maandag, februari 26, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestVoorbeschouwing vierde klasse A (speeldag 10), zaterdag 1 december 

Voorbeschouwing vierde klasse A (speeldag 10), zaterdag 1 december 

-

Aankomend weekend staat speelronde tien op het programma in de vierde klasse A. We zijn bijna op de helft van de competitie en dit is zo’n speelronde waarin de kaarten definitief geschud kunnen gaan worden. Wie haakt na deze speelronde definitief aan bij de top, wie moet even pas op de plaats maken en welk team moet na tien wedstrijden echt vrezen voor de gevarenzone. Na speelronde tien weten we zeker weer wat meer.

Floreant – Teylingen

We beginnen onze voorbeschouwing in Boskoop, waar trotse koploper Teylingen op bezoek gaat bij Floreant. De (bijna) honderdjarige uit Sassenheim heeft afgelopen week de absolute kraker tegen SJZ gewonnen (1-0) en daarmee de koppositie op de ranglijst overgenomen van de Zoeterwoudenaren.

Link naar het videoverslag van deze wedstrijd: https://leidenamateurvoetbal.nl/2023/zaterdag/vierde-klasse-zaterdag-west-2/samenvatting-teylingen-sjz/

,,Er is natuurlijk pas één periode gespeeld, maar ik verwacht dat de titelstrijd tussen SJZ, FC Oegstgeest, Meerburg en Teylingen zal gaan, waarbij de onderlinge wedstrijden tussen deze clubs van doorslaggevend belang kunnen zijn”, blikte Teylingen speler Dennis van den Nouland vooruit voorafgaand aan de wedstrijd tegen SJZ.

En dat lukt Teylingen tot nu toe uitstekend. Er werd gewonnen van Meerburg en SJZ en gelijkgespeeld tegen FC Oegstgeest. In het jubileumseizoen zijn de roodzwarten bezig aan een sterke reeks en werd in de laatste zes wedstrijden alleen gelijkgespeeld tegen mede titelkandidaat Oegstgeest. De mannen van trainer Rob Jonkman zullen ongetwijfeld het goede gevoel van de wedstrijd tegen SJZ mee willen nemen naar Boskoop.

De roodzwarten nemen het op het sportpark van Floreant op tegen de huidige nummer negen van de ranglijst. Afgelopen zaterdag wonnen de Boskopers met 0-2 uit bij Sporting Leiden, maar verder zijn de resultaten wisselvallig. Op papier mag dit voor de trotse nieuwe koploper dan ook geen struikelblok worden. Lukt het Teylingen om goed met de nieuwe status van ‘opgejaagde’ en de druk die daarbij hoort om te kunnen gaan? Dan moet het vreemd lopen als het team van Jonkman niet de volgende winstpartij haalt.

SJZ – MMO

SJZ zal uit zijn op revanche na de 1-0 nederlaag in Sassenheim. De Zoeterwoudenaren draaien tot nu toe een uitstekend seizoen en hebben na de winst op FC Oegstgeest lange tijd aan kop gestaan. Na het verlies vorige week moet het team van trainer Kevin Bos weer in de achtervolging. Al is het gat met de koploper beperkt en staat SJZ keurig tweede op slechts één punt achterstand. Lukt het SJZ om de draad weer op te pakken en het goede voetbal en de vele doelpunten die gemaakt zijn weer opnieuw te laten zien?

Voor revanche is MMO op papier de ideale tegenstander. De Hoogmaders hebben pas één punt weten te behalen in zeven wedstrijden. Daarmee staat MMO op de laatste plaats op de ranglijst en moet het zich serieus zorgen gaan maken. Afgelopen zaterdag speelde MMO niet en de week ervoor werd voor de zesde keer dit seizoen verloren, ditmaal tegen Nicolaas Boys. Het wil nog niet echt lukken voor de mannen van trainer Yorick Boon en met een getergde tegenstander als SJZ op het programma lijkt het ook aanstaande zaterdag een zware kluif te worden. Maar misschien kan dit juist wel een stunt worden en gaat MMO de eerste competitiezege binnenhalen. Om 14.00 uur wordt afgetrapt op sportpark Haasbroek in Zoeterwoude.

Nicolaas Boys – Meerburg

Voor Meerburg staat de belangrijke maar ook zware uitwedstrijd op het programma bij Nicolaas Boys. Lukt het Meerburg om bij de top drie te blijven aanhaken dan moet er gewonnen worden. Bij verlies haken de Zoeterwoudenaren in elk geval voorlopig even af en komt de tegenstander in deze speelronde zelfs op één punt. Kortom, er staat veel op het spel voor de mannen van trainer Nick Poot en de withemden zullen ook uit zijn op revanche na de onnodige thuisnederlaag tegen middenmoter Roodenburg afgelopen week. In een wedstrijd waarin Meerburg goed voetbal liet zien en vooral heel veel pech had. Veel kansen, maar de doelpunten vielen aan de andere kant. Dat is de korte terugblik vanuit Meerburgs perspectief op de wedstrijd van afgelopen week.

Lukt het Meerburg om hetzelfde spel op de mat te leggen en de kansen beter te benutten? Dan moet een goed resultaat in Nieuwveen haalbaar zijn. Al is tegenstander Nicolaas Boys een stugge ploeg en heeft het van de laatste vier wedstrijden er drie gewonnen. Alleen tegen koploper Teylingen werd kansloos verloren. Het team van Poot zal dan ook vol aan de bak moeten om de punten mee te nemen naar Zoeterwoude. De wedstrijd in Nieuwveen wordt gespeeld om 14.30 uur.

Woubrugge – Sporting Leiden

Lukt het Sporting Leiden om dit seizoen de eerste overwinning te boeken in de competitie? Dan zal het toch echt scherper voor de dag moeten komen dan in de thuiswedstrijd tegen Floreant afgelopen speelronde (0-2 verlies). Middenvelder Sven Glasbergen blikte terug op die wedstrijd. ,,We waren niet echt één team. We laten graag zien dat we goed kunnen voetballen, maar het gaat bij ons vaak mis in de afronding. Dat is wel een beetje het verhaal van dit seizoen.”

En dat seizoen is tot nu toe teleurstellend voor de Leidenaren. De ploeg van trainer Taoufik Maatoug en Ronald Mink heeft nog slechts twee punten en staat op de voorlaatste plaats. Weten de Leidenaren het tij nog te keren? Dan zal er in ieder geval gewonnen moeten worden in Woubrugge.

Woubrugge kan terugkijken op een spectaculaire uitwedstrijd tegen Warmunda. Maar als je aan het eind van de rit met lege handen staat (4-3 verlies) dan zal dat toch zuur voelen. Een wedstrijd vol strijd, spektakel en veel doelpunten. Gaan we die ook aanstaande zaterdag weer zien? Ook voor de mannen van trainer Joey Rietbroek is een overwinning noodzakelijk om weer een beetje te kunnen aanhaken bij de onderkant van de middenmoot. Een onvervalste degradatiekraker dus in Woubrugge waar veel op het spel staat. Rond kwart over vier weten we wie er weer een beetje lucht heeft en wie echt serieuze zorgen.

Roodenburg – NSV ‘46

Trekt Roodenburg de lijn van de toch wel verrassende winst tegen Meerburg (1-2 uitzege) door? En gaat de ploeg van trainer Mohamed Bougrine voor de derde zege op rij? Dan zal het moeten afrekenen met NSV ’46 uit Noorden. In alle opzichten wordt dat een interessante confrontatie. De blauw-zwarten zijn bezig aan een mooie opmars in de vierde klasse A en staan weliswaar drie plekken maar slechts één punt verwijderd van de tegenstander. Bij winst op het eigen sportpark Noord kunnen de Leidenaren dus zomaar een mooie sprong op de ranglijst maken.

Dat zal niet makkelijk worden want ook tegenstander NSV ’46 is aan een goede reeks bezig. De laatste twee wedstrijden werden gewonnen en daarnaast wist het team van trainer Dennis Tijssen de koploper nog op een gelijkspel te houden (3-3). NSV ’46 doet het verdedigende beduidend beter dan de Leidenaren en treft in Roodenburg een tegenstander die al veel doelpunten tegen heeft gekregen dit seizoen. Het wordt ongetwijfeld een spannende middag op sportpark Noord met hopelijk veel doelpunten. Om even na kwart over vier weten we welke plek op de ranglijst de ploegen in gaan nemen. Aanhaken tegen de subtop of voorlopig afhaken?

FC Oegstgeest – AVV Alphen

FC Oegstgeest begon uitstekend en was tot aan de wedstrijd tegen SJZ de trotse koploper in de vierde klasse A. De huidige nummer drie van de ranglijst moet winnen om de aansluiting bij de top van de competitie te houden. De laatste wedstrijd van FC Oegstgeest tegen Teylingen werd met 0-0 gelijkgespeeld. Niets verloren maar ook niets gewonnen, maar dat paste ook wel bij de wedstrijd die geen verliezer verdiende.

Tegenstander AVV Alphen moet op papier een relatief makkelijke prooi zijn. De ploeg uit Alphen aan den Rijn staat op een tiende plek en kent een wisselvallig seizoen. De laatste twee wedstrijden werden verloren van Nicolaas Boys en Roodenburg. De Alphenaren moeten serieus naar beneden kijken en kunnen zich geen misstappen meer veroorloven.

Lukt het de mannen van trainer Huig-Jan Heeringa om een goed resultaat te halen? Dan houden zij in ieder geval de aansluiting met de koplopers en kunnen zij de draad van het winnen weer oppakken. De wedstrijd op Sportpark De Voscuyl wordt om 14.30 uur gespeeld.

Stompwijk ’92 – Warmunda

Op sportpark Meerhorst in Leidschendam nemen Stompwijk ’92 en Warmunda het tegen elkaar op. De Leidschendammers staan net boven de degradatiestreep en moeten dus winnen om afstand te nemen van de onderste plekken. Voor Warmunda is winst noodzakelijk willen ze kunnen blijven meedoen in de subtop. Warmunda zal met een goed gevoel afreizen naar Leidschendam na de spectaculaire winst (4-3) tegen Woubrugge. De blauw-witten hebben met vechtvoetbal laten zien een overwinning uit het vuur te kunnen slepen. ,,Als team kunnen we gewoon echt knallen en vechten met elkaar en dan is het zeker niet het mooiste voetbal, maar dan gaat het erom dat je gewoon die drie punten pakt”, aldus matchwinner Kevin van Bentem na de wedstrijd tegen Woubrugge.

Doelman Jesper van Leeuwen was realistisch na de verloren wedstrijd tegen NSV ’46. ,,Je ziet het aan het aantal door ons gescoorde doelpunten, door de blessures missen we nu de schotkracht voorin.” Dat zal aanstaande zaterdag beter moeten als de formatie van Erik van Manen een goede kans wil maken tegen Warmunda.

In de LAV Voetbaltafel deel 2 van eerder deze week kwamen vier vertegenwoordigers aan bod uit deze klasse en we delen nogmaals de beelden voor de liefhebber.

Must Read