donderdag, juni 13, 2024
HomeZaterdagVierde klasseVV Woubrugge wint overtuigend de kelderkraker tegen Sporting Leiden

VV Woubrugge wint overtuigend de kelderkraker tegen Sporting Leiden

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Het koude weer van de afgelopen dagen zorgde ervoor dat VV Woubrugge tegen Sporting Leiden niet kon worden gespeeld op het hoofdveld vanwege vorst in de grond. En om in winterse sferen te blijven begon de wedstrijd tussen de nummer 12 en nummer 13 van deze competitie in een fikse sneeuwbui. Beide ploegen moesten op zoek naar de winst om uit de onderste regionen te kunnen geraken, enkel MMO stond nog onder beide ploegen, het degradatiespook waart rond zo vlak voor de winterstop.

De thuisclub was deze competitie gestart met andere verwachtingen, terwijl de club uit Leiden met een jonge ploeg aan het bouwen is. Uiteindelijk trok Woubrugge aan het langste eind en kon een verdiende overwinning bijschrijven (5-1). De thuisploeg was de bovenliggende partij geweest en gaf de bezoekers heel weinig ruimte om in hun spel te komen.

De wedstrijd was nog maar net begonnen of Vince Angenent kreeg een grote kans om de 1-0 binnen te schieten. Doelman Flix van Kibed en Makfalva stond echter in de weg, waarop de rebound door Dennis Boer echter wel werd verzilverd. Niet veel later, de zon was inmiddels tevoorschijn gekomen, gaf Kevin Veltman een voorzet op Gino Rolfes en hij passeerde de keeper met een lepe stift, de 2-0 was een feit voor de mannen uit Woubrugge.

De druk bleef aan en nog geen tien minuten later maakte Robbin van der Hulst zijn eerste treffer door een voorzet koelbloedig af te maken en hij tekende daarmee voor de 3-0. Om het tij te keren wisselden de bezoekers. Giovanni van Gullik kwam erin voor Ryan du Prie en gedwongen door een blessure van Dimitri Fakkel kwam Wesley Vermont erin vlak voor rust, maar het leverde vooralsnog niets op voor de Leidenaren.

Na de theepauze leek Sporting Leiden gevaarlijker te worden, maar effectief werd het niet, terwijl de thuisploeg op zoek ging om de score te vergroten. Een snelle uitbraak van de gasten leverde de 3-1 van Sven Glasbergen op. Keeper Gijs den Hartog kreeg nog wel zijn vingertoppen tegen de bal, maar kon de tegentreffer niet voorkomen. Het leverde nieuw elan op voor de bezoekende club, zou er dan toch meer inzitten? Zeker toen even later Ferry van Leeuwen een voorzet gaf op Johan Hennekei, wiens omhaal maar net naast ging.

Woubrugge ging vervolgens echter onverstoorbaar door met wat ze de hele wedstrijd al deden; controleren en op zoek naar een doelpunt. Zo ook Boer, die op het middenveld de bal ontfutselde van de tegenstander en Angenent wegstuurde, die vervolgens de bal gaf aan Van der Hulst die onberispelijk zijn tweede scoorde en de 4-1 liet optekenen. Aanvoerder Boer had daarmee een belangrijke rol in de overwinning, helemaal toen hij vervolgens een vrije trap strak in de linkerbovenhoek schoot en de 5-1 op het scorebord bracht.

Een uitslag die uiteindelijk geen verschil maakt in de stand qua positie. Woubrugge nog steeds op plek 12 en Sporting Leiden op plek 13. De thuisclub vond wel de aansluiting  richting plaats 11 en 10. En laat nou juist de komende ronde de nummer 11, Stompwijk’92, de volgende tegenstander zijn, kortom, opnieuw een kelderkraker. Voor Sporting Leiden wacht een heel andere uitdaging, namelijk de wedstrijd tegen koploper Teylingen.

Basisopstelling VV Woubrugge: Den Hertog, Hoogendoorn, S.de Groot, Veltman, T.van Rijn, J. de Groot, R. van Rijn, Boer, Rolfes, Angenent, Van der Hulst.

Basisopstelling Sporting Leiden: Van Kibed en Makfalva, Fakkel, Schröder, Van As, Cornelise, Calkhoven, Tegelaar, Glasbergen, Hennekei, Du Prie, De Groot.

Must Read