zondag, april 28, 2024
HomeZaterdagVierde klasseVoorschoten'97 (zo) van de nul af

Voorschoten’97 (zo) van de nul af

-

Vierde klasse (zondag)- Na de eerste uitglijder van het seizoen lukte het de zondagtak van Voorschoten’97 om nu de volle buit te pakken. Op sportpark Adegeest werd Tos Actief met 4-1 verslagen. Halverwege was het al 2-1 voor de equipe van Denis Luhulima.

De winnende trainer: ,,Een leuke middag en een leuke pot. Een sportieve wedstrijd tegen een sportieve ploeg, ook wat waard. Net als vorige week speelden we een prima eerste helft. We stonden compact met druk vooruit en zij hadden moeite met onze 5-3-2- opstelling. Het was dan ook niet toevallig dat we op voorsprong kwamen via Nicola Nikolic. Daarna stonden we niet goed bij een hoekschop en werd het 1-1. Ik vind dat dit eigenlijk niet kan gebeuren, maar hij lag er wel in.”

Voorschoten’97 pakte de draad echter al weer ras op. ,,Vlak voor rust en dus op een goed moment heroverden we de voorsprong. Dat doelpunt kwam weer voort uit druk zetten en dat zie ik graag. Nu was het Ferenc Merczel die afrondde. Al met al gingen we met een goed gevoel de rust in.”

Na de pauze veranderde er niet veel aanvankelijk. Voorschoten’97 was de betere en Tos Actief kreeg weinig vat op het spel van de thuisclub. ,,Ik had al wat moeten wisselen in de rust en daarna heb ik onder meer Bryan Hilders uit voorzorg naar de kant gehaald en ook eerste doelman Jeroen Vlak. Luca Vlasblom kwam onder de lat te staan en hij heeft netjes de nul gehouden. Chris Dekker verving Hilders ook al prima. Na een combinatie tussen Justin Aschman en Jesse Vijlbrief was het laatstgenoemde die vanaf randje zestien de 3-1 binnen werkte.”

,,Helaas verliep het in het laatste halfuur minder aan onze kant. We kwamen meer onder druk te staan door teveel verkeerde keuzes, maar we hadden nog wel een counter in huis voor de uiteindelijke eindstand. Aschman werd weggestuurd en na een overtreding in de 16 maakte Glenn Mulder er 4-1 van. Een lekkere zege en we staan op de kaart.”