voel me nog fit en ik wil dit alles gewoon nog niet missen. Als ik nog net zo veel plezier heb als ik 65 ben pak ik dat abonnement gewoon. LSVV’70 maakt mij blij.”

Voor LSVV’70 scoorden Gerben Groenendijk, tweemaal Jiddo Doornenbal en een speler van SJC werkte een bal in eigen doel. Voor de zwartwitten scoorden Stijn Dahler (2) en Stef van der Zalm.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read