woensdag, mei 1, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Net geen pingels bij winnend Foreholte O23 tegen Hazerswoudse Boys

Net geen pingels bij winnend Foreholte O23 tegen Hazerswoudse Boys

-

In het kader van de Sportiff LAV Cup ontving Foreholte O23 gisteravond Hazerswoudse Boys. Het duel leek op een strafschoppenserie af te stevenen, maar vlak voor tijd ramde Dylan Kooij de 2-1 binnen namens de thuisploeg. De vijfdeklasser was dichtbij een tweede beslissing via elfmetertrappen, in de vorige ronde werd Warmunda uitgeschakeld, maar moest dus alsnog het toernooi verlaten na een dapper optreden.

In de eerste fase van het duel was het aftasten en zoeken naar openingen. Die werden niet vaak gevonden, mede omdat het slordig was van twee kanten. De Boys kregen wel vier hoekschoppen in de eerste vijfentwintig minuten en enkele schietkansen om een bres te slaan. De eerste grote kans was echter voor de Voorhouters via Thijs van Gils, maar de aanvaller stuitte op Patrick van der Reest. Een minuut of tien later moest de doelman andermaal optreden nadat Ties Veenhof Casper Brabander had weggestoken.

Hazerswoudse Boys kon twee keer voor rust gevaar stichten, maar had net even teveel tijd nodig om af te ronden. Over het geheel was er balans en het was nog volstrekt onduidelijk welke ploeg zich zou scharen bij de laatste acht van het toernooi.

Even na de rust deelden de ploegen weer speldenprikken uit, maar na een minuut of vijf was het raak na een vlot lopende aanval van de ploeg van Yavuz Guler. Via Brabander en Veenhof werd Van Gils bereikt en dit keer moest Van der Reest passen. De goalie kreeg kort daarop meer werk te doen omdat Van Gils over het been van een verdediger was gegaan in de zestien. De niet eens zwakke strafschop van Wout Zekveld werd keurig gekeerd door de sluitpost.

Foreholte had dus wellicht vroegtijdig een einde kunnen maken aan de aspiraties van de ploeg van Robert Swart, maar zijn brigade bleef in de wedstrijd en werd allengs brutaler en het spel steeds verzorgder. Nadat de thuisploeg nog een grote kans had laten liggen, viel de 1-1 niet uit de lucht. Invaller Milan van Vliet mocht zich laten bejubelen tot groot genoegen van de meegereisde aanhang. Nino Martens verving Van der Reest ondertussen onder de lat, hetgeen de Foreholte fans niet geheel begrepen. ‘Laat hem staan voor de pingels, het is kennelijk een penaltykiller.’

Zover kwam het dus bijna. De Boys loerden op de 1-2 en een poging van de ook ingevallen Sylvester Blonk ging maar net voorlangs. In de slotfase hadden enkele spelers van Foreholte de winnende treffer op de schoen, maar dat kreeg uiteindelijk enkel Kooij voor elkaar. Na een sportieve wedstrijd, prima geleid door scheidsrechter Van der Meer, bleef het bij de drie doelpunten en krijgt Foreholte Onder 23 in de kwartfinale met Voorschoten’97 te maken. Voor de Boys kan de focus nu op SJC komende zaterdag, de lijstaanvoerder in de vijfde klasse A.

Guler: ,,In de eerste helft hadden we best moeite met de wind en dat ging na rust beter met windje mee. Ik zag kansen over en weer, maar ik denk wel dat we ze te lang in leven hebben gehouden. Het ging zeker niet makkelijk, maar ik heb twee prima goals van onze kant gezien.”

Swart: ,,Foreholte kreeg over het geheel net even meer kansen en won verdiend. We begonnen onrustig, maar dat ging geleidelijk aan wel beter. Na de pauze gaven we net even teveel ruimte weg en daar wist Foreholte wel raad mee. Een ronde extra was leuk geweest, maar de huid is duur verkocht.”

Foreholte Onder 23- Hazerswoudse Boys 2-1 (0-0). Van Gils 1-0, M. van Vliet 1-1, Kooij 2-1.

Basisopstelling Foreholte Onder 23: Guijt, Kramer, Zekveld, Drewes, Dofferhoff, Ligtvoet, Kreek, Brabander, Van Gils, Veenstra, Veenhof.

Basisopstelling Hazerswoudse Boys: Van der Reest, Schuurman, Tijssen, Gordijn, Griffioen, J. van Vliet, Timmermans, Meijer, Van Wieringen, Stolwijk, Patzig.