vrijdag, februari 23, 2024
HomeMeerburgInterviews MeerburgVerdiende zege Meerburg bij Stompwijk’92 (0-2)

Verdiende zege Meerburg bij Stompwijk’92 (0-2)

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Na twee ruime overwinningen op rij (3-0 tegen MMO en 0-4 bij AVV Alphen) moest Stompwijk’92 afgelopen zaterdag op het eigen Sportpark Meerhorst het hoofd buigen. Tegen ‘buurman’ Meerburg bleef de thuisploeg lange tijd in het spoor van de bezoekers. Vlak voor het einde van de wedstrijd zorgde Julian van Haaster met zijn treffer ervoor dat de zege definitief terecht kwam bij de ploeg, die daar het meeste aanspraak op mocht maken (0-2).

Stompwijk ’92-trainer Erik van Manen over de wedstrijd. ,, Na het vroege doelpunt van Meerburg vond ik beide teams behoorlijk aan elkaar gewaagd. Halverwege de tweede helft probeerden we door wat wissels de gelijkmaker te forceren. Wij moesten daardoor achterin wat ruimte weggeven en daar profiteerde Meerburg van. Ik vind trouwens nog steeds dat wij een ploeg hebben voor het linkerrijtje. Het belangrijkste euvel bij ons dit seizoen is dat wij een vrij smalle selectie hebben. Een belangrijke speler als Nick Ammerlaan ontbreekt momenteel ook vanwege een blessure. Hopelijk kan hij na de winterstop weer bij de selectie aansluiten. Al met al kan ik wel leven met deze nederlaag. Ik wil trouwens de scheidsrechter van vandaag (Teus van der Heiden, SN) een compliment geven. Hij liet de ploegen lekker voetballen en voelde goed aan wat er nodig was in het veld. Dat mag ook weleens gezegd worden’’, aldus de Noorwijkerhouter.

Meerburg-trainer Nick Poot kon zich in grote lijnen wel vinden in de woorden van zijn collega. ,,De zege was verdiend, maar ik vind wel dat we de wedstrijd eerder hadden moeten beslissen. We kregen drie 100% kansen, maar we verzuimden om deze mogelijkheden te benutten. Ik vond ons verdedigend prima, aan de bal was het matig. Zolang het maar 0-1 staat blijft de kans op een gelijkmaker altijd aanwezig, maar uiteindelijk maakten we vlak voor tijd toch de terechte 0-2.”

Stompwijk’92 – Meerburg 0-2 (0-1) 7. Van Braak  0-1, 88. Van Haaster 0-2

Basisopstelling Stompwijk’92: Van Leeuwen, Kemna, L. van Santen, Van der Arend, Jacobs, De Haan, B. van Santen, Knijff, Bregman, Van de Salm, Janson.

Basisopstelling Meerburg: Klein, M. Klumperman, Van Braak, S. Overduin, Straathof, Chaigneau, Schade, T. Klumperman, Barthen, Van Steen, F. Hazenberg.

 

Must Read