woensdag, april 17, 2024
HomeLangs 't LijntjeLangs 't lijntje, deel 20 (week 2)

Langs ’t lijntje, deel 20 (week 2)

-

Ditjes en datjes, weetjes, nieuwtjes, jubilea, huwelijken, afscheid, transfers, blessures, opvallende gebeurtenissen, bijzondere prestaties; berichten die iedereen behoort te weten? Er is ruimte binnen Langs ’t Lijntje voor alles wat er leeft bij en binnen verenigingen. Kortom, lief, leed en leuk. Laat die weten aan de volgers van LeidenAmateurVoetbal. Maak gebruik van deze mogelijkheid. Stuur je e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.

Langs ’t lijntje, deel 20 (week 2)

 • KNVB: in de 1ste seizoenshelft zijn 381.284 wedstrijden gespeeld, door 65.528 teams. Er werden 2.753.258 doelpunten gescoord. Het aantal incidenten binnen/buiten de lijnen liep terug. Op naar een mooi 2e deel van de competitie.
 • Bij E.M.M. ’21 vinden op 13 en 20 januari de clubkampioenschappen Darts plaats. Beide dagen wordt om 17.00 afgetrapt. Tijdens het darten is er voor iedereen wat te eten en te drinken. Wie wordt de beste?
 • Met ingang van seizoen 2024-2025 zoekt Bernardus een Hoofd Jeugd Opleiding (HJO), die de komende jaren het Jeugdbeleidsplan vertaalt naar het veld. Hij/zij (?) moet enthousiast zijn en gedreven. Interesse? Ga naar https://www.bernardus.nl/…/vacature-hoofd-jeugd…/
 • Wat een drukte afgelopen zaterdag bij FC Oegstgeest. Klussendag. Met man en macht zijn reparaties uitgevoerd, kleedkamers en kantine onder handen genomen. Afijn, alles is piekfijn gemaakt voor na de winterstop.
 • Na 18 jaar onafgebroken de ledenadministratie van de club te hebben gedaan, zwaait Dick Zeldenrust af bij Voorschoten’97. Op de nieuwjaarsreceptie werd hij daarom toegesproken door voorzitter Pieter van Dijken. Later meer in Lopend Vuurtje.
 • Donderdag 11 januari, vanaf 20.30 Nieuwjaarsreceptie bij FC Rijnvogels. ‘Iedereen die de club een warm hart toedraagt is welkom in het clubgebouw.’
 • Ladies Bingo 18+ bij FC Oegstgeest. Een gezellige avond met luxe prijzen, hapjes/drankjes. Max 100 inschrijvingen. Vol = Vol. Vrijdag 19 januari, 20.00. deelname € 17,50. Zie de site van de Voscuyl bewoners.
 • Afgelopen zaterdag was ’t een gezellige dag bij UVS/LSVV ’70: Oliebollen Toernooi om de Gouden Oliebol. Daarna een hapje/drankje voor alle deelnemers, een Pubquiz en een muzikale afsluiting met ‘Plaatjes vullen geen gaatjes’.
 • Vrijdag 26 januari, 20.00: 12de vv Koudekerk Voetbalquiz. Wie worden de opvolgers van Bryan de Bruin/Remco Zuijdervliet (Team Alphia)? Elk team 2 man/vrouw, € 7,50 per team, max 35 koppels. Vragen? 06-57524948.
 • Wie bij Borussia Dortmund te gewichtig is teruggekomen van de korte wintervakantie moet € 1000,00 boete per kilo betalen. In de wandelgangen hebben wij vernomen dat er in deze regio geen boetes zijn uitgedeeld op dat vlak.
 • Bij sv Aarlanderveen werd het nieuwe jaar ingeluid met een toernooi voor alle seniorenteams. Gevolgd door een 2024 Borrel en voor de liefhebbers een keuze uit een rijkdom aan stamppotten.
 • Leden en ouders van jeugdleden van Roodenburg zijn welkom op de Algemene Leden Vergadering (ALV) op 15/1. Op de agenda: 100-jarig bestaan in 2027, aftredende/nieuwe bestuursleden, huldiging jubilarissen.
 • vv Kagia kan actief een beroep doen op ouders van leden en op leden (ouder dan 18)’. Dat is vastgelegd in het Aanmeldformulier. Vrijwilligers zorgen voor ’n zo laag mogelijke contributie en meer betrokkenheid bij de club.
 • ‘We gaan naar cashless’ bij FC Oegstgeest. Er kan alleen gepint worden. Geen echt grote stap, de FC heeft al een clubkaart om makkelijk af te rekenen. Jongere jeugd ontving op het Sinterklaasfeest een clubkaart.
 • In Portugal nam vv Zwammerdam deel in het toernooi om de felbegeerde Algarve Cup. Andere clubs die mee deden: Vorden 1, Mierlo-Hout 1 en Stadskanaal 1. De Dammers werden derde.
 • Niels van der Krogt is met 12 doelpunten de huidige Topscorer van vv Woubrugge. Hij speelt in JO6-2. Met 9 goals wordt het jeugdlid gevolgd door Dennis Boer (JO1-05). Runners-up zijn Michiel Tinga (JO6-1) en Ricardo Fanunza (JO7-1), beiden met 7 doelpunten.
 • FC Oegstgeest organiseert een KNVB-cursus G-Scheidsrechter. Een 2-daagse cursus bij de club. In 2 avonden word je wegwijs gemaakt in het fluiten van G-wedstrijden. Tussen de cursusdagen leid je een wedstrijd.

 • Onlangs maakte sv Kickers ’69 bekend dat De Grote Clubactie € 5.664,00 had opgebracht. Een prachtig bedrag, 135% hoger dan vorig jaar. JO9-2, JO10-1, JO7, JO10-2, JO8 vormen de TOP 5 van best verkopende teams.
 • Daaf Brand, oud-topvoetballer (RCL) en gelouterde ex-trainer, ondersteunde de oud-vedettes van Koudekerk tegen de huidige lichting. Bij de ‘oudjes’ schoot pa Dorrepaal de penalty raak tegen zoon Roy.
 • Roodenburg en hoofdtrainer Mo Bougrine zijn na een kort dienstverband uit elkaar gegaan. ‘In goed overleg en harmonie’, laat de club weten. ‘Noord’ is op zoek naar een opvolger tot het eind van het seizoen. Mo stapte met onmiddellijke ingang over naar Foreholte.
 • Clubs uit Martinique (= eiland dat behoort bij Frankrijk) mogen meedoen aan het Franse bekertoernooi. Olden Lion vloog bijna 14000 km = 26 uur reizen, en verloor met 12-0 van Lille OSC. Uitgeschakeld en weer huiswaarts.
 • Kan jij sneller gooien dan Van Gerwen? Beter uitgooien dan Van Barneveld? Of heb jij gewoon een beter kapsel dan Peter Wright? Meld je snel met een makker voor het 3e Aarlanderveens Dartkampioenschap op 26 januari. Iedereen kan meedoen.
 • Sporting Leiden roept op lid te worden van de Club van 50. Iedereen kan lid worden. De donatie gaat naar de jeugd, voor o.m. ballen, materialen, bijdrage Jeugdkamp en Sinterklaasviering. Sluit je aan. zie de website.
 • Gefeliciteerd Joey Mansveld. Vv Koudekerk benoemde hem tot Vrijwilliger van het Jaar. Joey is 20+ jaar lid van de club en heeft in die periode tal van functies vervuld.
 • Met wedstrijdjes, een instuif en een receptie heeft SJZ het nieuwe jaar ingeluid. En met het onthullen van de Wall of Fame (later meer hierover) werd de dag nog mooier. Voorzitter Tom van der Meer liet wel een alarmbelletje klinken: Meer vrijwilligers zijn er nodig om alles bij te kunnen houden op de club.
 • Bij Sporting Leiden zijn 6 clubgiganten benoemd tot Lid van Verdienste. Vrijdag hun namen en een fraaie foto in Lopend Vuurtje.
 • Noteer alvast: 20 januari na afloop van de derby Warmunda-Oegstgeest: Après Ski Party. Kom in je meest foute skikleding. Een optreden van Randy Blommaert & DJ Elmar is aanstaande.
 • E.M.M. Heren 1 won met 4-0 van Oud E.M.M. in een koude Nieuwjaarswedstrijd. Mike van Berkel, Luc Gies Broesterhuizen en Enzo v/d Zwet maakten hun officieuze debuut in het huidige 1ste elftal.
 • Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van DoCoS werden Esther Arnoldus-Spies & Ingrid Disselveld in het zonnetje gezet. Zij hebben jarenlang de lunch voor de meer dan 250 voetballers van het Haring & Wittebrood Toernooi verzorgd.

Sem (15) beste scheidsrechter van Zuid-Holland

Sem van der Wilk (15) uit Barendrecht is afgelopen zaterdag in Zeist uitgeroepen tot de beste-amateurscheidsrechter-van-het-jaar in Zuid-Holland. Sem was daarmee een van de jongste provinciewinnaars. Uiteraard gaat hij voor het hoogste, Sem wil landskampioen worden. De belangstelling om wedstrijden te leiden groeit, vooral bij de jeugd. Daar ligt wel een reden aan ten grondslag. Voetbalverenigingen vragen eigen leden steeds meer om in het weekend te komen scheidsrechteren. Wanneer de 1ste spanning voorbij is, vinden de jonge fluitisten het steeds leuker om voor een duel ingeroosterd te worden. Wat begint in de eigen vertrouwde omgeving, groeit uit tot een hobby die ze ook elders willen uit- of beoefenen.

Een goede zaak dat steeds meer verenigingen zo’n traject begrijpen en daarop inspelen. Er komen ook steeds meer heuse Scheidsrechterscommissies (fijn scrabble-woord). Die zorgen voor scheidsrechters voor de onder- en bovenbouw. In een recente Nieuwsbrief van Kagia staat te lezen, dat 2 Kagianen, Paul van der Lans en Maarten van der Niet, zich inzetten bij een dergelijke commissie. Ze willen ‘de trouwe groep’ verder uitbreiden. FC Oegstgeest kiest al enige tijd de scheidsrechter-van-de-maand, wie G’s wil fluiten wordt een cursus aangeboden. Ook hangt er een niet te missen doek met opschrift: scheidsrechters. ’t Maakt niet uit hoe jong of oud je bent, het leiden van een voetbalwedstrijd is geweldig om te doen. Bovendien goed voor je conditie. Bovenal: je wordt gewaardeerd door al die voetballers. Want je weet: zonder scheidsrechter kan er niet gevoetbald worden.

Kijk ook ‘ns naar  https://svleiden.nl/, de vereniging van scheidsrechter uit Leiden en omgeving.

 

Must Read