vrijdag, april 19, 2024
HomeVijfde klasseMMOVoorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 16 december

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 16 december

-

Warmunda- NSV’46

Komend weekend gaan we op beperkte schaal inhalen en daarbij komen onder meer twee ploegen elkaar tegen die in goeden doen zijn. Zowel Warmunda als NSV’46 wonnen hun laatste vier wedstrijden en klommen op de ranglijst en zijn ondertussen Meerburg voorbij en nu respectievelijk vierde en vijfde, waarbij het doelsaldo van de ploeg van Dennis Tijssen net iets beter is. De winnaar van het treffen in Warmond kan als de gedeelde nummer drie de feestdagen in, hoewel FC Oegstgeest, nu alleen derde, wel nog een duel open heeft staan. Het lijkt er in elk geval sterk op dat de ploegen erg aan elkaar gewaagd gaan zijn en met een aangenaam gevoel aan de aftrap zullen staan. NSV’46 won vorige week de burenruzie tegen Nicolaas Boys met 2-1 na een hevige strijd tussen de krijtlijnen. Het bleef daardoor nog lang onrustig in het pittoreske Noorden. De brigade van Barry van Rijn en Remco Breuer kreeg Roodenburg er met 3-2 onder. Het treffen op sportpark Overbos staat morgen gepland om 15 uur. Nog even lekker kijken en dan op naar de feestdagen. Uiteraard volgt op deze site een verslag en ook nog een fotoreportage.

MMO- Roodenburg

Het seizoen van MMO verloopt allesbehalve vlekkeloos. De ploeg uit Hoogmade heeft last met het verteren van de overgang van de vijfde naar de vierde klasse. Niet dat de mannen van Yorick Boon wekelijks ondersteboven worden gespeeld, maar winnen is nog wel wat anders. De ploeg vergaarde pas een puntje en dat impliceert de laatste plaats op dit moment. Qua verliespunten gaat het nog wel minder moeizaam dan bij Sporting Leiden, want dat haalde twee punten op maar dan al uit elf ontmoetingen. Daarin schuilt meteen een ander probleem. MMO heeft nog drie duels tegoed en voor het ritme is dat niet ideaal. Morgen wordt er ingehaald tegen Roodenburg. Volgende week wacht FC Oegstgeest, als dat duel tenminste niet alsnog wordt verplaatst naar ’24, en vorige week kwam de confrontatie met Floreant ook al niet verder dan vijfenveertig minuten (0-1 in het voordeel van de Boskopers). De scheidsrechter van dienst en de bezoekers vonden het niet verantwoord om door te spelen vanwege het zompige veld en de aanhoudende neerslag. Dit overigens tot groot ongenoegen van Boon en de zijnen. Afijn, morgen lijkt het door te kunnen gaan en gaat MMO op jacht naar de eerste driepunter. Roodenburg heeft de punten evenwel ook nodig, want de Leidenaren leden vorige week een nederlaag en de resultaten daarvoor waren ronduit wisselvallig. De ploeg uit Leiden-Noord staat nog wel boven de vermaledijde streep, maar dat is minder dan waarop vooraf gehoopt was.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read