woensdag, april 17, 2024
HomeLangs 't LijntjeLangs 't lijntje, deel 25 (week 7)

Langs ’t lijntje, deel 25 (week 7)

-

Langs ’t Lijntje

Ditjes en datjes, weetjes, nieuwtjes, jubilea, huwelijken, afscheid, transfers, blessures, opvallende gebeurtenissen, bijzondere prestaties; berichten die iedereen behoort te weten? Er is ruimte binnen Langs ’t Lijntje om bekend te maken wat er leeft bij en binnen verenigingen. Kortom, lief, leed en leuk. Laat die weten aan de volgers van LeidenAmateurVoetbal. Maak gebruik van deze mogelijkheid. Stuur je e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl

          Langs ’t Lijntje, aflevering 25 (week 07)

 • Scheidsrechter Cor Beij is toegetreden tot de staf van Walking Football Leiden. Cor is binnen gehaald om de spelregels erin te stampen. Goede keuze, de Leiderdorper is de oudste nog actieve fluitist in het district.
 • Kagia oefende gisteravond tegen DIOS uit Nieuw-Vennep. De ploeg van Koen van der Vlugt won met duidelijke cijfers: 5-1. De treffers kwamen op naam van Stefan Immerzeel, Rowan Hoeke, Micha Schoone, Tygo Mesman en Tijs van der Schinkel. Goed om zo het zelfvertrouwen weer wat op te vijzelen met het oog op de degradatiestrijd.
 • Nadat TAVV en EMM’21 zich eerder al aanmeldden om ook volgend seizoen weer partner te zijn of beter blijven van LAV heeft ook RKVV Teylingen aangegeven ‘vanzelfsprekend door te willen’ met de samenwerking. Onze deur staat voorlopig wijd open voor de volgende clubs.
 • Clubs met eigen pand in de gemeente Kaag en Braassem krijgen de onroerendezaakbelasting (ozb) over 2023 terug. Het gaat om 32 verenigingen, die met elkaar in totaal € 39.709,00 op hun rekening ontvangen.
 • Aansprekende oproep van E.M.M. ’21 om je als vrijwilliger in te zetten. Verplichte clubondersteuning. Versterk de sponsorcommissie, ga ‘ns helpen achter de bar, bij Mini Sports en Mini Champions League, fluit ’n wedstrijd.
 • Dinsdagmiddag 14.45 uur. Oudere jongeren, jongere ouderen en senioren zijn welkom bij een pasgestarte conditieclub. Lekker balletje trappen. Het adres: Langevoort 261C, achter de Montessorischool, Poelweijde Gymzaal, Oegstgeest.
 • Kickers ’69: ‘Wij zijn verheugd met onze nieuwe sponsor.’ Een sponsor die een totaal oplossing biedt die jouw bedrijf duurzaam laat groeien.’ Van switches tot muizen en alles daartussen kan Dutchwyse leveren. Experts, dus.
 • Een groot evenement dient zich al aan: Koningsnacht en Koningsdag. Dat meldt ROAC. ‘Het wordt een fantastisch weekend i.s.m. De Vergulde Vos en ’t Gilde der Lage Landen. Nadere informatie volgt spoedig.
 • FC Oegstgeest staat stil bij het overlijden van Alex Strating. Zowel als speler en als voorzitter, wist Alex precies wat hij wilde. ‘Hij stond eigenlijk aan de basis van de fusie.’
 • Raymond Noordam (LUMC) doet onderzoek naar de invloed van bewegen op de slaapkwaliteit van ouderen. OP TIJD heet zijn project. ‘Sporten is nodig, 5x per week, 1/2 uur’, weet hij. ’s Morgens, ’s middags of ’s avonds?
 • A.S.C. laat in haar Convocatie weten, dat er in de voorjaarsvakantie geen reguliere jeugdtrainingen zijn. De selectieteams in de bovenbouw kunnen afwijkende afspraken maken met hun team.
 • ‘Belgisch kopverbod niet in Nederland,’ staat te lezen in het Leidsch Dagblad. In Engeland en België is het kinderen tot 10 jaar verboden te koppen. In Nederland treuzelt de KNVB. Langs ’t lijntje zegt: ‘KNVB, verbied het ook, neem geen risico.’
 • Er schijnt een nieuwe kaart in aantocht te zijn. Na de gele en rode kan de scheidsrechter de blauwe kaart trekken. Die kaart zal de man-in-het-zwart trekken wanneer een speler blijft zeiken op de leiding. Na blauw moet de zeurkous 10 minuten het veld uit.
 • Bij Sporting Leiden kan jouw voetbalavontuur beginnen. Meld je vrijblijvend aan voor een proeftraining. Word je lid, dan krijg je een trainingsoutfit, presentatiepak en rugtas. Gauw naar de website van de club.
 • Carnavalsvereniging de Saksen heeft rkvv Teylingen benoemd tot De Grootste Asbak 2024. Deze onderscheiding wordt gegeven aan personen en verenigingen die zich inzetten voor de samenleving.
 • Doelman Wessel Zonjee (rkvv Teylingen) keept zich in de kijker. Hij maakt een voortreffelijk seizoen door. De nul is hem heilig, zoals zaterdag tegen MMO (4-0). ‘Hij wordt gevolgd door de concurrentie,’ wordt er gezegd.
 • Niet gezellig: bij Voorschoten ’97 was de afvoer van toiletten en douches verstopt. Oorzaak: vastgekoekt afval in de leidingen. Alles op tijd in orde. Dringend verzoek: toiletten goed doorspoelen met alleen toiletpapier erin.
 • SJZ nam zaterdag revanche op Meerburg. Niet het Vlaggenschip haalde zijn gram na de 1-4 nederlaag van een paar weken geleden. Nee, Meerburg JO19-1 verloor met 2-3 van SJZ JO19-1. Dat belooft wat voor de toekomst.
 • Thom Wijnalda (33) terug bij RCL, het oude nest. Publiekslieveling – zeg maar Thommy – maakte uitstapjes naar Voorschoten ‘97 en Noordwijk. De nieuwe RCL-trainer Alex Redel is vol vertrouwen dat Wijnalda volop scorend komt afbouwen.
 • Een FiFa Toernooi 2024 wordt bij ROAC gehouden op 24 februari. Er zijn 2 categorieën over 1 dag. Onder de 16: 13.00-18.00 uur; boven de 16: vanaf 20.00. ROAC zoekt playstations+controllers+fifa (liefst 24, 23 is ook ok).
 • Informatieavond bij Voorschoten ’97. Onderwerp: hoe kunnen gebouwen, velden en apparatuur ‘bij de tijd’ blijven? Onderhoud en investeringen zijn nodig. Brainstorming 13 maart. Meld je aan bij Roel van Goudoever, secretaris@voorschoten97.nl
 • rkvv Teylingen adviseert loten voor de Jubileumloterij te kopen. De opbrengst is voor het opknappen van het veelgebruikte speeltuintje. Kijk op https://teylingen100.mylotify.com. Daar staan ook de prijzen vermeld.
 • Meiden Valken ’68 MO15-1 speelden zaterdag tegen FC Lisse MO15-1-1. Het werd 1-0. Voor de social media kanalen werd alles gefilmd en kreeg men een kijkje in de voetbalwereld van het hechte team.
 • E.M.M. ’21- TAVV, een wedstrijd om de felbegeerde Sportiff LAV Cup. In beide kampen wordt de ontmoeting zeer serieus genomen. Een kort trainingskamp bij de één en 3-daags verblijf in Noordwijk bij de ander worden overwogen. Het duel is ingepland op 27 februari, aanvang 20.15.
 • Het Keezen Toernooi, georganiseerd door de NSV ’46-vrouwen mag zich in een grote belangstelling verheugen. Er wordt gekeesd op vrijdagavond 23 februari. Er is plaats voor 40 koppels. Of er nog plek is? Mail maar naar keezen@nsv46.nl.
 • Het sponsorcontract met FOUR IT loopt aan het eind van dit seizoen af. RCL is op zoek naar een even sterke vervanging. Daar is een aparte commissie mee bezig. Aan zo’n prachtclub verbindt een bedrijf toch graag zijn naam?
 • Vacatures bij vv Koudekerk: Barmedewerker, Fotograaf, Jeugdcoördinator Meiden. Op de clubwebsite staat vermeld wat deze dankbare vrijwillige functies inhouden.
 • De spelers van oud-Meerburg 4 waren te gast bij De Eretribune van ESPN. Met 16 man sterk zaten ze te genieten in de Media Arena waar ook GTST en Miljoenenjacht worden opgenomen. Lees vrijdag in Lopend Vuurtje meer over dit gebeuren.
 • vv Kagia’s Jeugdcommissie organiseert op 1 maart van 18.30-21.30 een Led Voetbal Toernooi voor de jeugd O9-012. Het inschrijfformulier vind je op de clubside. Inschrijven t/m 21 februari.
 • Vacatures bij Hazerswoudse Boys: Onderhoudsmedewerker, Jeugdsecretaris, Jeugdcoördinator. Nuttige vrijwilligerstaken. Op de website staat alles te lezen over deze ‘bijbanen’, die geen geld maar wel waardering opleveren.
 • Voor de agenda. FC Oegstgeest organiseert op 16 februari een Disco voor 13+; op 28 februari staat er een Scheidsrechterquiz op het programma.
 • Zaterdagmiddag 3 februari werd een heel bijzondere dag voor Boyd van Steijn van Foreholte. De talentvolle middenvelder maakte in de wedstrijd Foreholte 2 na 13 maanden revalideren zijn rentree tegen het 2e van ARC.
 • Bernardus stuurt met directe ingang Nieuwsbrieven en andere Berichten alleen nog via de mail. Om er zeker van te zijn dat de informatie ook daadwerkelijk wordt ontvangen (en gelezen).
 • Voorschoten ’97 VR 2 zit er tegenwoordig warmpjes bij door Marieke van Textielfeest.

Uit het plakboek van Roodenburger Isaac Klinkhamer

Verleden week maandagmiddag vergaderde de Archiefcommissie van Roodenburg, zoals altijd. Aanwezig bij de bijeenkomst was Isaac Klinkhamer. De vrouw van Isaac heeft tijdens zijn actieve voetballoopbaan bij Roodenburg plakboeken bijgehouden. Daarin staan de geleverde prestaties vermeld van haar Isaac en zijn teamgenoten, foto’s, krantenknipsels. Waardevolle boeken. Een rijkdom, boeken om van te smullen. Waarom? De Archiefcommissie bereidt een boek voor dat zal worden uitgegeven wanneer Roodenburg 100 jaar bestaat. Dat is in 2027. Het moet een boek worden dat tot in detail de geschiedenis van de club beschrijft. Dat is een enorme klus. Vandaar dat de commissieleden al enige tijd wekelijks bijeenkomt en volgens een strak plan aan de uitgave werkt.

Terug naar Isaac Klinkhamer. De inhoud van de plakboeken van Isaac, die in de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw een naam-met-gouden-rand had, zijn door Ger van Gemert gedigitaliseerd. Samen met Hennie de Klerk, Hans de Graaf en Henk Tegelaar is weken gezocht naar de juiste namen van de voetballers die op de foto’s staan/zitten. Dat betekent: bellen, appen, sms’en, mailen. Dan praten we over 3 foto’s uit de plakboeken van Isaac Klinkhamer. In het Jubileumboek komen 100-den foto’s uit de rijke geschiedenis van de eeuweling.  De 3 foto’s van Isaac staan hier afgedrukt. Een inkijkje in wat de lezer/de liefhebber straks allemaal voorgeschoteld krijgt. Was het alvast maar 2027….

V.l.n.r.: Mat Keereweer, Jan van Wezel, Isaac Klinkhamer, Hans Tisseur, André Ooyendijk, Maarten van Kooperen, Aad de Groot en Willem Neuteboom.
V.l.n.r.: Wim Rijsbergen, Cor Pennenburg, Sam den Os, Izaac van Weerlee, Mat Keereweer, Jan van Wezel en Isaac Klinkhamer.
Dezelfde spelers, maar nu ook met Reinier Verkuylen en Koos van Es.

Must Read