HomeFotoreportageWarmunda wint in doelpuntrijke wedstrijd van Woubrugge (plus fotoreportage)

Warmunda wint in doelpuntrijke wedstrijd van Woubrugge (plus fotoreportage)

-

Vierde Klasse A (zaterdag) – Sportpark Het Overbos was het strijdtoneel voor de doelpuntrijke kraker tussen Warmunda en Woubrugge. Het spel was misschien niet altijd even hoogstaand, maar in deze bloedstollende pot, waar Warmunda aan het langste eind trok, wist je een minuut voor tijd nog niet wie er zou winnen. Uiteindelijk werd het 4-3 voor de Warmonders.

Vanaf het eerste fluitsignaal waren de intenties van beide ploegen meteen zichtbaar. Zowel Warmunda als Woubrugge zochten gelijk de aanval en legden veel energie in het spel. De grote kansen bleven in de openingsfase nog uit, maar dit duurde niet lang. Na een kwartier spelen belandde de bal namelijk op de stip in het voordeel van Woubrugge met een duw in de rug als oorzaak. Dennis Boer pakte zijn verantwoordelijkheid en schoof heel bekeken de bal naast de keeper die in het midden bleef staan: 0-1.

Woubrugge leek het na de openingstreffer de wedstrijd onder controle te hebben en gaf vrijwel niets weg. Warmunda drong echter aan en dwong hiermee zelfs een penalty af. Door een handsbal die op de arm geschoten werd van een verdediger kreeg de thuisploeg de kans om de score weer gelijk te trekken. Zo’n tien minuten voor de rust werkte Sohrab Safi de bal achter de doelman en trok de score zodoende gelijk: 1-1.

Zo leken we met een gelijke stand de rust in de gaan, maar hier werd met de laatste actie van de eerste helft verandering in gebracht door Woubrugge. Kelvin Hoogendoorn bracht met een mooie pass richting de zestien meter de bal naar Robbin van der Hulst die hem als het ware het doel in verlengde en zo de gasten met een voorsprong aan de warme slok liet gaan.

Het spektakel voor rust ging de tweede helft gewoon verder. Safi nam met een afstandsschot het doel van Woubrugge onder vuur waar via de rebound Stan van Rijn de gelijkmaker in het mandje legde: 2-2. Dezelfde Van Rijn leek met een rebound en de gelijkmaker geen genoegen te nemen. Zo’n tien minuten later kwam hij namelijk 1 op 1 na een diepe pass en schoof hij de bal in het doel voor de voorsprong: 3-2.

Met nog een kwartier te spelen bereikte de wedstrijd het hoogtepunt. Woubrugge maakte namelijk gelijk door een doelpunt van Vince Angenant. Hij werd diep gestuurd en moest zich nog loswurmen van een verdediger om de gelijkmaker te scoren: 3-3. Warmunda had toch andere plannen voor het verloop van de wedstrijd. Vrijwel direct na het tegendoelpunt maakte Kevin van Bentem de winnende treffer waarna veel emotie loskwam: 4-3. ,, Er kwam een voorzet en de verdediger nam hem eigenlijk op de borst aan, maar ik kwam intussen uit z’n rug lopen en hij had me niet gezien waardoor ik de bal van hem kon pakken en ik gelijk op goal schoot.” Een heerlijk moment aldus de matchwinnaar.

Van Bentem was zeker niet tevreden met het eigen spel, maar wel erg blij dat ze de wedstrijd toch over de streep hadden getrokken. ,, Als team kunnen we gewoon echt knallen en vechten met elkaar en dan is het zeker niet het mooiste voetbal, maar dan gaat het erom dat je gewoon die drie punten pakt.”

Woubrugge verdediger Stan de Groot blikt terug op deze open pot. ,, In de afgelopen wedstrijden probeerden wij er op het middenveld voetballend uit te komen, maar vandaag was dat op dit veld eigenlijk geen optie en speelden we veel de lange bal. Dit pakte voor ons een paar keer zeker goed uit, maar bij Warmunda ook. En bij ons valt hij drie keer goed en bij hen vier keer. Er is verder ook niet echt een verklaring voor deze nederlaag, maar een gelijkspel had de meest terechte uitslag geweest als je naar de hele wedstrijd kijkt.’’

Warmunda – Woubrugge 4-3 (1-2). 16. Boer 0-1, 34. Safi 1-1, 45. Hooggendoorn 1-2, 52. Van Rijn 2-2, 64. Van Rijn 3-2, 72. Angenent 3-3, 74. Van Bentem 4-3.

Basisopstelling SV Warmunda: Kerkvliet, Van Leeuwen, B. van Noort, Van Dam, Safi, M. van Noort, Van Bentem, Van Kesteren, Van Rijn, Rajabzadah, Hubert.

Basisopstelling Woubrugge: Den Hertog, Hoogendoorn, S. de Groot, Veltman, T. van Rijn, J. de Groot, Boer, Rolfes, Angenant, Van der Hulst, R. van Rijn.

Auteur: Max Heederik

Foto’s: Eric van der Wijngaard