woensdag, juni 26, 2024
HomeNacompetitieDubbele winst Zwammerdam: behoud  derdeklassersschap en blijvend lid van LAV

Dubbele winst Zwammerdam: behoud  derdeklassersschap en blijvend lid van LAV

-

Finale nacompetitie derde/vierde klasse (zaterdag)- Het complex van CVV Zwervers in Capelle aan den IJssel was het fraaie decor van deze alles of niets wedstrijd. De vele toeschouwers en de meegebrachte fakkels zorgden voor een sfeervolle omlijsting. Voor deze ene keer zal het knalvuurwerk wel door de vingers worden gezien, aangezien de omgeving werd omgeven door flats in plaats van een paardenpension. De wedstrijd was wel op neutraal terrein, maar was toch een soort uitwedstrijd en juist buitenshuis werden er door de Zwammerdammers dit seizoen meer punten behaald dan op het eigen sportpark Spoorlaan. Het mag dan ook geen verbazing wekken dat de groenhemden een verdiende 1-0 overwinning boekten op vierdeklasser ’s-Gravendeel.

De meegereisde supporters beleefden al na een paar minuten een angstig moment toen het er alle schijn van had dat een doorgebroken tegenstander onreglementair werd afgestopt, maar de vrouwelijke arbiter, die trouwens mannelijk voetbal toeliet, gaf aan dat er doorgespeeld kon  worden. De groenhemden werden langzamerhand sterker en vaak werd Koen Woudenberg daarbij gezocht. Hij werd zelfs nog een keer in stelling gebracht door de volgend jaar voor Noordwijk uitkomende Martijn Vink, maar zijn schot was matig. Wederom was het Vink die met een vrije trap Jim van Vliet in staat stelde om te koppen, maar zijn inzet ging rakelings naast. De spanning vergoedde veel in de eerste helft, maar het meeste vuurwerk was toch wel van voor de wedstrijd.

De ploeg uit de Hoeksche Waard startte iets feller na de pauze, toch was het de snelle en gevaarlijke Justin Bons die zijn volley naast zag gaan. Na ruim een kwartier kwam dan toch de bevrijdende treffer van spits Ole Jansze: ,,Justin liet weer een gave voorzet los en ik schampte de bal met de bovenkant van mijn schouder. Dit was pas mijn vijfde treffer dit seizoen, dat valt een beetje tegen, maar ik heb de belangrijkste wel tot het laatst bewaard. In alle euforie maakte ik direct na mijn doelpunt een harde overtreding en was blij dat het bij een gele kaart bleef. Ik vind het zeker terecht dat we derdeklasser blijven. We hebben een beetje pech gehad op het eind van de competitie en ook vandaag vond ik ons de betere ploeg, al vond ik onze tegenstander zeker niet slecht. Vanavond gaan we het lekker in onze eigen kantine vieren met onze supporters en iedereen die wat met de club heeft. Ik ben blij dat we ook in de “Leidsche” afdeling blijven met leuke ploegen en ook de derby’s maken het helemaal top. Ik meen ook dat het weer mooi is dat het LAV ons zal blijven volgen nu we in dezelfde afdeling blijven en wil jullie daarvoor ook hartelijk bedanken.”

De ploeg van Erwin van der Zee had over het algemeen weinig te duchten van de opponent buiten een scherpe voorzet voorlangs. De grootste kans ontstond een kleine tien minuten voor tijd toen een roodhemd vanaf vijf meter hoog over schoot. Een paar minuten voor tijd leek de wedstrijd beslist te gaan worden toen invaller Derek Boot duidelijk werd vastgehouden, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Bons schoot ook nog een keer in kansrijke positie over, al was iedereen die Zwammerdam een warm hart toedraagt het gauw vergeten toen er voor het einde werd gefloten. De blijdschap die er daarna uitbrak liet zien dat het feit dat er ook volgend jaar weer in de derde klasse mag worden gespeeld heel belangrijk is voor de vereniging.

Op 29 juni stond er al een groot feest gepland als afsluiting van het 75ste voetbalseizoen van de club, maar door het resultaat van deze middag zal het ongetwijfeld nog uitbundiger gevierd gaan worden.

Zwammerdam-’s-Gravendeel 1-0 (0-0). 63. Jansze 1-0. Scheidsrechter: Plandsoen

Basisopstelling Zwammerdam: Groenen, Vink, Van Dorp, Veerman, Peters, Kremer, Woudenberg, Van Vliet, Jansze, De Bruin, Bons.

Must Read