woensdag, juni 12, 2024
HomeLangs 't LijntjeLangs 't lijntje (aflevering 41), week 22

Langs ’t lijntje (aflevering 41), week 22

-

                                  Langs ’t Lijntje

Ditjes en datjes, weetjes, nieuwtjes, jubilea, huwelijken, afscheid, transfers, blessures, opvallende gebeurtenissen, bijzondere prestaties. Berichten die iedereen behoort te weten? Er is ruimte binnen Langs ’t Lijntje om bekend te maken wat er allemaal leeft binnen voetbalverenigingen. Kortom, lief, leed en leut. Laat die weten aan de volgers van LeidenAmateurVoetbal. Maak gebruik van deze mogelijkheid. Stuur je e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Langs ’t Lijntje (aflevering 41) – Week 22

 • Wie op het veld het k-woord gebruikt krijgt uiteraard een rode kaart en zou als straf een ochtend moeten meelopen op de k-afdeling van het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (LUMC).
 • Als je de Vrijwilligersavond van vv Woubrugge op 28 juni met/zonder partner wilt meemaken, meld je nu aan; secretaris@vvwoubrugge.nl. Smakelijke BBQ, lekkere muziek en uitreiking Buffelbokaal.
 • De open kennismakingstraining woensdag voor de jeugd vanaf 6 jaar bij sv Warmunda werd zo druk bezocht, dat na afloop een record aan heerlijke poffertjes werden gebakken. Wat geurde het Overbos.
 • Op clubkaarten kan je meedoen aan de EK Poule 2024. Met Scorito is het eenvoudig om snel je voorspellingen te doen en kans te maken op mooie geldprijzen. Laat familie, vrienden en (vage) kennissen ook meedoen.
 • Bij Voorschoten ‘97 zorgt jeugd (niet-leden) op fat bikes voor overlast. Ze racen rond, geven een grote bek, schelden mensen uit en bedreigen. Wijkagent Linda v/d Wout raadt aan direct 0900 8844 te bellen en te vragen de politie langs te sturen.
 • vv Meerburg maakt zich op voor het Jeugdvoetbaltoernooi GUSTAVO HAMER, die ooit begon bij de club en een ster is bij Sheffield United. 15/6: JO8 t/m JO12 – 16/6: JO013 & JO14.

 • Zaterdag 1 juni vanaf 16.00: Dorpskwis sv Bernardus. Vorm een team met familie, vrienden en kennissen en verzin een naam. Inschrijving € 25,00. Mail naar dorpskwisbernardus@gmail.com. Prijsuitreiking op 8 juni.
 • Valken ’68 JO16-1 is met voorsprong kampioen geworden. Thuis, op het hoofdveld, ging Hillegom sv JO16-02 met 14-0 over de knie. Komend seizoen voetballen deze talenten in de 1ste klasse.
 • Nog een bericht van Valken ‘68. Hoofd Jeugdopleiding Edwin Kluivers nam na 5 jaar afscheid met een Parade. Edwin liep trommelend voorop. Voorzitter Jaap Janssen hield een bedankspeech. Voor de jeugd trakteerde Edwin, die overstapt naar VVSB, op ijs.
 • Stefan de Vroome (Voorschoten ’97) heeft het KNVB VC1 Pupillen Diploma behaald. Dat is een Welkomstcertificaat. Nu gaat de trainer van de JO8-2 verder, hij wil meer diploma’s halen. Jacco Scholts was de Vroomes praktijkbegeleider.
 • Bij Foreholte is begonnen aan de opbouw van het materiaalgebouw. Bij H&B Bouw werd alles voorbereid. H&B heeft veiligheidsmaatregelen genomen en de gebruikers hierover geïnformeerd. Over enkele weken is het project rond.
 • FC Oegstgeest: vrijwilligers gezocht FCO Jeugdtoernooi op 8 juni. Keuken, gastheer/vrouw, pantry, horeca binnen/buiten. Max 4 uur. Laat de club niet zakken en meld je: evenementen@fcoegstgeest.nl.
 • Autocentrum van Egmond Familiedagen bij Valken ‘68. Een week vol avontuur en plezier voor jong en oud. Er zijn speciale polo’s ontwikkeld, mogelijk gemaakt door naamgever AC van Egmond.

 • Het Kampweekend van sv Kickers ‘69 (24, 25, 26 mei) is een doorslaand succes geworden, een happening. Met latje-trap, penalty schieten, bonte avond, disco en nog veel meer. Wat heeft iedereen heerlijk genoten!
 • Een gekkenhuis in Koudekerk. Van vv Koudekerk werden het 1ste en 3de kampioen. De sterren werden massaal ingehaald. Vuurwerk ging de lucht in. Toeters en bellen zorgden voor een kakofonie aan geluidsgeweld. In de kantine werd er tot in de late uurtjes gefeest. En terecht.
 • Bij A.S.C. is men naarstig op zoek naar een penningmeester. Hij wordt verantwoordelijk voor de financiële administratie en ondersteunt de ledenadministratie. Vrijblijvend gesprek? secretaris@ajaxsc.nl
 • Zaterdag 1 juni fluit oud-topscheidsrechter Dick Jol in het kader van 75 jaar TAVV de wedstrijd TAVV 1-FC de Rebellen. Bij de Rebellen staan o.m. opgesteld: Ex-Feyenoorders Diego Biseswar, Roystone Drenthe en Andwelé Slory, Tommie ‘rûstagh’ Beugelsdijk. De coach is John van Loen.
 • Bij Stompwijk ‘92 staan 2 kampen voor de deur. Het Survivalkamp op 14/15 juni en het inmiddels volgeboekte kamp op 21/22 juni. De groep 7 t/m 16 jaar gaat op survival. Op de clubsite staat wat je mee moet meenemen, je telefoon in ieder geval NIET.
 • Afgelopen weekend zijn wedstrijden afgelast vanwege de hevige regenval. Onvoorstelbaar, die hoeveelheid water in korte tijd. De irrigatie kon het vele hemelwater niet zo snel verwerken. Alles is in het werk gesteld om de schade maximaal te voorkomen. Bravo, terreinmanagers.

 • Hazerswoudse Boys organiseert 22, 23 en 24 juli een Voetbal 3-daagse voor de jeugd van 6 t/m 12 jaar. Voor een goed verloop zijn vrijwilligers nodig. Bakker van Noort helpt mee met een Spaaractie. Gauw naar de site voor alle info: voetbal3daagse@hazerswoudseboys.nl
 • Het meidenteam van Kagia (MO10-1) draait als een tierelier. Esmee, Fenna, Femke, Indy, Joy, Mila, Nora, Romy, Saar en Tessa worden getraind door Jane, Rosanne en Reinier. Bij tegenstanders A.S.C. ontbrak een meisje. Toen viel Joy bij hen in. Sportief.
 • De Jeugdcommissie van sv Kickers ‘69 zoekt versterking. Het hoeft geen schaap-met-5-poten te zijn, wel iemand die kan aanpakken. Jij kan onze commissie een boost geven. Kom aan, kom erbij. Zoek contact met Ingrid Mollers, Lennaert Onderwater of Derk Westra.
 • Voor komend seizoen zoekt Foreholte een assistent-scheidsrechter voor de selectie. Wat een kans om met de top mee te draaien. Iets voor jou? Of ken je iemand die deze rol met plezier en kunde invulling kan geven? Laat het weten: senioren@foreholte.nl
 • Vrijdag 31 mei: Jaarlijkse Ledenvergadering van A.S.C. Het wordt interessant. De club heeft turbulente maanden achter de rug. Aansluitend aan de vergadering wordt de 132ste verjaardag van A.S.C. gevierd.
 • Welk team verkoopt de meeste loten en sleept € 250,00 in de wacht voor een teamuitje? Wat een heerlijke uitdaging van E.M.M. ‘21. De prijzen zijn fantastisch, o.a. een auto. Door jouw inzet werk je mee aan de toekomst van E.M.M. ’21, TV Alkemade en HC Alkemade.

 • Het DoCoS Jeugdvoetbalbeleidsplan 2024 ‘Voetballen leer je door te voetballen’ is nu integraal te lezen op de clubwebsite. Een geweldige visie: http://www.docos.nl/het-jeugdvoetbalbeleidsplan-2024-is…/
 • Foreholte: Wat hebben de JO11-1, JO12-1, JO12-2, JO12-3, JO13-1, JO13-3, JO14-1, MO15-1, JO16-1 en de JO19-4 met elkaar gemeen? Ze zijn dit jaar allemaal KAMPIOEN geworden. Daarom mochten ze trots mee paraderen tijdens de feestelijke Foreholte Kampioenen Optocht.
 • Vraag niet wat de club voor jou kan doen, maar zeg wat jij voor de club kan doen.’ Prachtig geformuleerd door FC Oegstgeest. Functies en taken voor het komend seizoen worden nu ingevuld. Draag je steentje bij. Kijk welke vrijwilligers-functies/taken er zijn en kies wat voor jou en de club het beste is.
 • De speelsters van A.S.C. MO10 hebben voor spektakel gezorgd. Ze wonnen het Jeugdtoernooi van vv Woubrugge. Hun prestatie is het gesprek-van-de-dag. Iedereen wil een selfie met Maxime, Suus, Anna, Lara, Ayla, Hanne, Sara en Isabella.
 • De 2de zondag van juni wordt de Tijdrit in de Hazerswoudse en Zoeterwoudse polders gereden. Na 7 edities heeft Bernardus de organisatie overgedragen aan Stichting All the Way Efi. Het doel blijft hetzelfde: de opbrengst gaat naar kankeronderzoek.
 • Roodenburg heeft zich tegen vv Woubrugge veilig gespeeld. Met dank aan Hennie de Klerk, en Mo Laamiri, Bennie Rhoues, Dennis Gressie, Jan van der Reyden, Sam Roudijk en Ramon Paardekooper. Zij vervingen de tussentijds opgestapte trainer. Ook complimenten voor alle spelers.
 • SJZ: Meidenvoetbal – Proeftrainingen. Op 3 en 10 juni van 18.00 tot 19.00. Op Sportpark Haasbroek (veld 1). Dé kennismaking met voetbal. Meld je aan: https:/./forms.gle/tykiRNVndAhesnvr8.

Krijgen scheidsrechters nog meer kaarten uit te delen?

Bereid je er maar op voor, scheidsrechters krijgen meer gekleurde kaarten op zak. Naast de bestaande rode en gele kaart zijn er kaarten in aantocht, die uitgedeeld kunnen worden wanneer daar aanleiding voor is.

Over geel en rood is voldoende bekend. Tijdens de Copa América is de ROZE KAART geïntroduceerd. Deze kaart wordt onmiddellijk getoond, wanneer een speler een hoofdblessure heeft opgelopen. Coaches mogen in zo’n vervelend geval een extra wissel doorvoeren. Normaal gesproken mogen teams 5x wisselen op dit Zuid-Amerikaanse toernooi. Met de nieuwe regel gaat het aantal wissels naar 6. De Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol voert deze regel in om het welzijn.

Sinds de jaren ‘70 van de vorige eeuw bestaan de gele en rode kaarten in het voetbal. Nu is de KNVB van plan om als proef de WITTE KAART in te zetten. Bij een wedstrijd in het vrouwenvoetbal Benfica-Sporting in Portugal werd voor het eerst een witte kaart getrokken. De kaart is bedoeld om clubs, spelers en staf te bedanken, wanneer zij sportief gedrag hebben vertoond.

In Zweden schijnt de GROENE KAART wonderen te doen. Om sportief gedrag te stimuleren heeft de Zweedse voetbalbond de groene kaart bedacht. Elk team deelt na de wedstrijd deze kaart uit aan een tegenspeler die uitblonk in beleefd optreden jegens de tegenstander en de scheidsrechter. Uit onderzoek is gebleken dat het krijgen van de groene kaart iets geweldigs is, vooral bij JO’s en MO’s van 8 tot 12 jaar.

Dan is er nog een BLAUWE KAART, waarvan de introductie nog een vergezicht is. Wanneer wordt blauw getrokken? Die wordt niet door de scheidsrechter getoond. De blauwe kaart wordt door de (jongste) jeugdteams na een thuiswedstrijd aan het bezoekende team gegeven. Op de achterkant staat geschreven waarom de bezoekende club sportief en respectvol was. Dit leidt tot een sportieve en respectvolle wedstrijden en vergroot het plezier en de sfeer rondom het voetbal.

Must Read