donderdag, mei 30, 2024
HomeLangs 't LijntjeLangs 't Lijntje (aflevering 34, week 16)

Langs ’t Lijntje (aflevering 34, week 16)

-

Ditjes en datjes, weetjes, nieuwtjes, jubilea, huwelijken, afscheid, transfers, blessures, opvallende gebeurtenissen, bijzondere prestaties; berichten die iedereen behoort te weten? Er is ruimte binnen Langs ’t Lijntje om bekend te maken wat er allemaal leeft binnen voetbalverenigingen. Kortom, lief, leed en leut. Laat die weten aan de volgers van LeidenAmateurVoetbal. Maak gebruik van deze mogelijkheid. Stuur je e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl

       Langs ’t Lijntje (aflevering 34, week 16)

 • Kom je ook naar Lugdunum op zondag 21 april? Van 14.00 tot 18.00 is er live muziek met Bartje. Daarna wordt op groot scherm de bekerfinale Feyenoord-NEC getoond. Wees welkom.
 • E.M.M.’21 heeft zich voor volgend seizoen verzekerd van de diensten van JO12-trainer Ralf de Koning. Club én trainer zijn beiden verheugd over de verlengde samenwerking. Ralf heeft het uitstekend naar zijn zin en het Technisch Hart van E.M.M. ’21 vindt dat Ralf prima op zijn plek is bij deze leeftijdsgroep.
 • Plantjesmarkt op Koningsdag. Ze zijn er dan weer: volop plantjes op 27 april bij Bernardus. Nieuwe frisse kleuren voor de tuin, balkon en/of serre. Maak thuis klein Keukenhof luidt het advies van Bernardus.
 • Goed nieuws van het liefdesfront. Er gaat getrouwd worden. Voormalig RCL-doelman Rene van Giezen en huidig keeperstrainer van DoCoS treedt in augustus in het huwelijksbootje met Maureen. Dat belooft een feest  te worden.
 • VV Koudekerk heeft er een nieuwe bordsponsor erbij. Langs het hoofdveld staat het bord van het Financieringsgilde Groene Hart. Ben je ondernemer of vastgoedbelegger. Investeren in machines of bedrijfsauto’s? Neem contact op met Edwin Struik, 06 107 978 57.
 • Trainers, leiders, coördinatoren, onderdeel van staf of TC? Kom dan naar de thema-avond donderdag 18 april, om 19.00. Zo luidt de uitnodiging van Foreholte. Onderwerp: de voetbalvisie van de club.
 • Sander, Melvin, Jeroen, Martijn, Cynthia, Leoniem, Anouk en Marjolein van Sfeerbeheer (sv Aarlanderveen) organiseren de Vrijwilligersavond op vrijdag 3 mei. Inloop 19.30. Kom je niet? Meld je even af.
 • Lieke van Beek, fysio van rkvv teylingen, doet in juni mee aan 6-daagse fietstocht in Schotland. Afstand: 800 km. Het doel: geld inzamelen voor het Nationaal MS Fonds.
 • SJC is niet aangesloten bij LAV, maar wij zijn ook de beroerdste niet. Hieronder een aankondiging die alles te maken heeft met de grote kans die de Noordwijkers hebben om zaterdag al kampioen te worden in 5A. De zwartwitten spelen thuis tegen Football Factory.

 • Met grote loterij willen TV Alkemade (tennis), HC Alkemade (hockey) en E.M.M.‘21 de komende 3 jaar € 300.000,00 ophalen. De hoofdprijs is een splinternieuwe KIA (€ 16.465,00). Wethouder Gerben van Duin kocht het 1ste lot.
 • Erwin Theunissen, Arjan Jansze en Henk ten Voorde van FC Oegstgeest behaalden het diploma SO II, het op één na hoogste diploma dat de KNVB voor scheidsrechters kent.
 • FC Rijnvogels sluit het seizoen af met een BBQ. Dat is traditie. Volwassenen betalen € 15,00, jeugdleden t/m 15 jaar slechts € 10,00. Dat is inclusief vlees, salades en een portie patat. Meld je snel aan.
 • Sportfotograaf Richard Stavleu geeft bij Foreholte een gratis workshop Sportfotografie. De workshop is op 18 mei en duurt van 13.30 tot 17.45. Er wordt gezorgd voor koffie, thee, water, snacks en een aanvullend hapje & drankje na afloop.
 • De Vrijwilligersavond van Bernardus is vastgesteld op zaterdag 20 april. Niet iedere vrijwilliger heeft de uitnodiging ontvangen. Kom in ieder geval, je bent van harte welkom.
 • In de Premier League (Engeland) wordt in de loop van het volgende seizoen gebruik gemaakt van semiautomatische buitenspeltechnologie. Met dit systeem moet er sneller en nauwkeuriger worden vastgesteld of er sprake is van buitenspel.
 • Zondag 19 mei zal alles bij A.S.C. weer in het teken staan van De Onderlinge, een befaamd toernooi. Formeer een team, bedenk een naam en wijs een aanvoerder aan. Hij kan de inschrijving regelen via bartholdmackay@hotmail.com. De aftrap is om 12.00.
 • Meiden, aanstaande zondag is de Talentendag bij FC Rijnvogels. Daar is veel belangstelling voor. Er zijn scouts aanwezig van de Vogels, Feyenoord en Excelsior. Doel: talenten scouten voor opleidingstraject.
 • Een mooie, nieuwe Seat Ibiza is de hoofdprijs van de grote loterij, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van rkvv Teylingen. De trekking is begin juni. Op de clubsite valt te lezen welke prijzen er nog meer te winnen zijn.
 • April = de Stroopwafel Maand bij TAVV. Jeugdleden gaan woensdag 24 april langs de deuren om deze Hollandse lekkernij aan de man/vrouw te brengen. Ze zijn kakelvers. Dus, koop een of – liever – meerdere pakken.
 • De sponsoractie van sv Aarlanderveen samen met Jumbo Bobeldijk is deze week afgesloten. De vouchers met unieke code kunnen t/m zondag 21 april nog wel online via jumbobobeldijk.nl/sponsoractie ingewisseld worden en direct aan de club gedoneerd worden.
 • GOAL! Hazerswoudse Boys houdt precies bij wie de doelpuntenmakers van het seizoen 2023-2024 zijn. Dat is leuk en moedigt aan om er meer te scoren en medespelers voorbij te ‘schieten’. Met 26 goals staat Sabine Kribbe op één, gevolgd door Pim van Wieringen (18), Ivo Vogelaar/Menno Nieuwhof (11).
 • De herinrichting van Sport- en Recreatiepark Elsgeest, de thuisbasis van Foreholte, nadert de finale. Met de start van de bouw van het nieuwe materiaalgebouw en de realisatie van het nieuwe onderkomen voor o.m. ballen, staat er straks en duurzaam en onderhoudsvrij gebouw.
 • Tegen Sporting Leiden debuteerde bij SJZ Bas van der Hoeven in de 86ste minuut. Het werd 1-3 voor Sint Jan. Bas is de zoon van Aad (153 caps in SJZ 1, 9 doelpunten), kleinzoon van Henk, achterkleinzoon van Leen, achter-achterkleinzoon van Grard (1874, vleeschhouwer).
 • Nog meer heel goed nieuws van SJZ. Doelpuntenmachine Marc Griffioen ontbrak zaterdag. Hij werd voor de 2de keer vader. Jongen/Meisje? Naam en gewicht? Dat wordt later officieel naar buiten gebracht.
 • Bij Roodenburg worden kunstgras- en wetraveld vervangen. Het hoofdveld wordt in verband met groot onderhoud gesloten. De werkzaamheden staan gepland op 3 en 10 juni.
 • Na de Ramadan, de Vastenmaand voor Moslims, volgt het Suikerfeest (Eid Mubarak). Na de training trakteerde RCL spelers op een ijsje, heel passend bij het Suikerfeest en wenst iedereen een fijn Eid Mubarak. Volgend jaar wil RCL dit feit grootser gaan vieren.
 • Team FC Oegstgeest 10-1 (‘De Kiloknallers’) hebben zich tijdens de voorrondes bij Alphense Boys gekwalificeerd voor het Nederlands Kampioenschap Penalty schieten.
 • Aanstaande zondag om 10.00: Ukken-training bij DoCoS. Ukken van 3 ½ tot 6 jaar kunnen tijdens deze proeftraining spelenderwijs leren hoe leuk voetballen eigenlijk is.
 • Vrijdag 19/4: Ladies Night bij vv Kagia. Dames 18+ en 30+ zijn gretig, ze willen nog meer punten pakken. Na afloop: muziek, voetjes van de vloer en lol trappen.
 • Nog een aantal nachtjes slapen en dan…. Tentfeest Aarlanderveen. Op 17 mei gaat het los. En hoe! De kaarten zijn via de website in de verkoop.
 • Caryl Jonis (RCL) wil laten weten dat de Pubquiz, georganiseerd door de Supporters Vereniging Vereniging, ‘een geslaagd feest’ is geworden. Met 16 teams, 80 vragen in 10 categorieën.
 • Voor aanstaande zaterdag heeft vv Kagia nog dringend barpersoneel nodig. Het gaat om de shift van 16.00 tot sluitingstijd. Help de club uit de brand.
 • Komende week gaan vrijwilligers van Foreholte een bloemenwagen bouwen voor Hotel Restaurant Van der Valk. Tijdens de Bloemencorso is de wagen in al zijn pracht & praal te bewonderen.
 • Nog meer blij geboortenieuws. FC Rijnvogels’ reserve-aanvoerder en rots in de branding Kasper Michel en zijn vrouw Luka zijn de trotse ouders geworden van dochter Frenkie.
 • Vrijdag 19/4: Van 18.00 tot 19.45 VriendenCup (4×4) bij FC Oegstgeest. Bedenk een leuke teamnaam, creëer een origineel tenue en speel de sterren-van-de-hemel.

Nieuwe organisatie Kagia krijgt vorm

Kagia is op alle fronten binnen de vereniging bezig met de implementatie van de nieuwe organisatie en besturing. Dat laat Elbert Hulsbos namens het bestuur weten. Datzelfde bestuur houdt de leden van Kagia voortdurend op de hoogte van de ontwikkelingen. Dat heet transparantie.

Aanleiding voor de veranderingen waren enerzijds de toekomstplannen in Lisserbroek en anderzijds de enorme hoeveelheid dagelijkse activiteiten die door de bestuursleden werden én worden uitgevoerd. De visie op Kagia voor nu en in de toekomst heeft de vereniging helder geformuleerd en onder meer via de eigen website gecommuniceerd. Langs ’t Lijntje en lopend Vuurtje berichtten hier al over.

Om de visie nu en straks te realiseren en de dagelijkse werkzaamheden voor bestuursleden te verminderen, is de organisatiestructuur aangepast en naast bestuursleden invulling gegeven aan de manager en coördinatiefuncties. Het bestuur is erin geslaagd om nagenoeg alle posities met betrokken Kagianen in te vullen.

 

Op de website van Kagia is te lezen hoe voortvarend bestuur en commissies aan de slag zijn gegaan en met trots kunnen zeggen: ‘Wij zien de toekomst van Kagia met vertrouwen tegemoet. En kijken er naar uit om het voetbalplezier en de gezelligheid bij onze familieclub voor en door elkaar mogelijk te maken.’

 

Must Read