maandag, mei 27, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestVoorbeschouwing vierde klasse A (speeldag 6), zaterdag 4 november

Voorbeschouwing vierde klasse A (speeldag 6), zaterdag 4 november

-

Woubrugge – SJZ

SJZ gaat komende zaterdag op bezoek bij Woubrugge. De Haasbroek-bewoners versloegen koploper FC Oegstgeest met 3-1 en door dit resultaat mag de formatie van Kevin Bos zich de nieuwe lijstaanvoerder van de vierde klasse A noemen. De groen-witten maken tot nu dit seizoen een uitstekende indruk en mag in deze vorm als een serieuze titelkandidaat worden bestempeld. Opponent Woubrugge zal zich deze voetbaljaargang niet in de titelstrijd gaan mengen, directie handhaving is waar men op Sportpark Bateweg op mikt. Uit de eerste vijf wedstrijden werden slechts drie punten behaald. De openingswedstrijd van het seizoen bij buurman MMO werd nog wel gewonnen (0-2), daarna volgden vier nederlagen op rij. Wellicht dat Woubrugge moed put uit het resultaat van vorig seizoen: toen eindigde het treffen tussen beide clubs in een 2-1 overwinning voor Woubrugge.

Warmunda – AVV Alphen

Warmunda herstelde zich afgelopen zaterdag van een 2-0 achterstand bij hekkensluiter MMO, een late en schone treffer van Dax van Leeuwen bezorgde de Warmonders toch nog een punt (2-2). Door dit resultaat staat de ploeg van Barry van Rijn en Remco Breuer na vijf speelronden, met 7 punten, op plek 7 van de ranglijst. Komende tegenstander AVV Alphen speelde afgelopen zaterdag met 2-2 gelijk tegen NSV’46, mede door een laat toegekende strafschop in het voordeel van de Alphenaren. AVV Alphen verzamelde tot nu toe net zoveel punten als Warmunda, maar het doelsaldo van de Overbos-bewoners is net iets beter.

NSV’46 – Meerburg

In Noorden staat de wedstrijd tussen NSV’46 en Meerburg geprogrammeerd. De thuisploeg liet afgelopen zaterdag de winst bij AVV Alphen uit handen glippen en staat na vijf speelronden op plek vijf van de ranglijst. Om de top-4 (SJZ, Teylingen, Meerburg en FC Oegstgeest) niet uit oog te verliezen, zou een driepunter de formatie van Dennis Tijssen dus zeer van pas komen. De bezoekers verloren eerder dit seizoen van Teylingen (1-2), maar na de overig gespeelde competitiewedstrijden konden de mannen van Nick Poot het veld juichend verlaten. De thuisploeg zal goede herinneringen hebben aan de laatst speelde onderlinge ontmoeting tussen beide clubs, toen won NSV’46 het treffen met 3-2.

Stompwijk’92 – MMO

Hoewel het nog aardig vroeg in het seizoen is, heeft het er alle schijn van dat er komende zaterdag een heuse degradatiekraker op het programma staat. Zowel Stompwijk’92 als opponent MMO verzamelden na vijf gespeelde wedstrijden slechts één schamel puntje, dus zullen beide teams er veel aan gelegen zijn om in Stompwijk de eerste competitieoverwinning te behalen. MMO leek trouwens afgelopen zaterdag tegen Warmunda op weg naar de eerste driepunter van het seizoen, maar in de slotfase liet de formatie van Stompwijker Yorick Boon de overwinning toch nog uit handen glippen. De laatste keer dat beide dorpsclubs elkaar troffen in competitieverband is trouwens alweer enige tijd geleden, in het seizoen 2016/2017 was de thuisploeg met 6-0 te sterk voor de Hoogmadese formatie.

Nicolaas Boys – Sporting Leiden

Net als Stompwijk’92 en MMO is ook Sporting Leiden is nog op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. In de stadsderby tegen Roodenburg stonden de Morsbewoners vlak voor tijd met 3-1 voor, maar een laat doelpunt van de bezoekers zorgde ervoor dat de thuisploeg toch met een sip gezicht de kleedkamer opzocht (3-3). Komende zaterdag gaat de fusieclub op bezoek bij Nicolaas Boys. De ploeg uit Nieuwveen kent een wat aarzelende start van het seizoen en staat met vijf punten uit vijf wedstrijden op de tiende plaats van de ranglijst. Nicolaas Boys en Sporting Leiden troffen elkaar overigens nooit eerder in competitieverband. Voor FC Rijnland was dat overigens wel het geval.

Roodenburg – Teylingen

Bij Roodenburg is het tot nu dit seizoen een beetje hollen of stilstaan. Degelijke overwinningen worden afgewisseld met forse uitglijders en dat resulteert na vijf speelrondes in een plek in de middenmoot. De blauw-zwarten beschikken over voldoende voetballende kwaliteit om dit seizoen niet in de gevarenzone te geraken, maar er is in Leiden-Noord meer nodig om in ieder geval een stabiele middenmotor te worden. Nieuwe trainer Mo Bougrine is niet altijd te spreken over de mentale weerbaarheid zijn ploeg, maar als het de Voorhouter lukt om ook op dit vlak progressie bij zijn spelersgroep te bewerkstellingen, dan zijn de Leidenaren voor iedere tegenstander een opponent om rekening mee te houden. Bij tegenstander Teylingen verloopt de seizoenstart naar wens. De Sassenheimers werden gezien als één van de grootste kanshebbers op de titel en wat dat betreft liggen de rood-zwarten aardig op koers. Er werd slechts één keer gelijkgespeeld (3-3 tegen NSV’46), de overige wedstrijden werden allemaal gewonnen door de formatie van Rob Jonkman. Vorig seizoen eindigde het treffen tussen beide clubs in een 1-2 overwinning voor Teylingen.

FC Oegstgeest – Floreant

FC Oegstgeest kende een vlekkeloze seizoenstart (4 overwinningen en 0 tegendoelpunten), maar op bezoek bij SJZ strandde de Oegstgeestse succesreeks (3-1 verlies). Ondanks deze nederlaag blijft de formatie van Huig-Jan Heeringa kansrijk voor het winnen van de eerste periode, die gaat over acht wedstrijden, maar daartoe zullen de komende wedstrijden gewonnen dienen te worden. Komende zaterdag krijgt FC Oegstgeest bezoek van Floreant. De Boskopers speelden hun laatste wedstrijd met 0-0 gelijk tegen Nicolaas Boys en staan na vijf speelronden als zevende geklasseerd.

Must Read