maandag, april 15, 2024
HomeVijfde klasseKickers'69Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 20 mei

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 20 mei

-

Teylingen-Woubrugge
In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen neemt de ploeg van trainer Rob Jonkman het op tegen Woubrugge. Alhoewel de thuisploeg behalve OM de eer nergens meer om speelt en de opponent met zeer grote waarschijnlijkheid de nacompetitie in gaat is het om meerdere redenen geen wedstrijd om des keizers baard. Good old Mark van der Heijden neemt afscheid, hij verdient het om een waardevolle manier “afscheid” te nemen van zijn thuisbasis. De bezoekers kunnen zich gaan richten op wat extra wedstrijden en zullen spelers die op scherp staan en pijntjes hebben wellicht rust gunnen. Bovenal is het voor hen zaak om wedstrijdfit te blijven om op het juiste moment in vorm te zijn. Teylingen won de laatste wedstrijd nipt bij Roodenburg, Woubrugge verloor in een doelpuntrijk duel van NSV’46.
Zevenhoven-Roodenburg
De ploeg uit Leiden Noord heeft het zichzelf niet gemakkelijk gemaakt door de laatste twee wedstrijden te verliezen, het gat naar plek tien (de eerste nacompetitieplek) bedraagt slechts twee punten en met een bezoek aan de koploper en de thuiswedstrijd tegen LSVV’70 voor de boeg moeten de Leidenaren nog vol aan de bak. Afgelopen zaterdag was Teylingen met 1-2 de sterkste, niet onverdiend maar de uitslag had ook zo maar andersom kunnen zijn. Tegenstander Zevenhoven stond binnen het kwartier met 1-4 voor bij LSVV’70, het werd uiteindelijk 3-4 en in de laatste minuten nog billenknijpen en dat mag de ploeg zich echt wel aanrekenen. Door het gelijke spel van concurrent BSC’68 mag de ploeg zich in deze beslissende fase ranglijstaanvoerder noemen, het team van Nouri Essaoui staat dus voor een lastige opgave.
LSVV’70-SJC
Uw verslaggever was afgelopen weekend in de Kikkerpolder en zag de ploeg van Freek Jansen het eerste kwartier stuntelen, maar daarna kwam de wedstrijd met koploper Zevenhoven wat meer in evenwicht en dat moet vertrouwen geven de komende twee wedstrijden. Dat vertrouwen is meer dan nodig, het verschil met een nacompetitieplek is met twee punten minimaal te noemen. De gastheer heeft alles nog wel in eigen hand. Twee wedstrijden winnen betreft continuering van het vierdeklasserschap en dan voelt de geplande boottrip door de Leidse grachten toch net even wat lekkerder aan. Het reeds gedegradeerde Sint Jeroens Club komt naar de Kikkerpolder, deze bonte vriendengroep kan indien men compleet is en zin heeft best aardig voetballen dus winst is bij voorbaat niet gegarandeerd. Wel noodzakelijk voor LSVV’70, zeker beseffende dat in de laatste wedstrijd Roodenburg wacht.
Warmunda-Kickers’69
De thuisploeg pakte in de laatste wedstrijd een punt in Zoeterwoude, het in flow zittende Meerburg werd knap op een gelijkspel gehouden. Uw verslaggever zag alleen de tweede helft en vond de Warmonders in die fase best aardig voetballen voor een ploeg die op dit moment nog op een nacompetitieplek staat. Komende wedstrijd dient de ploeg uit Leimuiden als prooi, het reeds gedegradeerde team van trainer Dennis Bos heeft laten zien zeker geen lelijk eendje te zijn en zal de punten dus niet zomaar cadeau geven. De equipe van trainers Barry van Rijn en Remco Breuer diende afgelopen wedstrijd alle reserves aan te spreken, een aantal spelers liepen bijna letterlijk op het tandvlees en die reserves zullen de komende twee wedstrijden ook nodig zijn. Waar het daarna staat is voor later zorg.
Overige wedstrijden : SJZ-Meerburg (krakkerrrr van de week, zie elders op site), NSV’46-BSC’68, Hazerswoudse Boys-Nicolaas Boys.

Must Read