zaterdag, april 20, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestVoorbeschouwingen vierde klasse A, zaterdag 23 september

Voorbeschouwingen vierde klasse A, zaterdag 23 september

-

SJZ-Warmunda

Het Zoeterwoudse SJZ is onder leiding van de nieuwe trainer Kevin Bos absoluut van plan weer een rol van betekenis te gaan spelen in de vierde klasse. Bos beschouwt zijn mannen niet direct als titelkandidaat, maar een periodetitel en dus meestrijden om promotie is zeker de ambitie. Jari van Kampen en Marc Griffioen lieten in de met 4-1 gewonnen bekerwedstrijd tegen Moerkapelle en ook in de laatste oefenwedstrijd tegen Voorschoten’97 (zondag) zien het scoren niet verleerd te zijn. Afgelopen weekend kwam daar nog een ruime zege bij en zo bekerden de manschappen van Bos gedecideerd verder. Tegenstander Warmunda zal geen hapklare brok vormen voor groenwit. In de strijd om de districtsbeker werd eerst gelijkgespeeld tegen Houtwijk, een wedstrijd waarin de Warmonders toch echt aan het langste eind hadden moeten trekken en in het tweede duel werd Quick Steps eenvoudig met 7-0 aan de kant gezet. Tegen Vredenburch bleef het bij 2-2, waarbij de treffers op naam kwamen van Sohrab Safi. Warmunda lijkt klaar voor het seizoen ofschoon het bekertoernooi erop zit. Vorig jaar eindigde de ontmoeting overigens in 3-1 voor groen en wit.

FC Oegstgeest-Stompwijk’92

De versterkte degradatie betekende voor Stompwijk’92 een stapje lager op de ladder. Vechtend ging de club ten onder en zal zich nu willen bewijzen in de vierde klasse. Het zal weer het nodige eisen van de formatie van Erik van Manen. Nieuwe tegenstanders in een nieuwe afdeling vragen wellicht een andere speelwijze zoals de trainer aangaf na de pijnlijke 6-2 nederlaag tegen WIK. Genoteerd kan nog worden dat de selectie nagenoeg ongewijzigd is. Dat laatste is niet het geval bij FC Oegstgeest. De selectie werd versterkt door een mix van spelers buiten de club en eigen jeugd. Voor de Oegstgeestenaren is het te hopen dat de wisselvalligheid verdwijnt. De nieuwe, maar zeer ervaren, trainer Huig-Jan Heeringa lijkt de geknipte man voor deze taak. Zoals bijna te doen gebruikelijk werd in de bekerstrijd een eerste succesje binnen gesleept, hoewel dat eigenlijk ook wel in de lijn der verwachtingen lag gezien de indeling van de poule.

Teylingen-AVV Alphen

Het Sassenheimse Teylingen maakte eigenlijk alleen in het laatste deel van de competitie de verwachtingen waar. De ploeg kwam te laat op stoom om een rol te spelen als het ging om promotie. Dat werd binnen de club toch als ietwat teleurstellend ervaren en dus zal dit seizoen in het teken van revanche staan. De groep is er qua samenstelling zeker niet op achteruit gegaan en van het tegendeel kon wel eens sprake zijn. AVV Alphen is op het eerste gezicht de ideale opponent om een vliegende start te maken, maar eigenlijk is geen zinnig woord te zeggen van de kracht van de Alphenaren. Het vorige seizoen was er een om snel te vergeten en misschien daardoor stopten dertien spelers ermee. De input in de selectie was zelfs nog groter: maar liefst twintig nieuwe namen stonden genoteerd in het spelerscarrousel van onze website. Teylingen ontmoet een tegenstander waarvan de kracht nog moet blijken. Dat de ploeg van Rob Jonkman iets in de melk zal gaan brokkelen, lijkt op voorhand een zekerheidje.

                                                                     Meerburg, seizoen 23-24.

Nicolaas Boys-Roodenburg

De nieuwe trainer van Roodenburg, Mo Bougrine, gaat werken met een selectie die ook vorig jaar het blauwzwart van de club droeg: niemand vertrok. De groep werd breder door de input van wat spelers van buitenaf en eigen jeugd. Bougrine zal daar blij mee zijn, want de smalle selectie maakte vorig seizoen soms noodgrepen een must. De nieuwe trainer heeft inmiddels ook duidelijk gemaakt dat de teugels aangehaald zullen worden wat betreft de teamdiscipline en het zich houden aan de afspraken. Dit moet leiden tot een ploeg die niet alleen leuk kan ballen, maar ook in staat is effectief en efficiënt te voetballen. Een veldoverwicht en leuke staaltjes op de vierkante meter zijn leuk als het maar tot resultaat leidt. Vorig jaar toonde Nicolaas Boys zich nog met 4-3 de sterkste in het onderlinge treffen. Sailaint detail; in de voorbije seizoenen was Bougrine werkzaam bij de club uit Nieuwveen.

Floreant-NSV’46

De Noordense Sport Vereniging’46 sloot zich (terecht natuurlijk😊) dit seizoen aan bij LAV en zal dus de nodige aandacht krijgen. Dat zou maar zo eens om veel positieve berichtgeving kunnen gaan, want de club van de ons bekende Dennis Tijssen (in de voorbije jaren werkzaam bij TAVV) lijkt een serieuze kandidaat voor een uitstekende klassering. De oefenperiode verliep uitstekend en in de districtsbeker werd drie keer gezegevierd: 4-0, 7-0 en 5-1. Logisch dat men in Noorden uitkijkt naar dit seizoen waarin de verwachtingen hooggespannen zijn. Floreant speelde vorig seizoen in de vierde klasse D en eindigde keurig op de zesde stek. Een walk over voor NSV’46 lijkt het dus niet te worden.

Sporting Leiden-Meerburg

De fusieclub Sporting Leiden beleefde het zwartste seizoen uit het nog korte bestaan en dan niet alleen voetballend gezien. Voorzitter Wim Pikaar stelde dat men daar niet te lang bij stil dient te staan, maar dat er  voorwaarts gekeken moet worden. ‘Schouders eronder en gaan’ moet dit seizoen het motto zijn in de Morsch. Het koppel Taoufik Maatoug en Ronald Mink zal het echter zwaar krijgen; een fiks aantal sterkhouders besloot voor andere clubs te kiezen en van instroom van buitenaf was eigenlijk nauwelijks sprake. Waar de nieuwe groep toe in staat is, zal moeten blijken tegen het sterke Meerburg dat zaterdag op bezoek komt. De nieuwe trainer Nick Poot en zijn jonge selectie barsten van de energie, maar realiseren zich ook dat het risico op verval met zoveel jongelingen ook aanwezig is.

MMO-Woubrugge: wordt elders deze week als Krakerrr van de Week voorbeschouwd

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read