HomeMeerburgInterviews MeerburgWarmunda pakt duur punt bij Meerburg (1-1)

Warmunda pakt duur punt bij Meerburg (1-1)

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Warmunda kwam op bezoek bij Meerburg niet tot winst (1-1), maar desondanks werd het eindsignaal van scheidsrechter Heemskerk door de Warmondse spelersbank met gejuich begroet. Helemaal vreemd was deze reactie overigens niet, want het behaalde punt bij het in vorm zijnde Meerburg, de gastheren wonnen haar laatste vijf wedstrijden op rij, zou bij de eindbalans voor Warmunda wel eens van cruciaal belang blijken te zijn geweest .Directe concurrenten Roodenburg en LSVV’70 verloren allebei, waardoor Warmunda, dat samen met deze ploegen strijdt voor directe handhaving in de vierde klasse, het gat met de rivalen tot twee punten zag slinken.

De thuisploeg, zonder sterkhouders Max van Steen en Tom Klumperman, had in de eerste helft een licht veldoverwicht. Meerburg had voor rust kansen op de openingstreffer, maar Warmunda-doelman Rens van der Zwet, volgend seizoen uitkomend voor RCL, hield zijn ploeg, na goede mogelijkheden voor Julian van Haaster en Bauke Doeven, op de been.

Na de pauze meldden de bezoekers zich wat vaker voor het doel van Meerburg-doelman Mike de Rooy, maar het waren toch de Zoeterwouders die de voorsprong pakten. De net ingevallen Luc Schade bediende Van Haaster op maat en tegen diens inzet had Van der Zwet ditmaal geen verweer (1-0). Sem Overduin leek vlak na deze treffer voor de 2-0 te gaan zorgen, maar de middenvelder zag Van der Zwet opnieuw redding brengen.

In het laatste kwartier van de wedstrijd richtten de bezoekers zich weer op en dat bleef niet zonder resultaat. De altijd actieve Kevin van Bentem leverde een puntgave voorzet af op Sohrab Safi, die oog in oog met De Rooy koelbloedig bleef (1-1). Ruim in blessuretijd kreeg Otis Derksen nog een goede kans op de winnende treffer, maar hij zag zijn kopbal over de Warmondse deklat verdwijnen (1-1).

Bij Meerburg heerste kort na afloop enige teleurstelling, maar na het vernemen van het resultaat van dorpsgenoot SJZ (0-0 bij koploper BSC’68) overheerste al snel wat meer tevredenheid bij de Rijndijk-bewoners. De ploeg van Jelle Korbee blijft nog steeds zeer kansrijk op het winnen van de laatste periode en dus deelname aan de nacompetitie.

Meerburg-aanvoerder Sem Overduin, terug in de basis na een langdurige blessure, blikte terug op de wedstrijd: ,,Ik denk dat wij voor rust met 2-0 voor hadden moeten staan, maar we misten vandaag voorin wat scherpte. Ik had zelf de 2-0 op de schoen en baal ervan dat het mij niet lukte om te scoren. Volgende week is de dorpsderby tegen SJZ. Ik heb deze wedstrijd nog nooit met publiek langs de kant gespeeld, dus voor mij zeker een wedstrijd om naar uit te kijken. Voor mezelf ben ik vooral blij dat ik vandaag, na een jaar, weer 90 minuten heb kunnen spelen, dat is sowieso een lekker gevoel’’, aldus de Leiderdorper.

Bij Warmunda-speler Menno van Noort was het duidelijk dat de wedstrijd hem veel kracht had gekost. De ijverige middenvelder bereikte op zijn tandvlees de kleedkamer, maar desondanks had hij nog wel wat energie over om zijn visie op de wedstrijd te geven. Van Noort: ,,We vechten voor elk punt om geen p/d-wedstrijden te moeten spelen en als je dan een punt pakt bij de nr.4 van de ranglijst, dan ben je daar blij mee. Na een matige eerste helft van onze kant, hebben we het na de pauze goed opgepakt. Ook na de 1-0 zijn we blijven knokken en dan is het mooi dat we daar ook voor zijn beloond. Volgende week spelen we thuis tegen Kickers’69 (inmiddels gedegradeerd naar de vijfde klasse, SN). Op papier lijkt dat misschien een mooie tegenstander, maar wij kunnen geen enkele tegenstander onderschatten. Bij Kickers’69-uit hebben we niet gewonnen, dus dat zegt genoeg, denk ik. Het resultaat van vandaag is in ieder geval een mooie opsteker voor de laatste twee competitiewedstrijden’’, zo besluit de vermoeide Van Noort.

Meerburg – Warmunda 1-1 (0-0)  68. Van Haaster 1-0, 78. Safi 1-1.

Basisopstelling Meerburg: De Rooy, Doeven, Overduin, Hazenberg, Van Braak, Van Haaster, Weijers, Van Zijp, Straathof, Pracht, Barthen.

Basisopstelling Warmunda:Van der Zwet, Witkamp, Van Leeuwen, Safi, Van Riessen,Van Noort, Van Bentem, Van Kesteren, Van Delft, Juffermans, Van Rijn.