HomeZaterdagVierde klasseWoubrugge gaat nacompetitie spelen na verlies tegen NSV’46

Woubrugge gaat nacompetitie spelen na verlies tegen NSV’46

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Winst was het enige dat telde bij Woubrugge in de wedstrijd tegen NSV’46 uit Noorden. Alleen dan zou mogelijk de nacompetitie ontlopen kunnen worden. Helaas lukte dat niet voor de Nolina Boys. Een sterker NSV’46 ging met de zege aan de haal. Het werd 3-5, een uitslag die volgens aanvaller Dennis Boer ook nog wel hoger had kunnen uitvallen.

De Woubruggenaar over de verliespartij: ,,Het had anders kunnen lopen in deze wedstrijd. In minuut een kregen we echt een megakans om de score te openen. Van vijf meter afstand verdween de bal helaas over het doel. Een paar minuten later maakten wij een fout in de opbouw, zij kwamen alleen voor de keeper en scoorden wel. Kort na dit doelpunt ging het bij ons weer mis: uit een corner viel hun tweede doelpunt. Toen speelden we eigenlijk al een verloren wedstrijd. Als ploeg hadden we gewoon heel veel moeite met hun speelplan. In balbezit wisten we niet hoe we eronder uit moesten voetballen. Jort de Groot maakte nog wel de aansluitingstreffer, maar de marge werd kort hierop alweer vergroot door de bezoekers. De 1-3 ruststand was dan ook volledig terecht.”

De goalgetter vervolgt: ,,Eigenlijk was na rust het verzet bij ons al gebroken. De achterstand werd groter. Met wat geluk kregen we een penalty toegekend, die ik zelf wist te benutten. Er gloorde weer wat hoop, ook ditmaal was die van korte duur. We kwamen op een achterstand van 2-5. Het was een onmogelijke opgave om dat nog weg te poetsen. Vince Angenent scoorde nog wel een prachtig doelpunt. Eentje waarmee hij de eer redde voor ons. Het is heel simpel, onze tegenstander was gewoon beter. De score had echt nog wel hoger uit kunnen vallen in ons nadeel. We waren vandaag niet opgewassen tegen een betere tegenstander. Nacompetitie is nu een feit helaas. De resterende wedstrijden van de lopende competitie zullen we moeten gebruiken om ons moraal op te vijzelen. Dus we gaan de komende twee potjes volle bak. We hebben er geloof in dat we de nacompetitie kunnen overleven, we zullen de mouwen moeten opstropen, want het zal echt wel heel moeilijk worden.”

Volgende week spelen de Woubruggenaren uit, in Sassenheim, tegen Teylingen. Zal hier het nodige vertrouwen worden opgedaan? Of volgt een vierde nederlaag op rij?

Woubrugge-NSV’40 3-5 (1-3). Doelpunten Woubruge: De Groot, Boer, Angenent.