zondag, mei 26, 2024
HomeRedactioneelVoorbeschouwingenVoorbeschouwing vierde klasse A (speeldag 9), zaterdag 25 november

Voorbeschouwing vierde klasse A (speeldag 9), zaterdag 25 november

-

Sporting Leiden- Floreant

Een duel tussen de nummers dertien en negen van de ranglijst. Sporting Leiden verzamelde pas twee punten via gelijke spelen tegen Stompwijk’92 uit (2-2) en Roodenburg thuis (3-3). Floreant draait tot nu toe wisselvallig en staat nipt boven de streep. De Boskopers verloren uit al drie keer, maar in de meest recente wedstrijd op verplaatsing moest Woubrugge er wel aan geloven. Het is bijna al noodzakelijk voor de ploeg van Taoufik Maatoug en Ronald Mink om te winnen. Mochten de bezoekers zegevieren dan is het gat al elf punten en dat loop je zomaar even niet in. Naar alle waarschijnlijkheid heeft Sporting echter meer de focus op het behalen van de nacompetitie voor lijfsbehoud. Een nieuwe overwinning zou echter wel meer vertrouwen kunnen geven om de weg omhoog alsnog te gaan bewandelen.

NSV’46- Stompwijk’92

De thuisploeg speelde midweeks tegen Spirit in het kader van de districtsbeker. Tegen deze tweedeklasser werd weliswaar verloren, maar de equipe van Dennis Tijssen kwam heel behoorlijk voor de dag. Stompwijk speelde ook doordeweeks in het kader van de Sportiff LAV Cup. De ploeg van Erik van Manen stond halverwege in balans met Jong Foreholte, maar moest daarna passen. In competitieverband is NSV’46 op dit moment ‘best of the rest’ met een vijfde plaats. Een kwartet ploegen daarboven heeft al vroegtijdig een aanzienlijke voorsprong opgebouwd. Bij de ploeg uit Noorden wordt de handdoek evenwel nog niet geworpen en dus is winst thuis noodzakelijk. Stompwijk wil echter weg komen uit de degradatiezone en liet al een paar keer zien hele aardige wedstrijden op de mat te kunnen leggen. Enkel het aantal blessures binnen de selectie baart wel zorgen.

Meerburg- Roodenburg

Afgelopen seizoen kwamen Meerburg en Roodenburg ook twee keer tegen elkaar uit en was er sprake van evenwicht. In Zoeterwoude werd het 1-1 en in Leiden Noord kwamen beide teams tot liefst vier doelpunten. In eerdere seizoenen liepen de withemden nog wel eens over blauw- zwart heen. Dit seizoen draait de ploeg van Nick Poot bovenin mee, maar er moesten al wel twee nederlagen worden geslikt. Daardoor moet het in de achtervolging op SJZ, Teylingen en FC Oegstgeest. Roodenburg staat daar weer een eind achter, maar kan na de nipte zege op AVV Alphen wel weer enigszins omhoog kijken. Dat wil Mo Bougrine ook, want de oefenmeester meent nog steeds dat zijn ploeg mogelijkheden genoeg heeft om een aardig seizoen weg te kunnen zetten. Geen prietpraat wat ons betreft, maar de achterstand mag dan eigenlijk nu al niet meer verder oplopen.

MMO- FC Oegstgeest

FC Oegstgeest en Teylingen scoorden afgelopen weekend niet in de topper en zo hielden deze topteams elkaar in bedwang. Voor de mannen van Huig Jan Heeringa wacht nu een heel andere klus. MMO staat weliswaar laatste en wacht nog op de eerste driepunter, maar veel tegenstanders vinden het desalniettemin lastig om in Hoogmade te spelen gezien het natuurgras. Of er daadwerkelijk gespeeld kan worden, is maar zeer de vraag. Naar verwachting wordt het andermaal boos weer en MMO heeft geen uitwijkmogelijkheden. Mocht het wel doorgaan dan zal de ploeg van Yorick Boon de huid ongetwijfeld duur verkopen en is het de vraag of FC zich daartegen kan wapenen.

Warmunda- Woubrugge

Afgelopen zaterdag was het veld van Warmunda onbespeelbaar en zo bleef het duel tegen NSV’46 vooralsnog in de ijskast staan. Veel spelers waren aandachtig toeschouwer bij de topper op De Voscuyl, maar hopen nu wel weer zelf aan de bak te kunnen. De Warmonders staan zesde en lijken de schwung te pakken te hebben. De ploeg wil zich in elk geval zo snel mogelijk veilig spelen en dan zien wat er eventueel meer in het vat zit. Woubrugge wil zich uiteraard ook veilig gaan spelen, wat afgelopen seizoen net aan lukte, maar dat begint een forse opgave te worden. De ploeg van Joey Rietbroek ging er zeven duels op rij vanaf en won enkel op de openingsdag bij MMO. Het duel voor de districtsbeker van afgelopen dinsdag zal weinig vertrouwen hebben geven. FC Zoetermeer zette de groenwitten danig in het hemd (12-2). Tijd dus voor revanche en een ander gezicht, maar daar zal Warmunda uiteraard geen boodschap aan hebben.

Overige duels: Teylingen- SJZ (elders belicht als Krakerrr van de Week), AVV Alphen- Nicolaas Boys.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read