donderdag, juni 13, 2024
HomeVierde klasseRoodenburgVoorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 25 maart

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 25 maart

-

SJZ – NSV’46

SJZ kwam afgelopen zaterdag, na vijf overwinningen op een rij, niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij LSVV’70. De groen-witten waren in de Kikkerpolder de bovenliggende partij, maar de formatie van Arie van Duijn verzuimde om de kansen te verzilveren. Door dit puntenverlies zag de Haasbroek-ploeg titelfavorieten Zevenhoven en BSC’68 uitlopen, maar de Zoeterwoudenaren blijven zeer kansrijk voor een plek in de nacompetitie. Een andere club die op het competitietoetje aast is komende tegenstander NSV’46. De Noordense ploeg staat weliswaar vijf punten achter op SJZ, maar heeft nog de inhaalwedstrijd tegen Hazerswoudse Boys tegoed. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 1-1 gelijkspel.

SJC- Roodenburg

Roodenburg kende een veelbelovende start van het seizoen, maar na de winterstop is het kwakkelen geblazen bij de blauw-zwarten. De ploeg van Nouri Essaoui is weggezakt naar de tiende plek op de ranglijst, zodat er ook dit seizoen degradatievoetbal dreigt in Leiden-Noord. Afgelopen zaterdag kreeg Roodenburg in eigen huis met 0-3 klop van Nicolaas Boys, de club van toekomstig Roodenburg-trainer Mo Bougrine. Op papier heeft Roodenburg voldoende kwaliteit om zich met de betere ploegen van de vierde klasse A te meten, maar de praktijk blijkt, zoals natuurlijk vaker het geval is, een stuk weerbarstiger te zijn. Roodenburg kan een nieuwe driepunter dus goed gebruiken en wellicht is komende tegenstander SJC de ideale tegenstander voor de Leidenaren om weer eens met drie punten van het veld te stappen. De Noordwijkers verloren hun laatste zeven wedstrijden op rij en weten alleen nog hekkensluiter Kickers’69 achter zich op de ranglijst. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Meerburg – LSVV’70

Het wil Meerburg maar niet lukken om een stabiele reeks neer te zetten. Na een gelijkspel bij Roodenburg en winst tegen Woubrugge, was er afgelopen zaterdag bij BSC’68 een verliespartij voor de formatie van Jelle Korbee te noteren. Het is het deze voetbaljaargang nét niet bij de zwart-witten, die zich vooral zullen focussen op directe handhaving in de vierde klasse. Ook komende tegenstander LSVV’70 heeft dezelfde ambitie als de Rijndijk-bewoners. De Leidenaren staan op de ranglijst één punt boven Meerburg, dus de vraag is of er stuivertje gewisseld gaat worden. LSVV’70 behaalde afgelopen zaterdag in de eigen Kikkerpolder een zwaar bevochten winstpunt tegen SJZ en de roodhemden mochten na afloop vooral invaller-doelman Lodewiijk Bloemzaad danken voor het behaalde resultaat. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde overigens in een eclatante 0-6 overwinning voor Meerburg.

Kickers’69 – BSC’68

Kickers’69 behaalde afgelopen zaterdag, na een serie nederlagen, weer een resultaat. De formatie van Dennis Bos kwam bij Woubrugge knap terug van een 2-0 achterstand, maar ondanks dit resultaat blijft de rode lantaarn stevig in handen van de Leimuidenaren. Komende zaterdag krijgt Kickers’69 bezoek van runner-up BSC’68, dat tegen Meerburg de vierde opeenvolgende overwinning boekte. De bezoekers zijn met Zevenhoven verwikkeld in een felle kampioensstrijd, dus de Benthuizense ploeg kan zich bij de hekkensluiter geen uitglijder veroorloven. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 5-2 overwinning voor BSC’68.

Nicolaas Boys – Woubrugge

Woubrugge liet afgelopen zaterdag  tegen Kickers’ 69 een 2-0 voorsprong uit handen glippen. De uiteindelijke 2-2 tegen de Leimuideren zou de formatie van Henny Kluivers, één van de vele clubs uit de vierde klasse A die strijden om lijfsbehoud, aan het eind van de competitierit weleens duur kunnen komen te staan. Door het gelijke spel tegen de hekkensluiter blijft Woubrugge op plek elf van de ranglijst staan. Komende zaterdag vertrekt Woubrugge naar Nieuwveen, waar tegenstander Nicolaas Boys wacht. De groenzwarten doen het dit seizoen, getuige de vierde plaats op de ranglijst, beslist niet onaardig en is, met name in eigen huis, een geduchte opponent. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 2-3 overwinning voor Nicolaas Boys.

Overige wedstrijden  in deze klasse: Warmunda – Teylingen (zie Krakerrr van de Week), Hazerswoudse Boys- Zevenhoven.

Must Read