maandag, mei 27, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestFC Oegstgeest krijgt het niet cadeau maar wint wel van Woubrugge (plus...

FC Oegstgeest krijgt het niet cadeau maar wint wel van Woubrugge (plus foto’s)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Na de winst op MMO in de openingswedstrijd van het seizoen is Woubrugge er niet meer in geslaagd om punten aan het totaal toe te voegen. De ploeg van Joey Rietbroek maakte het koploper FC Oegstgeest wel danig lastig, maar de formatie van Huig Jan Heeringa bleef ongeslagen en incasseerde na vier duels nog geen enkel tegendoelpunt. Aan de Bateweg werd het 0-2.

De eerste helft kwam moeizaam op gang. Vele lichte overtredingen zorgden ervoor dat het spel regelmatig stil kwam te liggen voor blessurebehandelingen. De vaart kwam daardoor met moeite in de tweestrijd. Woubrugge kwam vooral fysiek sterk voor de dag, terwijl de bezoekers het meer van het veldspel moesten hebben. Een gang van zaken die vooraf eenvoudig voorspeld had kunnen worden.

Woubrugge kreeg in het eerste kwartier de eerste grote kans via Gino Rolfes. Aan de andere kant kreeg Sam Roelen daarna een uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg aan een voorsprong te helpen, maar ook dat feestje ging niet door. Verder werden er speldenprikken uitgedeeld, maar veel had de eerste helft niet om het lijf.

In de tweede helft kwam FC Oegstgeest beter voor de dag. Opvallend is dat dit tot nu toe wekelijks het geval is. Het was ook nu genoeg voor de overwinning van de nog foutloze fusieclub. Eerst rondde Sjoerd Winkelman een fraaie aanval af en een kwartier voor tijd profiteerde Roelen van een forse fout van de verder prima keepende Gijs den Hertog. Het verzet van de thuisploeg was daarmee gebroken ook al omdat de Nolina Boys veel energie hadden verbruikt om het de lijstaanvoerder blijvend lastig te maken.

Bob den Hollander namens de FC: ,,We waren technisch beter tegen een team dat het vooral van hard werken moet hebben. Daar is overigens niets mis mee, want zo kunnen zij het elke tegenstander moeilijk maken. Woubrugge is een stugge ploeg en daar win je niet zomaar van. Wel zag je dat ze steeds vermoeider raakten en daardoor konden we de pot naar ons toetrekken. We hebben als doelstelling om terug te keren naar de derde klasse. Die weg is lang, maar vooralsnog mogen de resultaten er zijn. Heel makkelijk gaat het wekelijks niet, maar we worden wel steeds meer standvastig en dat moet meer mooie resultaten gaan opleveren. We kijken nu al uit naar het treffen bij SJZ over twee weken.

FC Oegstgeest kwam nog dichtbij een derde treffer, maar een eigen doelpunt van Woubrugge bleef net aan uit. Wel eindigden de gastheren met tien man vanwege een rode kaart na een onbesuisde actie op doelman Gijs Jansen, die al ruim 360 minuten zijn doel heeft schoon gehouden.

Basisopstelling Woubrugge: Den Hertog, Hoogendoorn, T. van de Geijn, De Groot, B. van de Geijn, Veltman, Van Rijn, Boer, Rolfes, Schipper, De Groot.

Basisopstelling FC Oegstgeest: Jansen, De Vries, T. Lichtenbeld, Winkelman, Petronella, Overvliet, Nieuwenburg, J.Driessen, Den Hollander, Elkerbout, Roelen.

Foto’s: met dank aan Paul Lichtenbeld.

De link naar alle foto’s: https://www.oypo.nl/82ECF1B22F1E3F38
Wim Mugge
Wim Mugge
Verslaggeving sinds 2012. Ex-trainer LSVV'70. Loopt al eeuwigheid me in het amateurvoetbal, kent veel mensen, praatgraag, wim@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read