donderdag, mei 30, 2024
HomeLangs 't LijntjeLangs't lijntje, deel 31 (week 13)

Langs’t lijntje, deel 31 (week 13)

-

Langs ’t Lijntje

Ditjes en datjes, weetjes, nieuwtjes, jubilea, huwelijken, afscheid, transfers, blessures, opvallende gebeurtenissen, bijzondere prestaties; berichten die iedereen behoort te weten? Er is ruimte binnen Langs ’t Lijntje om bekend te maken wat er leeft bij en binnen voetbalverenigingen. Kortom, lief, leed en leuk. Laat die weten aan de volgers van LeidenAmateurVoetbal. Maak gebruik van deze mogelijkheid. Stuur je e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl

   Langs ’t Lijntje, deel 31 (week 13)

 • Gisteravond is er op twee velden geoefend. Vierdeklasser NSV’46 versloeg derdeklasser Zevenhoven met 3-1. De doelpuntenmakers aan de kant van de ploeg uit Noorden waren El Mariami, Disseldorp en Faneyte. FC Oegstgeest (4e klasse) klopte tweedeklasser Kagia in Lisserbroek met 1-2 (treffers Immerzeel/ Morin, Van Moorsel).
 • Bij rkvv Meerburg heeft Daan Dikken de Voetbalacademie Dikken opgericht voor personen van 8 t/m 16 jaar met een beperking. Hij dacht aan een clubje van 8 spelers, het zijn er inmiddels 24. Training ‘s zondags van 00-11.00 bij Meerburg.
 • ‘De zon die schijnt, de lucht is blauw, dus paashaas kom maar gauw!’ Dit is een oproep van SJZ aan leden t/m 10 jaar om op vrijdag 29 maart van 16.00-17.00 bonnetjes te komen zoeken. Wie vindt het Gouden Bonnetje? Neem broertjes, zusjes en papa & mama mee.
 • Patrick van Bruggen schreef een Handboek voor jonge sporters, topsporters en topsportouders. Bij RCL sprak hij voor 40 ouders over hun rol bij een positieve ontwikkeling en ondersteuning. Vrijdag meer in Lopend Vuurtje.
 • Zaterdag 30 maart (Paaszaterdag) de ‘Battle TAVV-Altior’ om de Ter-Langer-Aar Cup. Tussen 09.00-17.00 vinden er 15 derby’s plaats. Van jongste jeugd t/m senioren, van meiden & vrouwen t/m Oud-TAVV-Oud-Altior. Daarna Jubileumveiling en knallend verbroederingsfeest.
 • Danny & Bas, het paar apart van E.M.M. ‘21, zijn de quizmasters tijdens de Pubquiz van de club. Wie meer wil weten over dit spannende en hilarische evenement van 12 april, aanvang 20.00, stuurt een mail naar: ghansen@hotmail.com.
 • Voorschoten ’97: 18e Paas Jeugdtoernooi. Een dag vol voetbalmagie. 2e Paasdag! Met Nederlandse topclubs en spraakmakende gasten uit België. Voor de voetballiefhebbers een niet te missen spektakel. Aanvang 10.30. Vrijdag (veel) meer in Lopend Vuurtje.

 • ‘Vrienden van Roodenburg’ is een voortdurende uitbreidende groep mensen en bedrijven die Roodenburg willen ondersteunen. De donatie is € 50,00 per jaar en wordt gebruikt voor de accommodatie en de jeugd.
 • Ook Warmunda zal volgend seizoen weer meedoen aan de Sportiff LAV Cup en heeft zich als club ook weer verbonden om mee te draaien op LeidenAmateurVoetbal.nl en de socials. Dank voor het gestelde vertrouwen.
 • Op 1 april thuistoernooien bij vv Woubrugge. Van 09.00-12.00: JO14-1, JO15-1 en JO15-2. Van 14.00-17.00: JO 13-1, MO13-1 en MO13-2.
 • De gemeente Leiden gaat wat doen aan de klachten over het onlangs in gebruik genomen sportcomplex 1574. Er wordt vooral werk gemaakt van sfeer verhogende elementen. Onder meer planten, televisieschermen in de horeca.
 • Leyden Academy wil 20 beweegclubs tussen Lisse & Alphen a/d Rijn oprichten waar ouderen in de frisse lucht kunnen sporten. Dat is goed tegen ouderdomsziekten en schept een netwerk. Meer weten? Surf dan naar leydenacademy.nl.
 • Voorschoten ‘97: naar ADO Den Haag Vrouwen-SC Heerenveen. Dat zou zondag een gratis uitje voor de jeugd onder 12 zijn geweest. De wedstrijd werd afgelast vanwege een overlijden bij de Friese club.
 • In Engeland is tumult ontstaan over de EK-shirts van het nationale elftal. Ministers en politici bemoeien zich ermee. Hebben die niks beters te doen. Nike spreekt van ‘speelse update’ en is niet van plan de ontwerpen te wijzigen.

 • In Duitsland is de politiek, met de minister van Economische Zaken voorop, woedend dat de voetbalbond DFB in 2027 sponsor Adidas inruilt voor Nike. Hij noemt de overstap ‘gebrek aan vaderlandliefde’. Adidas is een Duits merk.
 • Cor Stols vertrekt na dit seizoen als Hoofd Jeugd Opleiding bij A.S.C.. Hij gaat zich met andere voetbalwerkzaamheden bezig houden. De club vindt het jammer. De 6-koppige Jeugdcommissie neemt met verdriet afscheid van Cor.
 • Wandelvoetbal bij E.M.M. ’21. Vanaf 4 april iedere donderdagmiddag van 14.00-15.00 aan Sportpad Zuid. Eerst 10 minuten warming-up en conditionele oefeningen, gevolgd door 50 minuten partijspel volgens de officiële regels. Je mag lid worden van E.M.M. ’21, maar dat is niet per se nodig.
 • Deze week woensdag zijn er mensen bij Voorschoten ‘97 aanwezig om kleding op te halen of te ruilen. Wil je eerder? Maak een afspraak via kledingplan@voorschoten97.nl.
 • Hollandse Middag bij sv Kickers ‘69. Weer eens een anders-dan-anders activiteit op zaterdag 13 april in en rond de kantine. (Oud-) Hollandse spellen, hapjes, muziek. Voor bestuur en jeugd is er een Springkussen.
 • Stagetrainingen bij DoCoS voor 013 t/m 017. Spelers/speelsters met ambitie maken hiervan gebruik, als ze bij een ambitieuze club vooruit willen. Echt gemotiveerd? Ga naar de DoCoS-site/stagetrainingen.
 • De jaarlijkse Voetbalquiz bij A.S.C. wordt 6 april van 20.00 gehouden. Teams max 5 personen. Presentator is Loman Leefmans. Alvast 2 vragen ter voorbereiding: De naam van de Volendammer nu spelend bij PSV? Welke club is koploper 2de Bundesliga?

 • Trapveldje tussen woningen aan de Spaargarenstraat, Oegstgeest, zorgt voor geluidshinder. Er komt een nieuw hek (€ 35.000,00) en er wordt een geluidsscherm geplaatst. Iedereen blij.
 • ‘Wees er vroeg bij’, adviseert sv Warmunda. Waarbij? Bij het 1ste Familie- en Vriendentoernooi op 13 mei. Daar is veel belangstelling voor. Stel een team van 7 samen, bedenk een naam en schrijf in. Na afloop: DJ en BBQ.
 • De JO9-1 van Roodenburg speelt deze week op Varkenoord tegen JO8-1 van Feyenoord. Een hele belevenis van die rakkers.
 • Steef van Es is overleden. Hij kwam via de (dekenfabriek) Van Wijk Kaartclub bij Roodenburg. Hij zette zich als vrijwilliger in, hoogde het terras op, in ijskoude winters bracht Steef zand aan en legde stenen. Bibberend kwam hij dan ‘n bakkie doen. Hij klaverjaste en biljartte bij de club.
 • Afgelopen zondag was het Kids Bingo geblazen bij RCL. Vanaf 12.00 werden 5 rondes gedraaid met elke ronde 3x kans op prijs. Ook werd er getrakteerd op limo en chips. De toeloop overtrof alle verwachtingen.
 • Bernardus houdt de 7de en laatste Tijdrit op de 2e zondag in juni. Dit is niet het einde van deze traditie. Stichting All the Way Efi neemt de organisatie over. Gelukkig, want de opbrengst ging/gaat naar Kankeronderzoek.

 • A.S.C. is een van de partnerclubs van Ajax Amsterdam. Een A.S.C.-delegatie bekeek de Champions League-ontmoeting Ajax-Chelsea Vrouwen vanaf de Eretribune. Voor de wedstrijd gaf Ajax haar visie op vrouwen- en meidenvoetbal, getiteld ‘Durf te dromen’.
 • Paasbonnen zoeken in Zoeterwoude. 31 maart vanaf 08.00 zijn er 10 bonnen verstopt bij SJZ, Zonnegaarde, Weipoort, Bloemenweide, de Vogelbuurt, Burgemeesterswijk, Dorpsplein, Tranendal en bij het Avontuur. Bon gevonden? Inleveren en je krijgt een mand vol eieren.
 • Voetbalverenigingen als Lugdunum en Roodenburg zien steeds minder ‘oude garde’ bij de wedstrijden. Voor deze mannen die de clubs groot hebben gemaakt, worden geregeld mini-reünies georganiseerd.
 • Tijdens de Ramadan, de vastenmaand van Moslims, mag je alleen eten/drinken na zonsondergang en voor zonsopgang. Geen probleem voor voetballers. Uit respect voor het geloof en hun ouders houden zij zich aan deze regel.
 • Joey Mansveld (vv Koudekerk) vraagt: Hoe staat het met de verbouwingen van de keuken en toiletten? Antwoord: ‘Sommige zaken zijn snel te realiseren. Andere vragen meer tijd, planning & handjes. Kunnen wij op jou rekenen bij de uitvoering?’
 • Vrijdag 29 maart, 20.00: Klaverjassen en Sjoelen bij Sporting Leiden. Meld je snel aan bij Hans van Loo. VOL = VOL.
 • Wie o wie helpt de schoonmaakploeg van vv Kagia 6 weken uit de brand? Maandagmorgen van 08.30 tot 11.30 zijn extra handjes keihard nodig. Aanmelding of meer info: hulsbos@kagia.nl.
 • Foreholte: Ondanks de bar slechte weersomstandigheden is het 18e Edwin v/d Sar Jeugdvoetbal Toernooi een geweldig succes geworden. Gefeliciteerd winnaar Ajax. Iedereen bedankt en tot volgend jaar.
 • IFTAR is de maaltijd die tijdens Ramadan, de vastenmaand van de Moslims, tussen zonsondergang en zonsopgang wordt gebruikt. De jeugd van Roodenburg van 11 tot 15 jaar, geniet 27 maart van een IFTAR. Wel zelf iets lekkers te eten meenemen. Bakken maar, moeders.

Traditie RCL- Kidlington

 

Aanstaande vrijdag 29 maart arriveren 6 teams uit Kidlington uit het Engelse Oxfordshire in Leiderdorp. Dat gebeurt in het kader van de jaarlijkse uitwisseling, die in 1989 is begonnen. 4 Officiële en 2 ‘gewone’ elftallen van  Kidlington Youth FC (KYFC) komen het inmiddels traditionele PaasToernooi spelen.

Zaterdag worden er onderlinge wedstrijden gespeeld, afgesloten met de befaamde ouderwedstrijd RCL-KYFC.

Zondag wordt de omgeving verkend, cultuur gesnoven en her en der toeristische plekjes aangedaan.

Maandag is het toernooidag, het hoogtepunt van de uitwisseling.

Deze sportieve uitwisseling Leiderdorp-Kidlington is voortgekomen uit de uitwisseling Leiden-Oxford, die vlak na de Tweede Wereldoorlog tot stand kwam. Voor veel ‘youngsters’ uit Kidlington is dit de 1ste reis naar het vaste land. Voor velen betekent de trip een zoveelste weerzien.

 

 

Must Read