woensdag, mei 1, 2024
HomeZaterdagVierde klasseVoorschoten'97 verspeelt voorsprong in Amsterdam

Voorschoten’97 verspeelt voorsprong in Amsterdam

-

Vierde klasse C (zondag)- Het wil nog niet echt vlotten voor Voorschoten’97 dit seizoen. De ploeg bivakkeert in de middenmoot en wil graag de weg naar boven inslaan. Als de ploeg van trainer Denis Luhulima een rol van betekenis wil gaan spelen, moest er afgelopen weekend afgerekend worden met Nieuw West United uit Amsterdam. Na een comfortabele 0-2 voorsprong werd de wedstrijd alsnog uit handen gegeven op een uiterst glibberig veld. Het werd 3-2 voor de Amsterdammers.

Aanvaller Rob van den Berg over het verlies: ,,Dit valt echt in de categorie van een zuur verlies. Echt makkelijk voetballen was het niet deze middag op het spekgladde veld. Maar daar hadden beide ploegen uiteraard last van. De trainer stuurde ons met een goed plan het veld op. We speelden met twee spitsen en ikzelf stond daar kort achter. Eigenlijk als een soort derde spits. Dat ging best wel goed, we hadden de controle en hielden de druk er goed op. Terecht kwamen we halverwege de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Casper Kuiper onze linkerspits. En nog geen tien minuten later verdubbelden we de score. Jordy Wijngaarden drukte goed door, haalde de achterlijn en bediende Tim van Akker die keurig binnenschoot. Een comfortabele voorsprong die we hadden moeten vasthouden tot aan de rust. Dat gebeurde helaas niet. Na een prima uittrap van hun keeper kon de spits van de Amsterdammers oppikken en binnenschieten. Flink balen maar desalniettemin gingen we met een 1-2 voorsprong rusten.”

De schaduwspits vervolgt: ,,In de rust hebben we eigenlijk niets veranderd. We wilden op zoek gaan naar de derde treffer omdat het er gewoon inzat. Dus niet krampachtig de voorsprong verdedigen, maar gewoon vrijuit voetballen. De manier waarop op onze opponent op gelijke hoogte kwam, tja dat was ronduit knullig. Er werd een bal teruggespeeld op onze keeper die uitgleed, hun spits veroverde de bal en werkte binnen. Hierna gingen we vol in de aanval om de overwinning binnen te harken maar kregen daarmee de deksel op onze neus. Bij een tegenaanval kregen we de bal niet helemaal goed weg en via één van onze spelers werd er binnenschoten. Het slotoffensief van ons de laatste tien minuten mochten niet meer baten.”

De Voorschotenaar tot besluit: ,,Dit was echt niet nodig. We waren zeker de bovenliggende ploeg, maar kleine foutjes werden genadeloos afgestraft. Het aanhaken wil maar niet lukken.” De groen-gelen ontvangen volgende week op het eigen Sportpark Adegeest laagvlieger FC Ankaspor. Het zou mooi zijn als de manschappen van Luhulima, nog net voor de winterstop de broodnodige driepunter kunnen pakken.