donderdag, maart 23, 2023
HomeVierde klasseKickers'69Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 11 februari

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 11 februari

-

SJC- SJZ

De ontmoeting in Noordwijk wordt komende donderdagavond al gespeeld. Vanaf 19.30 uur zal de bal gaan rollen. De thuisploeg had verzocht dit duel te verplaatsen en daar ging de formatie van Arie van Duijn in mee. Ook afgelopen zaterdag hadden de zwartwitten liever niet gespeeld, maar Warmunda hield vast aan de oorspronkelijke speeldatum. SJC kwam verzwakt aan de aftrap en verloor met 3-0 van de Warmonders. SJZ moest het aan het begin van het seizoen afleggen tegen de vriendenploeg (0-2), maar zal nu ongetwijfeld met het mes tussen de tanden spelen. Niet enkel vanuit revanchegevoelens, maar vooral omdat de groenwitten prima meedoen in de tweede periode. Van Duijn en de zijnen moeten het duel tegen Kickers’69 (eerder gestaakt bij 2-1 vanwege de mist) nog inhalen en mochten beide duels in winst omgezet kunnen worden dan is het behalen van een prijs niet ondenkbaar. Misstappen kunnen al wel fataal zijn dus SJZ zal de 3-1 zege op Nicolaas Boys een goed vervolg willen geven.

BSC’68- Roodenburg

Door de topper tegen Zevenhoven met 2-1 te verliezen moet BSC’68 het voor het moment doen met plek twee. Uiteraard zijn de plannen om kampioen te worden nog niet vaarwel gezegd dus het heeft er alle schijn van dat Roodenburg aan de bak moet. In Leiden Noord moesten de blauw-zwarten met 1-2 passen met een Leidse treffer van spits Gökhan Yazici, een de belangrijkste pionnen van de ploeg van Nouri Essaoui. Afgelopen zaterdag boekte de Leidse ploeg eindelijk weer eens een zege. Woubrugge keerde terug met een 4-2 nederlaag aan de broek huiswaarts. De laatste overwinning dateerde alweer van 19 november toen Warmunda verslagen werd. De zevende plek is niet helemaal wat men voor ogen had bij de technisch vaardige ploeg, maar wellicht is het vertrouwen er weer dat er nu verder omhoog kan worden gekeken. Winnen in Benthuizen was tot nu toe enkel (wederom) Zevenhoven gegeven.

Hazerswoudse Boys- Warmunda

Een duel tussen de nummers 12 en 9. Daarmee zouden de Boys aan het einde van de rit sneuvelen en naar de vijfde klasse verkassen. Bijna ondenkbaar omdat de zwart-witten meestal wel een positie in de subtop behalen of zelfs daarboven. De feiten liegen echter niet en in die zin kan de ploeg van Barry van Rijn en Remco Breuer de situatie in Hazerswoude nog minder rooskleurig maken. Het Overbos team heeft de punten zelf ook hard nodig om weg te komen van de nc- plek die nu wordt ingenomen. Tegen SJC had de ploeg niet al teveel problemen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. In het eerste duel in Warmond tegen de ploeg van Wilco Wapenaar won de thuisploeg met 2-1 door doelpunten van Stan van Rijn en Sohrab Safi.

Kickers’69- Teylingen

Zelfs een 0-2 voorsprong op bezoek bij NSV’46 bleek niet genoeg voor de ploeg van Dennis Bos om een driepunter te mogen bijschrijven. De thuisploeg uit Noorden won alsnog met 3-2, mede door een doelpunt in de gong. De Leimuidenaren staan daardoor nog steeds op 1 zege en dat zal heel snel moeten veranderen anders is het kalf verdronken. Dat de komende opgave niet eenvoudig is, mag duidelijk zijn. Teylingen won thuis met liefst 7-0, maar stak toen in een andere vorm. De Sassenheimers verloren zaterdag voor de vijfde keer en bevinden zich inmiddels ook in de gevarenzone. Het mag duidelijk zijn dat er dus de nodige spanning op zal staan komende zaterdag. Verliezen is geen optie, maar de kans is groot dat er toch een team teleurgesteld zal afdruipen. Met een gelijkspel schieten de ploegen ook amper wat op. Later in de week komt er nog een interview voorbij op deze website met een speler van de ploeg van de Roodemolen.

Meerburg- Zevenhoven

Wat zou Meerburg de rollen graag omdraaien. Zevenhoven staat bovenaan en is op koers om richting de derde klasse af te stevenen. Daar was Meerburg vorig seizoen tamelijk dichtbij in de buurt, maar daar is nu geen sprake van. De Rijndijkers staan op de achtste plaats en dat betekent ‘net aan veilig straks’. Wel won de ploeg van Jelle Korbee en Ronald van Delft keurig van Teylingen in de voorbije speelronde en dat moet vertrouwen geven richting positieverbetering de komende weken. Niet toevallig stond Max van Steen zijn mannetje weer met twee doelpunten. In de eerste ontmoeting dit seizoen was Zevenhoven met 3-1 te sterk, daar kon Sem Durve met zijn doelpunt niets aan veranderen. Zevenhoven greep de macht door van BSC’68 te winnen. Hoe mooi zou het zijn als Meerburg weer meer kleur op de wangen kan krijgen, waardoor de spanning bovenin nog wat groter kan worden.

Woubrugge- LSVV’70

Een topper als het gaat om de strijd om de tweede periodetitel. Beide ploegen verzamelden twaalf punten uit zes duels. Enkel Zevenhoven staat er met veertien punten beter voor. SJZ doet ook nog volop mee in deze titelstrijd. LSVV’70 is net als Woubrugge bezig aan een indrukwekkende serie, hoewel die van de Leidenaren langer stand weet te houden. Ook Hazerswoudse Boys moest zijn meerdere erkennen in de ploeg uit de Kikkerpolder en de lachende gezichten bij de roodwitten zijn niet meer te tellen. Op de reguliere ranglijst klom LSVV’70  zelfs naar de vijfde plaats en dat staat gelijk aan subtop. Woubrugge is de nummer elf met evenveel punten als wedstrijden. Op eigen bodem was de ploeg van Freek Jansen eerder met 1-0 de baas door een beslissend doelpunt van Thomas Loos. Bij LSVV’70 verkeren vooral Jos van Beuningen en Berend Verdoes in zeer goede vorm, terwijl diverse ‘jonge honden’ aan de zijde van Woubrugge ook nadrukkelijk op de deur bonken. Afijn, een potje om naar uit te kijken. Maar ja, welke ontmoeting is dat op dit moment niet?

Overig: Nicolaas Boys- NSV’46

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read