donderdag, mei 30, 2024
HomeJeugdvoetbalVitesse wint Paastoernooi bij Voorschoten'97

Vitesse wint Paastoernooi bij Voorschoten’97

-

Voor het tweede opeenvolgende jaar heeft Vitesse het internationale paastoernooi van Voorschoten’97 gewonnen. De club uit Arnhem versloeg in een zinderende finale het verrassende KV Mechelen met 2-0.

Het internationale jeugd-Paastoernooi stond voor de achttiende maal op de kalender en geniet inmiddels landelijk aanzien. De organisatie slaagt er jaarlijks in om een ijzersterk deelnemersveld samen te stellen. Met profclubs uit binnen- en buitenland. Dat leverde een mooi contrast op. Terwijl de Onder 12-teams van Vitesse en KV Mechelen in een hoogstaande wedstrijd fanatiek duelleerden om de eerste prijs, kwamen de vele vrijwilligers eindelijk tot rust. De maandenlange voorbereiding leidde dankzij de inzet van tientallen Voorschotenaren, waaronder de oudergroep van V’97 O13-1, tot een perfect evenement. Het paaszonnetje hielp een handje mee, waardoor er honderden dorpsgenoten langs de lijn te vinden waren in een gezellige ambiance.

Zij zagen de voetbalhelden van de toekomst. Zoals het technisch zeer vaardige ADO Den Haag. Puristen genoten van de prachtige shirts van Sparta en liefhebbers konden hun ogen niet geloven dat Arjen Robben op Sportpark Adegeest rondliep. De 96-voudig international begeleidde het team van FC Groningen met daarin zijn zoon Kai. Voorschoten’97 deed het zelf verdienstelijk door in het duel om de vijfde plaats Feyenoord te verslaan met 2-1.

Voorschoten’97, dat speelde met een jaar oudere spelers, heeft een prima jeugdopleiding. Een van de beste in de regio. Dat moet ook wel wil je overeind blijven tegen de beste voetbaltalenten van Nederland. Met twee gelijke spelen en drie overwinningen kon trainer Stephan Bronmeijer trots zijn op zijn elftal. Doelman Tygo Dam van V’97 werd zelfs verkozen tot beste keeper van het toernooi. Wie weet wat de toekomst Tygo brengt, want in 2011 werd huidig international Noa Lang gekozen tot beste speler van het toernooi. Die eer viel ditmaal te beurt aan Luca Fernandez van Vitesse. Onthoud die naam, hij speelde een erg goed toernooi. Wie de Eredivisie een beetje volgt, snapt dat dit goed nieuws is voor de supporters van Vitesse. Een lichtpuntje richting de toekomst. Allicht dat ze over een paar jaar in Arnhem zeggen ‘de wederopstanding begon in Voorschoten’.

Mede dankzij sponsoren Hoogvliet, Domino’s Pizza, Albert Heijn, Modelmakerij Friedhoff, RoyalPrint en de Club van 100 van Voorschoten ‘97 is het een topdag geworden.

Arnout Verzijl

Must Read