maandag, mei 20, 2024
HomeVijfde klasseKickers'69Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 22 april

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 22 april

-

Kickers’69-Nicolaas Boys

Huilende supporters? Een totaal verslagen trainer en selectie? Een bestuur dat in zak in as zit? Niets van dat alles zaterdag in Leimuiden en toch was de plaatselijke trots afgedaald naar de vijfde klasse na de nieuwe nederlaag tegen LSVV’70. In plaats daarvan realisme en nu al uitkijken naar de start van de nieuwe competitie waar het elftal naar verwachting lekker mee kan doen en niet wekelijkse een bijkans hopeloze strijd hoeft te voeren. Wat dit seizoen rest is het spelen van leuke wedstrijden en kijken of er nog punten te scoren zijn. Tegen het zwalkende Nicolaas Boys zou dat wel eens mogelijk kunnen zijn. De Boys verloren vier van de laatste vijf wedstrijden en lijken de weg helemaal kwijt. Kan Kickers’69 nog een keer van zich laten spreken?

Meerburg-SJC

Bijna stilletjes is Meerburg bezig met een uitstekende serie; dertien punten uit de laatste zes wedstrijden is knap te noemen. Deze resultaten zijn inmiddels beloond met een vierde stek. Een treetje hoger lijkt een utopie gezien het gat van zeven punten met de nummer drie SJZ. Wel is de derde periodetitel een droom die mogelijk bewaarheid kan worden. De huidige aanvoerder in die strijd, BSC’68,  heeft twaalf punten, maar heeft de eerste periode in de knip. Meerburg staat er met negen uit vier helemaal niet zo gek voor. Opponent SJC staat dertiende en lijkt rijp voor degradatie. Een varkentje dat even gewassen dient te worden zou men zeggen, zeker in de wetenschap dat de Noordwijkers in 2023 nog geen enkel punt haalden. Wat Meerburg betreft blijft dat zo.

Woubrugge-Warmunda

Ook een magere 0-1 zege levert drie punten op, zo redeneerde men in Woubrugge vorige week na de match tegen Hazerswoudse Boys. Drie punten zijn goud waard om een verlenging van het seizoen te vermijden. Met tien punten uit de laatste vier wedstrijden is Woubrugge simpelweg goed bezig. Met drie puntjes meer vormen LSVV’70, Nicolaas Boys, Teylingen en Roodenburg de prooien die binnen handbereik liggen. Dan zou Warmunda moeten meewerken. Een onwaarschijnlijke zaak, daar de Warmonders zelf een punt achter Woubrugge staan en graag ook zonder kleerscheuren de eindstreep willen halen. Vorige week kreeg de ploeg niet wat het wilde: de volle winst en de brigade van Barry van Rijn en Remco Breuer zou zich graag in Woubrugge revancheren. Het lijkt een kraker van jewelste te gaan worden met dreigende nacompetitie als inzet. Bij de thuisploeg ontbreekt doelman Michael Kneulman na zijn onfortuinlijke val afgelopen zaterdag. Daarmee heeft de sluitpost tevens naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste duel gespeeld, want de schoenen gaan aan de wilgen.

Roodenburg-SJZ

Voor Roodenburg was het een even onbevredigende als teleurstellend einde van de wedstrijd toen de scheidsrechter affloot toen er in gunstige positie een vrije trap genomen moest worden. Te veel getreuzel bracht de scheidsrechter van dienst tot deze conclusie. Een harde les voor de Leidenaren die zo graag de vierde overwinning op rij geboekt zouden hebben. Nu blijft de club uit Noord in het rijtje van de clubs staan die samen gaan uitmaken wie nacompetitie gaat spelen. Ook SJZ kwam niet verder dan een puntendeling. Dat deed pijn in Zoeterwoude-Dorp. Met een zege waren Arie van Duijn en zijn mannen Zevenhoven gepasseerd in de strijd om de derde periodetitel en gloorde een prijs aan de einder. Nu moet SJZ in de achtervolging en dat is in een klasse waarin zoveel ploegen aan elkaar gewaagd zijn geen sinecure. In Leiden won SJZ nog met 0-2, maar een overwinning zaterdag is allerminst zeker.

Note redactie: let op duel verplaatst naar dinsdag 25 april 20.00 uur op verzoek van Roodenburg!

LSVV’70-Teylingen

Old soldiers never die, they just fade away; dat laatste geldt allerminst voor zekere lieden op leeftijd bij LSVV’70. Zaterdag jongstleden brachten de helden van vervlogen tijden Freek Jansen en Alen Stjepanovic LSVV’70 de overwinning en brachten zo schaamteloos het vlaggenschip uit Leimuiden tot zinken. Op naar meer, want op een nacompetitie wanneer je ook knipogend op een terras kunt zitten weinigen binnen de cultclub te wachten. Voor Teylingen moet het een ietwat merkwaardig seizoen zijn. Meestal speelt de ploeg een prominentie rol en stond met regelmaat op de nominatie om het eens een klasse hoger te proberen. Dit jaar komen de Sassenheimers niet verder dan de middenmoot en het woord ‘degradatievoetbal’ is wellicht reeds geïntroduceerd. Zo ver is het nog lang niet, maar in een competitie met een versterkte degradatie en het feit maar weinig ploegen er in positieve of negatieve zin bovenuit steken is die gedachte zo gek nog niet. Bij aanvang zaterdag hebben beide ploegen dertig punten uit 21 wedstrijden. Bij de heenwedstrijd streek LSVV’70 een 1-2 zege op.

Overige wedstrijden: Zevenhoven-NSV’46, BSC’68-Hazerswoudse Boys

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read