zondag, mei 26, 2024
HomeVierde klasseRoodenburgVoorbeschouwing vierde klasse A (speeldag 8), zaterdag 18 november

Voorbeschouwing vierde klasse A (speeldag 8), zaterdag 18 november

-

SJZ-Sporting Leiden

Het Zoeterwoudse SJZ snakt jaarlijks naar een periodetitel. Niet alleen om het seizoen in zonnig zomerweer te verlengen, maar zeker ook om promotie af te dwingen. De kansen om als eerste periodekampioen gehuldigd te worden lijken groot zaterdag. De ploeg leidt de vierde klasse fier met negentien punten en krijgt een zo op het oog een tegenstander op visite die te kloppen is. Ga maar na: de thuisploeg is nog ongeslagen en Sporting Leiden heeft nog geen enkele zege geboekt en staan op de op een na onderste stek. De feestcommissie van groenwit zal deze week de slijter bezoeken voor een mooie fles champagne en de bloemenman voor een dito bos bloemen. Detail: de wedstrijd moet nog gespeeld worden. Het zou bepaald niet voor het eerst zijn als een laag geklasseerde ploeg de topper in een afdeling te kijk zet. De Leidenaren tuimelden vorig seizoen uit de derde klasse en staan inmiddels opnieuw op een risicovolle plaats. De favoriet moet danig op de tellen passen voor een kat in het nauw.

Woubrugge-Floreant

Na de winst in de eerste ontmoeting, 0-2 bij MMO, verloor Woubrugge zes keer op rij. De hoogste tijd dus om het tij te keren. Dat lijkt zaterdag geen onmogelijke opgave. De tegenstander uit Boskoop staat tiende en verloor de laatste twee ontmoetingen. Dan wordt er wel een beroep gedaan op het scorend vermogen van groenwit. De selectie van trainer Joey Rietbroek slaagde er pas zes keer in de doelman van de tegenstander te verschalken en dat is te weinig. Het laatste doelpunt van Woubrugge dateert van 28 oktober en ook dat is tekenend. Mannen als Gino Rolfes en Vincent Angenent kunnen het scoren niet verleerd zijn.

Roodenburg-AVV Alphen

Het Leidse Roodenburg beleeft tot nu toe een teleurstellend seizoen. De nieuwe trainer Mo Bougrine haalde de teugels aan en kon een mix van ervaren spelers en jeugd in de selectie begroeten. Bougrine heeft zijn sporen ruimschoots verdiend en binnen en buiten Roodenburg had men zekere verwachtingen van de ploeg. Met zeven uit zes en een negende plaats zijn de resultaten niet geheel naar wens. Tegenstander AVV Alphen heeft een punt meer, maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Bij winst wippen de Leidenaren dus over de tegenstander heen. Een plek in de middenmoot is de beloning met in het achterhoofd ook nog eens dat de inhaalwedstrijd tegen MMO mogelijkheden biedt. Overigens verloren de bezoekers aan Noord dit weekend met 0-4 van Stompwijk’92.

FC Oegstgeest-Teylingen

Het wordt spannend op sportpark de Voscuyl zaterdag. Niet alleen omdat de nummer twee en drie het tegen elkaar opnemen, maar ook omdat er mogelijk een periodetitel op het spel staat. Wint SJZ in Zoeterwoude, dan zullen de clubs hun ambities nog even moeten parkeren. Speelt groenwit gelijk en Teylingen zegeviert dan gaan de Sassenheimers met de eer strijken. Verliest SJZ en wint FC Oegstgeest dan is deze ploeg de periodekampioen. Er zijn nog meer scenario’s, maar dat laten we maar even aan de rekenmeesters over. Feit is wel dat vriend en vijand de aandacht niet alleen op het veld in Oegstgeest zal concentreren. Zowel Teylingen als FC Oegstgeest troffen zaterdag jongstleden maar liefst vijf keer de roos. Het lijdt geen twijfel dat het een duel op het scherpst van de snede zal worden.

Nicolaas Boys-MMO

Met Moeite Opgericht neemt zaterdag de handschoen op tegen een ploeg die vorig weekend met 5-1 een pak slaag kreeg van Teylingen. Nu zijn de Sassenheimers wel een van de betere ploegen, maar het geeft wel aan dat Nicolaas Boys te kloppen is. MMO zou dat ook maar al te graag doen, want de punten zijn kostbaar in Hoogmade. Een schamel puntje verzamelde de promovendus in zes wedstrijden. Hoewel het seizoen nog pril is kan men de ogen niet sluiten voor het feit dat MMO een degradatiekandidaat is. Een sprankje hoop kunnen de bezoekers putten als ze naar de ranglijst kijken: ook de Boys hebben de grootste moeite te scoren. Zeven keer hadden de Boys reden tot juichen. Misschien is een overwinning te veel gevraagd, maar een gelijkspel moet haalbaar zijn als MMO het niveau haalt waarbij het vorig seizoen zo succesvol was.

Stompwijk’92-Meerburg

Het ging Meerburg een tijd lang voor de wind. De ene zege volgde de andere op en zaterdag jongstleden stond er op een gegeven moment een 1-0 voorsprong tegen Warmunda op het scorebord. Wat kon er nog misgaan? Genoeg, bleek na negentig minuten. Warmunda ging met de overwinning aan de haal en Meerburg kon een plek in de absolute top voor even vergeten. Een misstap die rechtgezet moet worden, zo vindt men in Zoeterwoude. Dat zou moeten gebeuren tegen Stompwijk’92. En er liggen ook zeker kansen tegen de mannen van Eric van Manen, hoewel er adder onder het (natte) gras ligt. De thuisploeg, bij wie Mitchell Jacobs drie keer scoorde tegen AVV Alphen, staat elfde met zeven punten. Dat moet te doen zijn als men puur afgaat op de ranglijst. Stompwijk’92 won echter de laatste twee ontmoetingen en lijkt dus de stijgende lijn te pakken te hebben. In Stompwijk hoopt men deze lijn te kunnen doortrekken om de onderste regionen te verlaten. De nummers zeven tot en met veertien uit de afdeling halen slechts met de grootste moeite punten bij elkaar, dus drie punten zullen in Stompwijk met open armen worden ontvangen. Dat geldt absoluut ook voor Meerburg dat zo graag een rol van betekenis zou spelen in de vierde klasse

Warmunda-NSV’46

De 1-2 overwinning van Warmunda bij Meerburg was knap te noemen. De zege leverde een keurige zesde plek op. Het gat naar de subtop is echter vier punten en dat is niet snel te dichten, zeker in de wetenschap dat veel ploegen aan elkaar gewaagd lijken te zijn. NSV’46 is zo’n club. Ook de ploeg uit Noorden voetbalde elf punten bij elkaar en qua doelpunten voor en tegen zijn de verschillen klein. Vorige week won NSV’46 weliswaar met 3-0 van Woubrugge, maar de cijfers verbloemden het niet imponerende voetbal. Vorig seizoen had Warmunda nog met 1-3 het nakijken. Een ouderwetse liefhebber van de toto zou een drietje invullen op zijn formulier.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read