woensdag, april 17, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje (30), 23 februari-1 maart

Lopend vuurtje (30), 23 februari-1 maart

-

Tot en met juni 2024 praat Lopend Vuurtje ook jou bij over de ontwikkelingen op de groene mat en in de zaal. De berichtgeving in deze rubriek wordt mede door de vele foto’s gewaardeerd, dat blijkt uit de bezoekcijfers. LeidenAmateurVoetbal staat ook bij deze rubriek open voor input. Blijf ons mailen en bellen, houd ons scherp. Laat gerust je mening weten, spaar ons je kritiek niet. In Lopend Vuurtje wordt de bal gespeeld, niet de man/vrouw. Nooit. Lopend Vuurtje is de ‘liefdesbaby’ van LeidenAmateurVoetbal. Heb jij een voor alle lezers belangrijk sportief, grappig of anderszins feit mee te delen? Aarzel niet, stuur een e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl, met liefst een foto, én je telefoonnummer. Je krijgt altijd een reactie.

       Lopend Vuurtje (aflevering 30), 23 februari –1 maart

Trainersavond bij E.M.M. ‘21

‘Presenteren door ontwikkeling’, luidde het thema van de trainersavond, die E.M.M. ’21 belegde voor trainers en leiders. De presentatie werd verzorgd door Rutger Opdam, oprichter van Voetbalschool Kaag en Braassem. Waarom Rutger? Rutger maakt als trainer/coach van E.M.M. JO15-1 met zijn team een opmerkelijke ontwikkeling door, die resulteert in prestaties. Hij bracht een avond vol inzichten en inspiratie voor trainers/coaches van alle leeftijdsgroepen, met uiteenlopende presentaties die essentieel zijn voor het trainerschap. Over de taken van een trainer, het creëren van een pedagogisch, ontwikkel- en win-klimaat tot aan spelprincipes van teamfuncties. Door de aanwezigen te bevragen en videobeelden te tonen werd het een zeer interactieve presentatie. Een avond van inspireren, delen en leren. Een zeer leerzame bijeenkomst, een handvat biedend voor de praktijk.

Rutger Opdam, trainer/coach E.M.M. ’21-JO15-1, houdt een presentatie voor een aandachtig gehoor.

Klaas van Welzen (A.S.C.) in groot onderhoud

Een van de trouwe A.S.C.-vrijwilligers op maandag en donderdag, Klaas van Welzen, heeft onlangs een ingrijpende operatie ondergaan. De ingreep is goed verlopen en Klaas is inmiddels gestart met de revalidatie bij Basalt. Een afvaardiging van de club heeft inmiddels een bezoek gebracht aan het A.S.C.-kanon, gewapend met een fruitmand en een bollenmandje. Een opgewekte Klaas nam een en ander met een glimlach en traantje aan, overtuigd dat deze belangstelling positief zal bijdragen aan zijn herstel. Wat zegt men bij A.S.C.? ‘Klaas is een van die trouwe mensen met een rood/zwarte inborst op wie je altijd kunt bouwen en bij wie je terecht kunt voor welke technische klus dan ook. Hij is een onvervangbare schakel in de keten die gekscherend ‘Club van ouwe Mannen’ wordt genoemd.’ A.S.C. zal het even zonder Klaas moeten doen, in de wetenschap dat zijn doorzettingsvermogen ervoor zorgt spoedig bij A.S.C. terug te zijn.

Even terug in de tijd. Lintjesregen in 2018. Maar liefst 3 A.S.C.-ers werden vereerd met een Koninklijke Onderscheiding. V.l.n.r. Hans Juffermans, Dick de Bock en Klaas van Welzen.

Warmunda Voetbalquiz komt eraan

Bereid je voor op de Warmunda Voetbalquiz die op zondag 10 maart om 14.00 wordt gehouden. Hans Douw en Daan Lobel die naam hebben gemaakt bij het opstellen van vragen, raden aan video’s te bekijken, verslagen van wedstrijden te bestuderen en de biografieën van de grootheden door te spitten. En, om niet te vergeten, ook te duiken in de rijke historie van Warmunda. Met zo’n voorbereiding kan er weinig mis gaan. De Voetbalquiz van Douw en Lobel zijn spraakmakend, een garantie voor pittige en hilarische uurtjes, mooie prijzen en eeuwige roem. Uitspringend is het vragenspel Petje op Petje af, een duel samen met je partner. Even op een rijtje:

 • Het inschrijfgeld bedraagt € 12,00 per koppel, € 6,00 per persoon, te voldoen bij binnenkomst
 • Vooraf inschrijven wordt op prijs gesteld.

Hoe? Stuur een mailtje onder vermelding van Warmunda Voetbalquiz met de namen van het koppel aan Coby Pont

 • Geen partner? Geen nood! Douw en Lobel koppelen je aan een partner
 • Ontvangst: 13.30 in de kantine; het startschot valt om 14.00
 • Het belangrijkste? De gezelligheid!
De Warmunda Voetbalquiz onder leiding van Hans Douw en Daan Lobel staat garant voor een bijzondere middag, in een tot de laatste plaats bezette kantine.

Driemaal op één dag SJZ – Stompwijk ‘92

De laatste zaterdag van februari 2024 gaat de boeken in als een onvervalste voetbaldag tussen SJZ en Stompwijk ’92. Die begon om 09.30 op Sportpark Meerhorst waar de JO8 van beide clubs een oefenpotje tegen elkaar speelde. In het recente verleden wonnen beide teams één keer en een keer werd het gelijk. Nu won SJZ met 2-0. Leuk om te zien dat nu piepjonge zonen van voetballers die ooit in het 1ste elftal tegen elkaar speelden in actie kwamen. Bij Stompwijk ’92 Guus van Marwijk, zoon van Toby, die zelf 6 derbydoelpunten achter zijn naam heeft staan. Bij SJZ Sam van der Hoeven, zoon van Guus, met 2 derbygoals in SJZ 1.

Op Haasbroek speelden de vedetten-van-weleer van beide clubs tegen elkaar. maar eerst met z’n allen koffie/thee drinken en bijpraten. Daarna op een ‘half veld’, zonder scheidsrechter/vlaggenisten en geen buitenspel of andere flauwekul. Het werd 5-5. Dave de Heiden was met 4 doelpunten het meest succesvol voor de groenwitten.

Nadien volgden het gestaalde-kader-van-toen en het massaal opgekomen publiek de verrichtingen van de 1ste elftallen. Dat de SJZ-ers daar plezierige herinneringen aan bewaren, is wel duidelijk. De Derde Helft verliep in een amicale sfeer (met veel zang). Het was uitermate gezellig.

Op één zaterdag speelde SJZ en Stompwijk 3x tegen elkaar. het 1ste van SJZ zorgde voor een 7-klapper. Daarmee werd de weg omhoog geplaveid.
Wat een foto! De mannen-van-toen. SJZ-Stompwijk ’92. Het werd 5-5. Alle doelpunten waren fraai, om ingelijst te worden.
Je bent een gastheer of niet. SJZ zorgde voor een smakelijke ontvangst van de voetbalvrienden uit Stompwijk. Dit is de allerlaatste taart die Warme Bakkerij ’t Watertje met vakmanschap en creativiteit bakte. Op 1 maart is Bakkerij ’t Watertje definitief gesloten.

Bieden maar op ludieke en unieke kavels bij ROAC

Numatic Hetty 208 stofzuiger, aangeboden door Rufo Clean; Gevulde Bigshopper, aangeboden door Plus Van Dijk; Bierproeverij voor 10 personen, aangeboden door Uzzewuzze; 2 nachten in Resort Waterrijk Oesterdam in Tholen (incl. ontbijt en toegang tot Wellness), aangeboden door EZ Flower; 3 emmers binnenmuurverf-naar-keuze, aangeboden door Heerenlux. Zomaar een paar kavels waarop geboden kan worden tijdens de veiling van ROAC op vrijdag 8 maart. Niet bijzonder genoeg? Noteer maar: aanschuiven aan tafel voor 8 personen bij Wendy & Frans de Haas van Camping ’t Haasje; 4 kaarten voor NAC-ADO Den Haag op 3 mei, aangeboden door Dave van der Poel; diverse items van OppoSuits (laat je verrassen door de uitdossing van de veilingmeesters); 2 tickets voor Van der Laan & Woe op 12 juni in Oude Luxor Rotterdam; een taart naar keuze voor 12 personen, aangeboden door Bakker van Maanen.
Dit is maar een kleine greep, er is nog meer, veel meer.

 SCORE, het glossy magazine van VV Woubrugge, is een en al genieten

‘Bij deze nieuwe SCORE is het goed om nog even terug te kijken op het jaar 2023. Een jaar dat ons zowel diepte- als hoogtepunten heeft gebracht. Een jaar waarin er maar liefst drie iconen van onze club zijn overleden. Wim van der Horst, Arie Vrolijk en Mees van Leersum hebben ontzettend veel voor Woubrugge betekend en zullen alleen daarom al nooit worden vergeten.’ Dit is de intro-tekst, geschreven door Loek Venker in de rubriek ‘Voorzet van de Voorzitter’. Het tekent vv Woubrugge om allereerst stil te staan bij clubiconen, die niet meer onder ons zijn. Daarna staat Loek pas stil bij de gebeurtenissen en resultaten die 2023 hebben getekend.

SCORE is niet het clubblad dat Lopend Vuurtje bedoelde toen de redacteur zich afvroeg of er in dit digitale tijdperk nog clubbladen verschijnen. Clubbladen, gestencild, pagina-per-pagina gesorteerd, gevouwen, geniet, gebundeld en door bezorgers persoonlijk in de brievenbussen gestopt bij leden, sponsors, donateurs. Daar is er nog één van, dat van SJZ, vorige week onder de loep genomen. Er verschijnen één maal per jaar dikke, gelikte seizoenuitgaven bij voetbalverenigingen, vooral bij clubs uit de duin- en bollenstreek. Peperdure bewaarbladen. Zo’n blad – zeg maar tijdschrift – verschijnt ook bij Woubrugge, 2x per jaar. Een complete redactie, onder aanvoering van chef redacteur Brian Vesseur, besteedt aandacht aan statistiek, waar veel belangstelling voor bestaat, aan podcasts, die niet meer zijn weg te denken en hoogtepunten van de afgelopen periode. Zoals voorzitter Loek Venker de overleden ‘werkers’ herdenkt, zo trekken de ‘helden’ pagina-groot voorbij, ook zij worden niet vergeten. Er is veel te lezen in SCORE. Het blad is fraai gedrukt, op even fraai papier. Het is een en al genieten, met ook dank aan de adverteerders zonder wie SCORE in  deze vorm niet zou kunnen verschijnen. Jammer, dat zo’n kostbaar ogend blad geen bezorgers heeft. SCORE moet in de kantine worden gescoord. Vreemd, het moet een feest zijn SCORE persoonlijk aan te reiken. Lopend Vuurtje kijkt uit naar de volgende SCORE, die in de zomer ‘onder voorbehoud’ zal verschijnen. Onder voorbehoud? Kom nou, SCORE is het visitekaartje van Woubrugge.

Radioshow ‘Aalsmeer Inside’, met Kagia’s Mark Scholte als gast

Er dwarrelde een foto met uitbundig lachende mannen en een charmante vrouw op het bureau van Lopend Vuurtje. Verdraaid, daar staat ook Mark Scholte, bestuurslid van Kagia, tussen – naar later bleek – sporters en sportbestuurders en de dame bleek zangeres Cata te zijn. Snel Mark geappt, gemaild en gebeld. ‘Ik ben er een midweekje tussenuit met de kids,’ liet hij weten. ‘Ik laat bij thuiskomst van mij horen.’ Mark is een man van zijn woord. De koffers waren nog niet uitgepakt, een mail van Mark. Lopend Vuurtje laat hem aan het woord:

‘De foto is gemaakt tijdens de  wekelijkse sportuitzending van Aalsmeer Inside. Dat is een praatprogramma over voetbal in de regio Aalsmeer, gepresenteerd door Julius Sandaal. In elke uitzending spreken ze over voetbal met trainers, spelers, bestuursleden en supporters. Gesprekken met gasten waarbij de luisteraars mee kunnen discussiëren. Tussen de gesprekken door is er lekkere muziek. Ook wordt voor het laatste nieuws en uitslagen een rondje langs de velden in de regio gemaakt. Vaste gasten in het programma zijn Yearly Tevreden, Jeffrey Hausel en zangeres Cata. In dit programma heb ik het met name gehad over Kagia, onze visie, het vrijwilligerswerk binnen de club en het damesvoetbal. In deze 2 uur durende radioshow heb ik Kagia mooi kunnen presenteren aan de luisteraars van Voetbal Inside.’

De uitzending met Kagia’s Mark Scholte is terug te beluisteren via: Aalsmeer Inside (11 februari) / (radioaalsmeer.nl)

De gasten van de radioshow Aalsmeer Inside van 11 februari. Kagia’s Mark Scholte (2e van links), Lex v/d Horst (trainer KDO), Robert Breedijk (assistent-trainer Olympia Haarlem) en op de voorgrond zangeres Cata.

Wandelgroep Roodenburg – Terug naar Oegstgeest

‘De regen kwam met bakken uit de lucht. Wie had er vertrouwen in een stevige en leerzame wandeling? De gidsen zeker niet. Toch werd er deze donderdag  13, 87 kilometer gewandeld.’ Jan Lovink houdt in de wekelijkse Nieuwsbrief van Roodenburg de verrichtingen van de clubwandelaars minutieus bij. Dat verklaart de 87 – bijna één kilometer – die hij per se vermeldt. De wandelclub is één van de clubs binnen Noord. Er is ook een zwemclub (De Dolfijn), een groep biljarters, kaarters en sjoelers. Lovink spreekt, voorzichtig als hij is,  van ‘omniclub Roodenburg’. Er is altijd reuring.

Deze donderdag was het vizier gericht op Oegstgeest. 9.20 stopte de regen abrupt, het begon te klaren. Naar mate de ochtend vorderde en de zon er doorheen kwam, klonk weercommentaar heel anders. ‘ Begrijp jij het nou, dat het zo’n warme dag gaat worden? Vroeger schaatsten we om deze tijd.’ Een peloton van 14 mannen/vrouwen stond om 10.00 te trappelen om meer te weten te komen over Jan Wolkers en zijn Oegstgeest. Henk Tegelaar en Rob Vijlbrief waren de gidsen. Vanaf Oud Poelgeest vertelden ze het gezelschap het een en  ander over markante plekken, die onderweg werden aangedaan en alles te maken hadden met de veelgelezen schrijver. Henk deed het uit zijn hoofd, Rob pakte er de telefoon bij. Leidse Hout, de  scholen, het 1ste winkelbaantje, Nieuweroord, Kasteel Endegeest, beeldwerk Vrouwen in Verzet. Kortom, al die plekken waar Wolkers over schreef in zijn boek Terug naar Oegstgeest. Dit was zomaar één van de wandelingen die de club elke 14 dagen maakt.

Een vast onderdeel van de wandeling van de Roodenburg Wandelgroep is het koffiemoment. Ditmaal bij Bakker van Maanen aan de Langevoort in Oegstgeest.

Linkspoot Ibbe Immink – van Foreholte naar FC Dordrecht

Van Foreholte naar FC Dordrecht. En dus van Voorhout naar onder de rook van  Rotterdam. Dat is een grote stap, zeker voor een 15-jarige voetballer. Het overkwam Ibbe Immink. De linksbenige verdediger verruilde vorig jaar alles waaraan hij zo gewend was voor het onbekende. Wat een uitdaging. Hoe gaat het met Ibbe? De websiteredactie van Foreholte vroeg het hem.

Ibbe, hoe ben je bij FC Dordrecht gekomen?

Ik begon te voetballen bij Ter Leede. Op mijn 5de vertrok ik naar Foreholte. Op een gegeven  moment werd ik gescout door de KNVB, speelde een oefenwedstrijd bij FC Dordrecht en werd daar opnieuw gescout. Na 2 trainingen moest ik terugkomen voor weer een training en een gesprek. Daarna had ik nog een oefenwedstrijd, werd vervolgens gebeld door de trainer die vertelde dat ik was aangenomen.’

Hoe was die beginperiode bij FC Dordrecht voor jou?

In het begin was het wel lastig. Ook omdat ik naar een nieuwe school in de buurt ging. Ik moest wennen aan een nieuw team en klasgenootjes. Maar gelukkig is het heel goed gegaan, ik ben heel goed opgevangen. Daar ben ik blij om.

Hoe verder?

Het is hard werken. Je moet echt zo goed mogelijk je best doen. Je moet je iedere keer laten zien. daar hoort ook goede rust en goede voeding bij. Ik kreeg steeds meer zelfvertrouwen, omdat ik steeds vaker in de basis begon. Omdat onze 1ste aanvoerder geblesseerd is, ben ik op dit moment aanvoerder.  Dat helpt mij in mijn ontwikkeling. Gelukkig komt mijn vader bij iedere uit- en thuiswedstrijd kijken. Ook mijn moeder probeert er zo vaak mogelijk bij te zijn. Die steun vind ik  fijn.

Wat brengt de toekomst jou?

Mijn uiteindelijke droom is profvoetballer worden in de Eredivisie en misschien nog wel hoger. Ik moet daarvoor hard werken, voor mezelf trainen, luisteren naar de mensen die mij goed advies geven, goede voeding, rust pakken. En dan kijken we wat dat brengt.

We vinden het erg leuk dat we je steeds op de club zien!

Dat klopt. Ik vind het zelf heel leuk om wedstrijden van mijn oude team te bekijken. En natuurlijk Foreholte 1. Al is het maar een half uurtje. Bij Foreholte is het altijd gezellig. Het blijft altijd leuk. De sfeer is heel goed en dat vind ik fijn.

Voorschoten ’97-actie: Ga op de koffie bij Rabobank

‘Zorg jij voor een bijdrage van € 250,00 voor Voorschoten ‘97’? Wanneer je dit leest, wil je meer weten. Voetbalclubs en bedrijfsleven worden steeds creatiever in het bedenken van acties die win-win betekenen. Win voor het bedrijf, Win voor de club. In dit geval gaat het over een campagne van Voorschoten ’97 en Rabobank. Hoe kunnen we elkaars handen wassen? Deze actie is vooralsnog uniek, niet eerder zag Lopend Vuurtje een dergelijke samenwerking. Kort-en-goed: Denk jij bij voorbeeld aan verhuizen, verbouwen of verduurzamen en wil je weten wat je financiële mogelijkheden zijn? Kom dan op de koffie bij Rabobank. Van de lokale hypotheekadviseur van de Rabobank krijg je een vrijblijvend advies, dat past bij jouw situatie, nu én in de toekomst. Én je helpt Voorschoten ’97 met € 250,00 voor de clubkas. Tot en met maart van dit jaar kun jij dat bedrag voor de club verdienen. Het totaalbedrag dat deze actie oplevert is bestemd voor verbetering ruimte voor verzorging en fysiotherapie voor alle leden. Voor een afspraak bel je met Esther Remmerswaal op 06 200 89 112.

 

E.M.M. ’21: Van wie zijn deze fietsen?

Er staan al een tijdje fietsen bij gebouw A en B. De banden zijn leeg en de fietsen raken steeds meer beschadigd. Dat staat te zien en te lezen op de website van E.M.M. ’21. Voordat de fietsen verwijderd worden wil de club de eigenaren van de fietsen een kans geven om zijn/haar 2-wielers zelf te komen ophalen of te laten weten dat de fietsen afgevoerd kunnen worden. Voor 31 maart niet opgehaald? Dan worden ze  geruimd.

 

Massale belangstelling voor Wijnproeverij Valken ‘68

Inschrijving gesloten, reserveer voor de Reservelijst      

De inschrijving voor de exclusieve wijnproeverij, georganiseerd door Valken ’68 in samenwerking met stersponsor Wijnarts, is officieel gesloten vanwege de overweldigende belangstelling. De grote interesse in dit evenement is natuurlijk fantastisch nieuws. Vooral wanneer je weet dat de wijnproeverij pas over 6 weken plaats vindt, namelijk op vrijdag 19 april. Die toeloop is wel verklaarbaar. Er is een selectie gemaakt van 8 voortreffelijke wijnen van Wijnarts in Katwijk, die gaan geproefd worden, elk vergezeld van bijpassende hapjes. Het wordt dus genieten van unieke wijnen in een goed gezelschap.

Het is natuurlijk triest dat vol-ook-vol is. Nieuwe aanmeldingen kunnen niet in behandeling worden genomen. Wat wel mogelijk is om op de reservelijst geplaatst te worden. Mocht er een plaats vrijkomen, dan is er dus een kans dit niet te missen evenement bij te wonen. Wie op de reservelijst wil, kan contact opnemen met Henk van der Nagel, 06 292 273 40.

De wijnkenners van Wijnarts uit Katwijk hebben 8 mooie wijnen geselecteerd die tijdens de Wijnproeverij op vrijdag 19 april worden gepresenteerd.

rkvv Teylingen – In Memoriam Ruud de Zwart

Ruud de Zwart is op 87-jarige leeftijd overleden. Ruim 50 jaar was Ruud samen met zijn vrouw Annie zeer betrokken bij rkvv Teylingen. De lijst met vrijwilligerstaken is lang. Waar de club Ruud allemaal van kent, zijn de momenten dat hij bardienst had. Ook als lid van de onderhoudsgroep, die het schoonmaakwerk voor het clubhuis voor zijn rekening neemt. Ruud is ook de bedenker van de Teylingen Toto. Vanwege het werk voor Teylingen en de energie en de tijd die hij de vereniging heeft gegeven, is hij in 2011 tijdens de Ledenvergadering benoemd tot Lid van Verdienste. Vanwege zijn gezondheid is Ruud een aantal jaren geleden gestopt met vrijwilligerswerk en woonde hij samen met Annie in de Bernardus.

‘Wij herinneren ons,’ aldus Teylingen-voorzitter Rogier Landwer Johan, ‘Ruud en zijn dankbaar voor alles wat hij heeft gedaan voor Teylingen en wij wensen Annie, familie en vrienden heel veel sterkte.’

Zowel bij rkvv Teylingen als muziekkorps Adest Musica heeft Ruud de Zwart zich tientallen jaren als vrijwilliger breed.

DoCoS: gevonden voorwerpen

Snap jij nou dat iemand naar huis gaat en zijn winterjas vergeet? Begrijp jij dat je met een deken naar de club komt en die gewoon achterlaat? Het antwoord is 2x néé! Toch gebeurt het, bij DoCoS en andere voetbalverenigingen dat kleding als ‘oud vuil’ in de kleedkamer blijft liggen. Daar snapt niemand een jota van. Je merkt toch dat je iets niet in je sporttas hebt gestopt. Kennelijk niet. DoCoS heeft deze foto op de website gezet. Winterjassen, trainingspakken, rugtassen, wedstrijdshirts en meer. In de Kringloopwinkel zouden ze er heel blij mee zijn. De eigenaren wordt vriendelijk (jaja) verzocht hun kledingstukken en spullen op te halen in de Teamontvangstkamer.

Niet te geloven wat er aan kleding en spullen bij DoCoS wordt achtergelaten.

Met blijdschap laat Meerburg weten: Jelle Korbee blijft

‘Meerburg en Jelle hebben besloten om de samenwerking voort te zetten in het volgende seizoen 2024-2025. In een prettig gesprek met Jelle is afgesproken dat hij ook komend seizoen Hoofd Jeugd Opleiding gaat zijn bij Meerburg. Hij plakt er nog een  seizoen aan vast. Meerburg is tevreden over zijn optreden en ook Jelle geeft aan het naar zijn zin te hebben.’ Het staat er in vette letters op de website. Het is trouwens ook goed nieuws voor voetbalminnend Zoeterwoude/Rijndijk en wijde omgeving. Jelle Korbee (1978) heeft 16 jaar in de top van het amateurvoetbal geacteerd. De kopsterke aanvaller was succesvol bij Noordwijk, FC Lisse, Voorschoten ’97. Hij begon en besloot zijn actieve loopbaan bij Meerburg, was er ook hoofdtrainer. Kortom, hij is een kind-van-de-club. Jelle brengt een berg ervaring mee. Daar kan de jeugd van de zwart/witten van profiteren.

Druk is Korbee momenteel  met het rond maken van het korps selectietrainers bij de jeugd. Er zijn nog een paar plekken die ingevuld moeten worden.

Eric Kramer, trainer/teammanager RCL MO13-1:  ‘Wil je als meid op voetbal? Bij RCL moet je zijn’

Op de Facebook-pagina’s van RCL is een uitnodigend artikel te lezen. Het rolde uit de pen van Eric Kramer, die als trainer/teammanager van RCL MO13-1 als een ‘ambassadeur’ propaganda maakt voor het meidenvoetbal. ‘Ik heb zelf 2 dochters die voetballen en ben daardoor nu ruim 10 jaar actief binnen een meiden-/vrouwenafdeling. Zelf heb ik ooit bij RCL de hele jeugd doorlopen en ook nog bij de senioren gespeeld.’  Er kan  gezegd worden dat Eric van de hoed en de rand weet wanneer hij over voetbal praat en als geen ander de club kent. Bovendien heeft zijn oudste dochter 2 jaar wekelijks getraind bij een voetbalacademie en daardoor heeft hij veel gezien én geleerd. Kramer volgde cursussen en behaalde onlangs het KNVB VC1-diploma (Voetbal Coach 1).

‘Ik voel me senang bij RCL,’ tekent hij op. ‘Ik zie de ambities om talenten verder te ontwikkelen, ik zie ook dat de meiden zich lekker voelen bij de club, hoe er via uitjes aan teambuilding wordt gedaan.’ Zijn slotakkoord mag er ook zijn: ‘Positioneren, kwaliteit van voetballen en de organisatie verbinden elkaar. Ik wil mij de komende jaren dan ook graag daarvoor inzetten.’

 

‘Vrienden van Kickers ’69’ laten het Rad van Avontuur draaien

De krokussen staan in bloei, de narcissen zorgen voor een feestelijke gele omgeving, dus haalt Kickers ’69 het Rad van Avontuur tevoorschijn. Dat gebeurt op zaterdag 9 maart. Op die dag spelen Dames 1 en Heren 1 een thuiswedstrijd. Voor ‘De Vrienden van…’ aanleiding er een middag in een gouden lijst van te maken. Voor de muzikale omlijsting van deze middag, die tot in de avond zal voortduren, zorgen de bekende lokale helden. Ja, dan dat Rad waar aan gezwengeld gaat worden.  Er zijn prijzen te winnen, die er niet om liegen.

 • 1 high wine/beer voor 2 personen bij de Vergulde Vos
 • Hoofdgerecht voor 2 personen bij Café René
 • Een knipbeurt door Dani
 • 4 Vipkaarten ADO Den Haag
 • 4 Businesseats bij Ajax
 • 2 kaarten Nederland-Schotland
 • 1 gesigneerd Feyenoord-shirt
 • …. en nog veel meer

Advies: neem cash mee om de loten te kopen. De opbrengst wordt gebruikt om het speeltuintje tot een paradijsje te maken.

Bij DoCoS kies je pannenkoek met stroop of poedersuiker

Op de smakelijke kiek hieronder staat de man die bij DoCoS  bekend staat als ‘onze Jan, die graag pannenkoeken eten kan’. Het grappige is dat Jan (van den Berg) zelf graag pannenkoeken bakt. Hij gooit de lekkernij met het brosse randje behendig in de lucht, vangt hem even behendig op, serveert hem met gratie en vraagt dan vriendelijk: ‘Met stroop of poedersuiker?’ Jan organiseert ook dit jaar de DoCoS Pannenkoekendag.  Zaterdag 9 maart is het dus Jan & Jan Pannenkoekendag bij de club. Alle DoCoS- en bezoekende teams zijn welkom om een pannenkoek te komen eten. Een aantal vrijwilligers zullen Jan bijstaan om het festijn als een zonnetje te laten verlopen.

Spannende maand maart voor E.M.M. ‘21

Sinds 2017 zijn 3 verenigingen in gesprek met de gemeente Kaag en Braassem  over een nieuw sportcomplex. Tennisclub Alkemade, Hockeyclub Alkemade en voetbalvereniging E.M.M. ’21. Het gaat om vele miljoenen euro’s die geïnvesteerd moeten worden. Begrijpelijk dat het even duurt voor de kogel door de kerk gaat. Het is belastinggeld. De hockeyclub wil naar het centraal gelegen Sportpad in Roelofarendsveen. De tennisclub en E.M.M. ’21 blijven maar groeien, uitbreiding is onontkoombaar. In 2021 komt er na veel praten, rekenen en tekenen een plan op tafel. Kosten:  11,3 miljoen euro. De gemeente reserveert 7,7 miljoen euro. Verdere dekking komt van subsidies, eigen bijdragen en zelfwerkzaamheid. Er breken 2 ‘rare’ jaren aan. Kosten vliegen de pan uit. Een nieuwe berekening geeft een tekort van 7,6 miljoen aan. De clubs steken de koppen bij elkaar, snijden hier en daar en ‘besparen’ 2,8 miljoen euro. Resteert een verschil van 4,8 miljoen. Wie zal dat betalen, zoete-lieve-Gerritje? Maandag 4 maart wordt daarover in de gemeenteraad gesproken. Op 18 maart wordt het ja of nee. De clubbestuurders rekenen op een positief besluit, de aanbesteding is al in gang gezet. De aanpak van de E.M.M. ’21-velden staat deze zomer in de planning. Het worden spannende weken voor E.M.M. ’21 en beide andere clubs. Maar vooral voor alle sporters. Billen knijppen, vingers kruisen en kaarsjes aansteken.

Na jaren van praten, rekenen en tekenen en weer hogere kosten, moet de politiek beslissen over het nieuwe sportcomplex. Vlnr: Ton Verdel (Tennis Vereniging Alkemade), Patricia Hoffmans (Hockey Vereniging Alkemade) en Richard Wesselman (E.M.M. ’21).

Must Read