woensdag, juni 12, 2024
HomeLangs 't LijntjeLangs 't Lijntje (aflevering 40), week 21

Langs ’t Lijntje (aflevering 40), week 21

-

Ditjes en datjes, weetjes, nieuwtjes, jubilea, huwelijken, afscheid, transfers, blessures, opvallende gebeurtenissen, bijzondere prestaties; berichten die iedereen behoort te weten? Er is ruimte binnen Langs ’t Lijntje om bekend te maken wat er allemaal leeft binnen voetbalverenigingen. Kortom, lief, leed en leut. Laat die weten aan de volgers van LeidenAmateurVoetbal. Maak gebruik van deze mogelijkheid. Stuur je e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl

      Langs ’t Lijntje (aflevering 40) Week 21

                 

 • Pijnlijk in Zoeterwoude en zelfs een gele kaart. Bij de onvervalste voetbalderby Meerburg-SJZ (2-0) ontbrak een afvaardiging van B&W. Nu hoefde niet die hele club op te draven. Maar de sportwethouder had zich best tussen het voetbalvolk mogen mengen.
 • Vrienden Van Roodenburg’ (VVR) is een steeds hechter wordende club binnen de club. De leden steunen Roodenburg o.m. financieel. Zaterdag komt VVR weer bij elkaar. Hapje, drankje en een spannende wedstrijd tegen het tegen directe degradatie vechtende vv Woubrugge.
 • Mitchell Hensing van SJZ kreeg j.l. zaterdag een bal tegen het hoofd aan. De speler ging tegen de grond en werd later op de middag bevangen door de warmte. Even was er paniek. LAV kan melden dat alles okay is met deze sterkhouder van groen en wit.
 • Teylingen werd zaterdag kampioen van de vierde klasse A. LAV stond er ruimschoots bij stil en alle teksten, foto’s en beelden kwamen voorbij. De spelersgroep en staf waren dankbaar voor twee kratjes bier die werden aangeboden door LAV. Een verdiende geste wat ons betreft.
 • Dammes van der Poel kreeg weer eens een kans om tussen de palen plaats te nemen als doelman van FC Rijnvogels. Er vlogen vier ballen in, maar tevens leek de goalie zwaar geblesseerd te zijn geraakt. ,,Een aanwezige huisarts heeft wat testen gedaan en er zijn geen breuken geconstateerd. Wel wat kneuzingen na de botsing en ik lijk op een oude opa als ik loop. Het had echter veel erger gekund.”
 • A.S.C. zoekt een horecamedewerker, die vaste barvrijwilligers ondersteunt, initiatieven onderneemt, faciliteert en begeleidt. Dat vraagt plm. 20 uur per week. Stuur een e-mail: vrijwilligers@ajaxsc.nl
 • Zaterdag 25 mei na FC Oegstgeest-Warmunda: Feest bij FC Oegstgeest. Guido van Zutphen en BAK2BAS zingen Hollandse hits, het Rad draait op volle toeren, er zijn heerlijke broodjes en volop vooralsnog ‘geheime acties’.
 • Laatste kaarten ABBA! Een spetterende show op vrijdag 31 mei bij FC Rijnvogels op sportpark de Kooltuin. 18 jaar + ouder? Bestel kaarten via de online ticketshop, slechts € 15,00 per stuk. Zolang de voorraad strekt.
 • Kleedkamers Voorschoten ‘97 krijgen opfrisbeurt. Ze worden deze week geïnspecteerd. Daarna volgt een bijeenkomst met aannemers, bouwers, timmerlieden, metselaars en elektriciens. Vervolgens gepraat over de kosten en aanpak.

 

 • Verdrietig bericht van vv Woubrugge. Henk de Lange is op 78-jarige leeftijd overleden. Hij was een grote steun voor de club en met Nolina Kwekerijen ontzettend belangrijk voor het verenigingsleven, bestuurders en vrijwilligers.
 • Om teleurstelling te voorkomen (vol=vol), adviseert A.S.C. om je nu al in te schrijven voor het Kampeerweekend van 8-9 juni. Inschrijving bij Ingrid Stofmeel via secretaris@ajaxsc.nl. Er zijn nog ‘handjes’ nodig. Bel met Lotte (06 291 965 95).
 • Bernardus: Eén jeugdvoorzitter gaat, 2 komen in zijn plaats. Edwin Roelandse vertrekt als jeugdvoorzitter. In prachtig gekozen woorden neemt hij afscheid. Lisa Verkleij en Sara den Houdijker gaan als duo door voor de jeugd.
 • Het Jeugdtoernooi van FC Oegstgeest is aanstaande. Het voetbalfeest begint op 8 juni om 09.00 met de jongste jeugd en eindigt in de avond met J/MO15-teams. Spelbegeleiders, scheidsrechters, horecahelpers zijn dringend nodig. HELP! Stuur een e-mail: evenementen@fcoegstgeest.nl.
 • Bij Voorschoten ‘97 geen selectieteams JO7 t/m JO10 meer. De jeugd wordt ingedeeld op niveau. Dat is bepaald door Technische Zaken Jeugd en de Pupillencommissie. Met zorg en aandacht worden de jeugdteams samengesteld.
 • Zaterdagmiddag 25 mei worden tijdens het vv Woubrugge Gala de MVP’s uitgereikt. MVP staat voor ‘Most Valuable Players’. Er zijn 3 categorieën: Selectie, Overige Senioren en Dames.

 • Meerburg-trainer Nick Poot handelde met voorkennis bij de twist tegen SJZ (2-0). Zijn partner woonde aan het pittoreske Watertje in het dorp. Zij moet belangrijke informatie hebben doorgespeeld. Er is een onderzoek gaande.
 • De 1ste oefenwedstrijd van vv Zwammerdam JO10-1 als 8×8 p.v. 6×6 verliep interessant. Zo’n ½ veld is dan 2x zo groot. En meteen gelijk spelen tegen de toppers van VEP, 3-3. Da’s klasse.
 • Aan en om de Leidse Willem de Zwijgerlaan gaat veel veranderen. De voetbalkooi hoek Antillenstraat/Sumatrastraat moet verhuizen naar de Driftstraat. Bewoners mochten daar onlangs over meepraten.
 • Zaterdag 25 mei na de wedstrijd FC Rijnvogels-DEM wordt afscheid genomen van vertrekkende spelers en stafleden. Ook worden de Speler--en-Schaduwschutter-van-het-Seizoen benoemd. Een waardige afsluiting op het zonnige terras, met veel live-muziek.
 • NSV ‘46 daagt leden uit met de vraag: ‘Welke rol pak jij?’ De club is al generaties ‘de basis van ons sociale leven’. Dat moet blijven. Draag ideeën aan, doe voorstellen. Laat weten: ‘Wat jij en wij zoeken in een gezonde en levendige’ vereniging.
 • Het EK Voetbal Mannen 2024, of UEFA Euro 2024 wordt de 17e editie van het 4-jaarlijkse voetbaltoernooi. Talrijke clubs organiseren pooltjes en zorgen ervoor dat wedstrijden gezellig met elkaar in de kantine gevolgd kunnen worden.
 • Mat de Boer, Hennie de Klerk en Henk Tegelaar, de mannen achter ‘Vrienden van Roodenburg’, melden 4 nieuwe leden: Ben Heetvelt, Jan v/d Reijden, Patrick Heymans en Hendrik Boelee. Er zijn nu 87 ‘vrienden’.

 • De RCL Sponsorcommissie heeft nieuws. Er zijn weer sponsors bijgekomen: Praxis, BBQ Store Nederland, Sloos Schilderwerken, Bakker en Neve Notarissen, Domino’s Plaza en Multivlaai.
 • Dikken Draait Denderend Door! Daan Dikken heeft een Voetbalacademie. In juni geeft hij 4 leerzame trainingen bij Meerburg. Sluit je aan of vraag info via: https://forms.gle/Mg5frk1eYcEVdazj7. Daan werd Sportman-van-het-Jaar in 2012 en 2014.
 • Er zijn bij SJZ proeftrainingen voor meisjes, 3 en 10 juni van 18.00 tot 19.00. Kom jij ook? Op https://forms.gle/tykiRNVndAAhesnvr8 vind je het formulier, vul maar in en het komt in orde.
 • Na afloop van de wedstrijd tussen SJZ en NSV’46 (aanvang 14.30 uur) zal Michel van Rijswijk de derde helft voorzien van gezang. Be there! Het extraatje wordt aangeboden door de selectie als dank naar de supporters voor de steun gedurende dit seizoen.
 • Afgelopen zaterdag speelde Sporting Leiden JO8 de voorwedstrijd tegen MMO JO8. De kleine gassies gaven het goede voorbeeld en inspireerden de hoofdmacht. Het werd 1-5. Sporting Leiding bedankte MMO voor de gastvrijheid en de organisatie. Keurig!
 • Er zijn al 1100 kaarten verkocht voor het duel Creators FC tegen een formatie van FC Rijnvogels. De opbrengst (‘een prachtig bedrag’) gaat naar onderzoek naar de Katwijkse Ziekte.
 • De kampioenswedstrijd van rkvv Teylingen uit tegen vv Woubrugge vereiste maatregelen. Er reden 4 volle bussen aan en talloze supporters kwamen per auto. Niks overlast, alles was perfect geregeld. Het werd 0-4. Teylingen kampioen.
 • Ook Voorschoten ‘97 houdt open trainingen voor meiden en vrouwen, 27 mei en 3 juni, 2015-21.30. Mits 15+, ambitie en enkele jaren ervaring. Aanmelden bij hoofdtrainster Jennifer Lee, jennifer2000@hotmail.nl.
 • Na ruim 20 jaar in ROAC 1 speelde Freek Heemskerk thuis tegen Fair Play (1-0) zijn laatste competitiewedstrijd. Op 15 juni wordt er op een vol sportpark een afscheidswedstrijd voor Freek georganiseerd tijdens de LAV Finaledag.

 • Foreholte heeft zich tegen CSW definitief ‘veilig’ gespeeld, 1-0. Het ging niet zonder slag of stoot, aangezien keeper Matthijs Guijt werd uitgeroepen tot Man-of-the-Match. De voorbereiding voor volgend seizoen in de 2e klasse is al begonnen.
 • Ballen kosten een hoop. FC Rijnvogels is een ballenactie begonnen. Via www.ballenactie.nl/fcrijnvogels kan iedereen een bal doneren. Ken je iemand, die ook een balletje wil opgooien, stuur de link door.
 • Heb jij je al ingeschreven, beste vrijwilliger? Dat vraagt E.M.M. ‘21. Inschrijven voor de BBQ op 1 juni. Vanaf 17.00 wordt het smikkelen geblazen. Laat voor 19 mei van je horen.
 • FC Oegstgeest is op zoek naar ouders en/of leden vanaf 17 jaar, die overdag een paar uur kunnen helpen. Via kantinedienst@fcoegstgeest.nl kun jij je opgeven.
 • De politie, je beste kameraad? Zet daar maar een vraagteken achter. Tijdens een groot jeugdtoernooi met erg veel deelnemers stond het vol auto’s. De politie wist van het gebeuren en de hoge opkomst. Toch werden met één scanner en 2 schrijvers 50 boetes uitgedeeld. Gastheer Roodenburg schaamde zich rot.

 • DoCoS dat afgelopen zaterdag verloor van A.S.C. (0-1) kan door winst op TAVV, aanstaande zaterdag, de nacompetitie om behoud toch nog ontlopen. Dan moet er wel gewonnen worden. Aan de bak, mannen. En niet onbelangrijk, Zwammerdam moet ook nog eens verliezen, maar de Dammers zullen medewerking vast willen weigeren.
 • Onlangs, tijdens een Algemene Ledenvergadering heeft SJZ afscheid genomen van voorzitter Tom van der Meer. Hij gaf de hamer over aan Pieter Koek. ’n Weetje: Oscar Koek (Pieter-zoon) is nu de doelman van SJZ 1, Gijs Brinks is geblesseerd. Vrijdag (Lopend Vuurtje) meer over deze vergadering.

1ste Meisjestoernooi bij bijna 100-jarige Roodenburg

Hoeveel teams en verenigingen er deelnamen aan de strijd om de Kooi CUP? Te veel om op te noemen. Of niet. Met zo’n handig Japans zaktelraam zijn de aantallen in een vloek en een zucht geteld: meer dan 450 voetballertjes van meer dan 20 voetbalclubs. De grootste aantallen uit de toch al zo rijke historie van Roodenburg, die in 2027 haar 100-jarig bestaan gaat vieren, en  de Kooi Cup.

Het meisjestoernooi werd voor de allereerste keer gehouden, naadloos geïntegreerd in de megahappening. De girls streden om de ING Cup.

Op deze zonovergoten Hemelvaartsdag werd het programma in poules afgewerkt. Naar leeftijd ingedeeld. Behalve een fikse afvaardiging van Roodenburg kwamen voetballers vanuit het hele land aangereisd naar Noord. Namen? Een selectie: Semper Altius, Sparta Rotterdam, OSC Amsterdam, Spartaan ’20, KRS Vredenburch, Zwaluwen, SVO Buytenpark, vv Lekkerland, Alphense Boys.

Jeugdvoorzitter Rik van Oosten: ‘Op 1 dag 2 toernooien – Kooi Cup, ING Cup – organiseren is geen gemakkelijke klus. Zeker niet, als je bedenkt wat er al binnen de club al wordt georganiseerd. Dan is hier geen sprake van een uitdaging. Nee, zeg maar gerust: De Kooi Cup en ING Cup zijn klussen van omvang.’ Dat de toernooien tot in detail waren voorbereid bleek wel toen de hekken werden geopend, de parkeervakken werden vrijgemaakt en de talrijke vrijwilligers gereed stonden om de jeugdteams te ontvangen. Die werden alvast voorzien van een goedgevulde tas met diverse versnaperingen. En niet te vergeten als aandenken een mooie medaille.

Voorzitter Leon Kloos van het hoofdbestuur sprak de ‘meute’ toe en vanaf dat moment nam Amel, de ladyspeaker, de microfoon in handen om die niet meer af te staan. Ook niet voor even.

Er werd op 7 veldjes enthousiast en sportief gestreden. Van Oosten: ‘Tal van wedstrijden stonden onder leiding van onze eigen jeugdspelers van de JO15en MO15. Dat is toch klasse!’

Het werd een dag die – op de politie en de boetes na – probleemloos verliep. In de kantine werden overuren gedraaid door Bokey en de vrijwilligers achter de bar en de counter. De wedstrijdcommissieleden Sam en Nouri verwerkten de uitslagen en waren flexibel, wanneer er wijzigingen in het schema moesten worden aangebracht.

Wanneer jeugdvoorzitter  Rik van Oosten iedereen bij naam en toenaam zou moeten voor zijn en haar medewerking zou hij nu nog aan het woord zijn. Hij bracht al die ‘prachtmensen’ samen onder één paraplu. Zijn ‘dank-jullie-wel’ kwam regelrecht uit zijn hart. Eén naam willen wij als LeidenAmateurVoetbal toch noemen, die van Sam Roudijk: voor het oppakken en organiseren van deze 2 toernooien. Rik zal daar geen bezwaar tegen hebben. En Sam? Hij zal zeggen: ‘We hebben dit niet alleen gedaan, maar met z’n allen.’ Zo kreeg een traditie die onlosmakelijk en onverbrekelijk aan Roodenburg is verbonden een editie waarop met trots kan worden teruggekeken.

Van heinde en ver waren deelneemsters naar Roodenburg gekomen voor het 1ste Meiden Toernooi om de ING Cup.

 

Ga er even voorzitten en geniet van de beelden van de 2 toernooien van Roodenburg.

1 REACTIE

 1. Ik weet een betere naam voor een nieuwe rubriek ” aan het lijntje”

  Dat worden de leden en goedwillenden van de vv LFC.
  NA DE NAAMSVERANDERING VAN FC BOSHUIZEN ( WAAR NIKS MIS MEE WAS ) NAAR DE NAAM LFC.

  EEN GEDWONGEN VERTREK AAN DE KADE.

  GESPREKKEN GEVOERD MET LUGDUNUM.

  DAARNA GESPREKKEN GEVOERD MET DOCOS

  LAATSTE NIEUWS EEN POGING TOT NIEUW VERBLIJF AAN DE KADE.

Reacties zijn gesloten.

Must Read