zondag, april 28, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24De stoppen slaan door bij Koudekerk - ROAC

De stoppen slaan door bij Koudekerk – ROAC

-

De achtste finalewedstrijd tussen Koudekerk en ROAC in de Sportiff LAV Cup haalde donderdagavond het einde niet omdat de stoppen waren doorgeslagen. Niet bij de spelers van beide ploegen, zij zorgden voor een vermakelijk en sportieve wedstrijd, maar in de meterkast van het complex aan de Gruttolaan. Repareren lukte niet waardoor de wedstrijd na 65 minuten spelen met een 4-3 voorsprong voor de thuisclub aan een vroegtijdig einde kwam.

Het grotendeels voltallige ROAC kwam sterk uit de startblokken. Niet alleen had het binnen vijf minuten al drie grote kansen gecreëerd, maar door hoog druk te zetten kwam Koudekerk niet toe aan het opzetten van een uitgespeelde aanval. Het wachten was dan ook op de openingsgoal van de gasten.

Na een afgekeurd doelpunt (buitenspel), een bal op de lat en een paar knappe reddingen van doelverdediger Thomas Winterink viel de goal na een klein half uur dan toch. Matty van Benten was de man die de trekker overhaalde en Winterink het nakijken gaf.

Uit het niets draaide Koudekerk, wat speelde met het O23 elftal aangevuld met een paar spelers die terugkwamen van een blessure, een kleine tien minuten voor rust zeer verrassend de score om door twee goals van spits Olaf Bakker.

Na de thee opende Koudekerk, waar coach Dennis Bos maar liefst vijf wissels had ingebracht, ijzersterk en voor er vijf minuten verstreken waren stond er middels goals van Delano Kastelijn (counter) en Mitchell Bons (na een corner) een 4-1 tussenstand op het bord.

ROAC herpakte zich na deze deze desastreuze herstart van de wedstrijd en nam al snel het initiatief in de wedstrijd over. Nog voor het uur verstreken was, waren zij weer volledig terug in de wedstrijd. ROAC werd daarbij geholpen door Luca van Remundt die een ongevaarlijke voorzet terug wilde koppen op zijn keeper maar tot zijn ontsteltenis zag dat de bal het in het eigen doel verdween. Toen nog geen vijf minuten later Barteljoris Hoogenboom van dichtbij de 4-3 namens ROAC aantekende, was het weer een wedstrijd. Tot het licht uitging……

Trainer Bart Jansen van ROAC was ondanks de 4-3 tussenstand tevreden over het veldspel van zijn elftal. Zijn team was het veld ingestuurd met de opdracht vrijuit te voetballen en uit te gaan van eigen kracht. In de eerste helft had hij een dominant ROAC gezien wat veel kansen had gecreëerd maar zichzelf niet beloonde. De terechte voorsprong zag hij  ‘uit het niets’ binnen twee minuten omgezet worden in een achterstand bij rust.

Na de slechte start in de tweede helft zag hij dat zijn elftal heel snel het initiatief weer naar zich toe had getrokken en een overwicht had. Hij beaamde dat de 4-2 (eigen doelpunt Koudekerk) natuurlijk gelukkig tot stand kwam maar dat ROAC daarna volledig domineerde, een paar prachtige aanvallen op de mat had gelegd en weer volledig in de wedstrijd zat.

,,Het is een leuk toernooi waarbij ik hoop de finale te kunnen behalen. De finaledag is immers bij ROAC en daar willen wij graag bij zijn”, waren zijn slotwoorden.

Koudekerk-trainer Dennis Bos keek eveneens tevreden terug op de wedstrijd. Ook hij had zijn spelers meegegeven vrijuit te voetballen. ,,Wij spelen het hele toernooi al met een team wat grotendeels uit spelers uit de O23 bestaat. Deze wedstrijden zijn erg leerzaam voor hen”, verklaarde hij. Om daar aan toe te voegen: ,,ROAC was vooral de eerste helft veel sterker dan Koudekerk. Met wat geluk, goed keeperswerk van Thomas Winterink  en twee ijzersterke momenten van Olaf Bakker haalden we toch vrij verrassend de rust met een 2-1 voorsprong.” Na de bliksemstart van zijn team in de tweede helft had hij hoop op een gunstige afloop maar ,,Onze eigen goal was een ‘breekpunt’ in de wedstrijd, daarna kregen we het moeilijk.”

Beide trainers gaven aan de wedstrijd graag uit te willen spelen en zijn benieuwd welke oplossing de organisatie heeft.

Note redactie: over die oplossing binnenkort meer!

Rene Sinke
Rene Sinke
Voormalig docent en onderwijsmanager aan de Politieacademie, actief scheidsrechter voor de KNVB, ruim 12, 5 jaar actief geweest in de top van het amateurvoetbal. -Voormalig docent arbitrage bij de KNVB, voormalig trainer en jeugdleider, voormalig voorzitter van zondag 2e klasse ESTO. Reageert kritisch en direct op ontwikkelingen binnen het (amateur) voetbal en benut daar columns voor die regelmatig te lezen zijn op LAV.