zaterdag, december 9, 2023
HomeRKVV TeylingenInterviews RKVV TeylingenZakelijke zege van Teylingen op AVV Alphen

Zakelijke zege van Teylingen op AVV Alphen

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Teylingen boekte een meer dan welkome zege op AVV Alphen. In Sassenheim werd het 4-1 en op die uitslag viel niets af te dingen. Op deze manier werd de feestweek op een waardige wijze afgesloten tegen de vorig seizoen nog derdeklasser. Onze redactie kwam in gesprek met vaste steunpilaar Dani Hoogkamer.

,,Je wilt uiteraard met een overwinning beginnen in competitieverband om de druk weg te nemen. Ook met het oog op de feestweek was dit een lekkere en daarnaast treffen we de komende weken direct pittige tegenstanders aan dus we kunnen daar met vertrouwen naar uitzien.”

Pascal de Ridder scoorde het eerste doelpunt van het seizoen en daarna prikte Wesley Ritzen binnen namens de ploeg van Rob Jonkman. ,,Daar was niets aan gelogen, maar wel werden we slordiger en kreeg AVV ook wat kansjes. Dat had, zo vind ik, wel meer met onszelf te maken. Gelukkig gingen hun inzetten naast of stond Wessel Zonjee Alphens succes in de weg. In de rust spraken we af vooral rustig te blijven en hadden we de bedoeling om de wedstrijd snel na rust dood te maken. Met twee goals verschil ben je er nog niet tegen hen, want ze hebben voorin en op het middenveld technisch vaardige spelers lopen.”

Toch nam Teylingen het initiatief en via een wonderschone treffer van weer Ritzen werd het 3-0. ,,Daarna deden we het even niet goed. Wessel redde nog na onnodig balverlies, maar via een hoekschop werd de bal over onze doellijn gefrommeld. Gelukkig lieten we ons niet van de wijs brengen en al rap werd het 4-1 door Max Slaman. Daarmee was het wel gedaan en vanaf dat moment gebeurde er eigenlijk niet veel meer. Al met al een zakelijke overwinning, waarbij het winstpunt ook was dat we flink konden door wisselen. De jongens die erin kwamen, kunnen ook zomaar basis spelen. De trainer heeft echt wat te kiezen en dat kan dit seizoen belangrijk worden. We komen nu achtereenvolgens Meerburg, NSV’46 en Warmunda tegen. Daarna weten we iets meer waar we staan.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read