donderdag, mei 30, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje, aflevering 37, 12-19 april

Lopend Vuurtje, aflevering 37, 12-19 april

-

Tot en met 21 juni 2024 praat Lopend Vuurtje ook jou bij over de ontwikkelingen op de groene mat en in de zaal. De berichtgeving in deze rubriek wordt mede door de vele foto’s gewaardeerd, dat blijkt uit de bezoekcijfers. LeidenAmateurVoetbal staat ook bij deze rubriek open voor input. Blijf ons mailen en bellen, houd ons scherp. Laat gerust je mening horen, spaar ons je kritiek niet. In Lopend Vuurtje wordt de bal gespeeld, niet de man/vrouw. Nooit. Lopend Vuurtje is de ‘liefdesbaby’ van LeidenAmateurVoetbal. Heb jij een voor alle bezoekers belangrijk sportief, grappig nieuwtje of interessant feit mee te delen? Aarzel niet, stuur een e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl, met liefst een foto, én je telefoonnummer. Je krijgt altijd een reactie.

      Lopend Vuurtje (aflevering 37  12–19 april

Kledingplan 2024-2028 DoCoS x Adidas

rksv DoCoS heeft met het gerenommeerde sportmerk Adidas een partnerovereenkomst gesloten om het DoCoS Kledingplan 2024-2028 uit te voeren. Het kledingplan van DoCoS – ooit was de club een van de eerste verenigingen in Nederland met een dergelijk plan – is een initiatief dat ervoor zorgt dat alle jeugdleden en begeleiders profiteren van hoogwaardige kleding tijdens trainingen en wedstrijden.

In een vooronderzoek heeft de kledingcommissie met verschillende kledingleveranciers gesproken en hun informatie vergeleken. Uiteindelijk kwam Adidas als nummer één naar voren, qua prijs (inclusief sponsoring), kwaliteit en professionaliteit. Met het ‘Kledingplan 2024-2028 DoCoS x Adidas’ zullen alle jeugdleden en begeleiders worden voorzien van deels gesponsorde, goede passende Adidas-kleding.

‘Het contact en het meedenken in het voortraject liepen erg soepel,’ aldus Jan van den Berg van de kledingcommissie. Zodoende konden Freek Boon, Senior Sales Manager Adidas, en Jasper van Marwijk, voorzitter van rksv DoCoS, hun handtekening zetten onder het meerjarige contract. ‘Met dit partnerschap,’ verklaarde Jasper, ‘zetten wij een belangrijke stap in onze missie om onze jeugdleden de best mogelijke ervaring te bieden op en buiten het veld.’ En voegt hij er aan toe: ‘Wij zijn ervan overtuigd dat het kledingplan DoCoS x Adidas niet alleen de kwaliteit van onze uitrusting zal verbeteren, maar ook onze clubcultuur verder zal versterken.’

Freek Boon, Senior Sales Manager Adidas (rechts), en Jasper van Marwijk, voorzitter van rksv DoCoS, hebben hun handtekeningen gezet onder het partnerschap 2024-2028.

Het Financieringsgilde Groene Hart sponsort vv Koudekerk met bord

Het Financieringsgilde Groene Hart is vanaf heden bordsponsor bij vv Koudekerk. Het reclamebord is geplaatst op het hoofdveld, direct in het zicht van iedereen die wedstrijden volgt. Edwin Struik, woordvoerder van het Financieringsgilde Groene Hart aan het woord: ‘Ben je ondernemer of vastgoedbelegger en wil je investeren in een bedrijfspand, nieuwe machines of bedrijfsauto’s? Of sta je op het punt een bedrijf over te nemen? Financieringsgilde Groene Hart helpt je aan de juist financiering voor deze investeringen.’ Een 1ste contact is snel gemaakt. Stuur een e-mail naar estruik@financieringsgilde.nl. Met de agenda’s bij de hand is er snel een afspraak.  Eerst meer weten? Surf naar www.financieringsgilde.nl/alphen-aan-den-rijn/

Daar staat of hangt ‘ie, het reclamebord van Financieringsgilde Groene Hart. Waar anders dan op het hoofdvel van vv Koudekerk.

Engelse afvaardiging speelt tegen Lugdunum

De Leidenaar heeft zijn rrrrollende eigen taal, hij spreekt Nederlands, slaat ook weleens wartaal uit, maar het Engels gaat hem ook goed af. Dat bleek deze week, toen er bussenvol voetballers/voetbalsters naar de Kikkerpolder kwamen om het op te nemen tegen teams van Lugdunum. Zo speelden Lugdunum JO13 en JO15 oefenpartijtjes tegen de leerlingen van de All Saints School uit Sheffield. Lugdunum JO17 en MO17 kwamen in het veld tegen de studenten van het Barton Peveril College uit Hamphire. Alsof ze elkaar al jaren kennen, bevriend zijn zelfs, zo kameraadschappelijk werden de duels gespeeld. Engeland in Leiden. Volgend jaar Leiden in Engeland?

Foreholte: ‘Je moet er niet aan denken dat er brand uitbreekt’

Het is allang geen incident meer: de vele verkeerd geplaatste fietsen en scooters op sportpark de Elsgeest. Het leidt volgens Folkert van der Meer, lid van de commissie de Veilige Elsgeest, tot onveilige situaties. ‘Kijk ‘ns naar de nooduitgang bij het kleedkamergebouw. Rijen dik geblokkeerd door fietsen. Je moet er niet aan denken dat er brand uitbreekt.’

Wat is de oplossing? Er wordt nadrukkelijk een beroep op de leden en supporters van Foreholte gedaan, en ook op andere bezoekers van het sportpark, fietsen te parkeren in de daarvoor bestemde fietsenstallingen. Gebeurt dat niet, ontstaan onveilige situaties. Denk eens aan het blokkeren van vluchtwegen, nooduitgangen of aanrijroutes voor ambulancepersoneel.

Foreholte hoopt dat het besef doordringt bij iedereen dat een toegesnelde ambulance op weg naar het veld wordt geblokkeerd en geen hulp kan bieden. Wat voor gevolgen kan dat hebben?

Oegstgeester scheidsrechters behalen één-na-hoogste KNVB-diploma

Net als voetballers zijn ook scheidsrechters bij FC Oegstgeest voortdurend bezig met hun eigen ontwikkeling. Op 10 april haalden Erwin Theunissen, Arjan Jansze en Henk ten Voorde – 3 scheidsrechters uit Oegstgeest – hun diploma SO II, het één-na-hoogste diploma dat de KNVB voor scheidsrechters kent.

Voor alle 3 de heren begon het fluiten bij de voorlopers van FC Oegstgeest. pas later zijn ze vooral voor de KNVB wedstrijden gaan leiden. ‘Door deze opleiding,’ zegt Erwin Theunissen, ‘kan ik een steeds positievere impact in mijn wedstrijden hebben.’ Naast zijn 20 wedstrijden per seizoen voor de KNVB begeleidt Erwin binnen FC Oegstgeest andere  scheidsrechters en bespreekt bij bijvoorbeeld met hen hoe ze door kleine aanpassingen in hun optreden, meer plezier uit hun eigen wedstrijden kunnen halen en minder weerstand ontmoeten.

Henk ten Voorde hoopt dat meer ouders en jonge voetballers binnen FC Oegstgeest willen gaan fluiten: ‘Het is geweldig om het spel van zo dichtbij te kunnen volgen en een wedstrijd tot een goed einde te kunnen brengen.’ Arjan Jansze: ‘Het voordeel van fluiten bij FC Oegstgeest is dat je binnen 2 uur helemaal klaar bent, waar je voor de KNVB al gauw 5 tot 6 uur aan een wedstrijd besteedt.’

Daar staan de heren met het op-een-na-hoogste KNVB-diploma voor scheidsrechter. Klasse! Erwin Theunissen, Arjan Jansze en Henk te Voorde.

Kasper Michel (FC Rijnvogels) trotse vader

Voor de wedstrijd tegen vv Eemdijk, afgelopen zaterdag, werd reserve-aanvoerder en rots in de branding Kasper Michel voor het voetlicht gehaald. Dirk Dijkhuizen van de Supporters Vereniging van FC Rijnvogels overhandigde hem een toepasselijk cadeau. Op 30 maart zijn Kasper en zijn vrouw Luka de trotse ouders geworden van een dochter. Ze heet Frenkie. Kasper ontving van alles wat een baby’tje nodig heeft. Rompertjes, slabbetjes, een badcape, t-shirtjes, truitjes. ‘Frenkie is een wondertje,’ straalde de steunpilaar van de selectie, ‘en voor Luka heb ik nog meer bewondering en liefde gekregen.’

Namens heel FC Rijnvogels wordt Kasper Michel door Dirk Dijkhuizen van de Supporters Vereniging, gefeliciteerd met de komst van zijn dochtertje Frenkie.

FC Rijnvogels’ Jesse Driebergen: Man of the Match

Na het toch ietwat teleurstellende 1-1 van het 1ste elftal van FC Rijnvogels tegen vv Eemdijk, heeft de commissie van wijze mannen na rijp beraad en het keer op keer bekijken van de videobeelden, Jesse Driebergen uitgeroepen tot Man of the Match. Jesse, aldus de eerbiedwaardige leden van de commissie, is al seizoenen lang een dragende kracht binnen het team en ook tegen Eemdijk was hij op de linkerbackpositie weer degelijk. Jesse won nagenoeg alle persoonlijke duels en droeg zijn steentje bij in aanvallend opzicht. Goed om hem weer 90 minuten voluit aan het werk te zien. En dat na zijn zware knieblessure. Petje-af. Als Man of the Match mag Jesse aanschuiven voor een diner bij Brasserie Het Havenkwartier. Het etablissement waar het culinair zeer goed toeven is. Het uitstekende restaurant is gelegen midden in Katwijk nabij de jachthaven.

Jesse Driebergen ontvangt hier uit handen van Dirk Dijkhuizen van de Supporters Vereniging van FC Rijnvogels een dik verdiende dinerbon. ‘Dat wordt lekker happen,’ glimlachte the Man of the Match.

In memoriam Piet Kruit

Mooier kan Piet Kruit zijn eerste officiële handeling als voorzitter van UVS niet beginnen: de opening van het Jeugdhonk van UVS op 30 november 1974. Een onderkomen voor de jeugd, spelertjes van de vereniging die hem als onderwijsman na aan het hart liggen.

Zeven jaar zal Piet Kruit bekwaam, gedegen, bezielend en meer dan correct de blauwwitte voorzittershamer ter hand nemen. Op 2 april 2024 overlijdt onze oud-voorzitter en erelid op de respectabele leeftijd van 97 jaar. Zie voor de gehele IM de website van de blauwwitten.

Reactie LeidenAmateurVoetbal: In 2017 had onze nestor Cees Mentink een prachtig interview met de oud-UVS-voorzitter.

Piet Kruit: ,,Huidig bestuur van UVS heeft de club gered”

Sponsorloop SJZ levert kapitaal op

De 39ste editie van de Sponsorloop van de Jeugdcommissie van vv SJZ heeft maar liefst € 10.138,51 opgebracht. Een kapitaal. Er kwamen dinsdagavond 16 april iets meer dan 200 sportievelingen (zeg maar: kilometervreters) in actie. Ook de selectiespelers liepen mee, maar niet het volle uur. De reden? De vedettes moesten daarna nog trainen.

De opbrengst komt ten goede aan de jeugd van SJZ en aan verbeteringen aan de voorzieningen. Zo is in het verleden een pannakooi geplaatst, extra trainingsmateriaal aangeschaft, een mini-trapveldje aangelegd en de speeltuin – waar alle kinderen uit Zoeterwoude welkom zijn – geheel vernieuwd. Alle teams die hebben meegelopen ontvangen een bedrag om een leuke teamactiviteit te houden.

Puffend, maar vastberaden draaiden een paar 100 sportievelingen een uur lag hun rondjes bij SJZ. De vlag van LeidendAmateurVoetbal moedigde de lopers wapperend in de wind aan.

10-tallen meiden stralen in het zonnetje bij RCL

‘Deze dag laat zien hoe leuk het is bij RCL te voetballen,’ zeggen Jenny Siera en Evelien Dubbelman. Deze speelsters van RCL V1 en MO20 waren afgelopen zondag de bezige bijtjes tijdens de Meidenvoetbaldag van RCL. Het werd een groot succes. Natuurlijk door het enthousiasme van iedereen die betrokken was bij de organisatie, ook door de stralende weersomstandigheden en door de voorbereiding met flyers, via de website en social media. Het werd een echte feestdag in De Bloemerd. Het programma verliep als een zonnetje, laat ook Caryl Jonis weten, hij combineert 2 functies. Caryl is Hoofd Onderbouw en tevens de hoffotograaf van de rood/witte club. Ook de foto’s van de meidendag werden door hem gemaakt.

Het gaat om het plezier, luidt het adagium van meiden/vrouwen-afdelingen van RCL. Tussen 10.00 en 14.00 werd een gevarieerd programma afgewerkt. Er werden oefeningen uitgezet voor 3 groepen, de jongste groep 8 t/m 10 jaar, de middelste groep 11 t/12-13 jaar en de oudste groep van 13 t/m 16 jaar. Dit alles verdeeld over 3 velden. Elk veld telde 2 begeleiders.

Het springkussen en de stormbaan waren schoten in de roos. Er werd gretig gebruik van gemaakt. Onder toezicht oog van trainers werden de verrichtingen gade geslagen en het nodige genoteerd. Los van de talenten, die RCL graag verwelkomt om de lat steeds hoger te leggen, vinden en maken de recreatiespeelsters bij RCL vriendinnen, met wie ze gemeen hebben dat samen voetballen zo reuze leuk is.

Voetbalvrouwenreünie FC Oegstgeest:  ‘Heerlijk om iedereen weer te zien’

De geschiedenis van het vrouwenvoetbal bij vv Oegstgeest en UDO gaat terug tot begin jaren 70 van de vorige eeuw. Een dikke 50 jaar geleden erkende de KNVB officieel het vrouwenvoetbal. Bij vv Oegstgeest wordt het minimum aantal van 11 speelsters dan niet gehaald. Vanaf deze wel erg korte geschiedschrijving komt Tineke Strijk in beeld tijdens reünie van FC Oegstgeest. Meisjes/vrouw van toen kwamen afgelopen zaterdag bij elkaar.

Tineke herinnert zich nog hoe in de week voor een wedstrijd speelsters, vriendinnen of vrouwelijke familieleden moesten vragen om zo een volledig elftal te vormen. Bij UDO vindt op 8 september 1971 de officiële oprichting van de damesafdeling plaats in de Rode Leeuw. Onder leiding van toenmalig voorzitter Kees van der Star en Ton Bosman spelen de vrouwen hun 1ste wedstrijd in het voorjaar van 1972. Vlak voor de start van het daaropvolgende voetbalseizoen start Laurens Mouter als  trainer van de 2 dameselftallen die UDO dan heeft. Laurens is PABO-student en geeft op woensdagmiddag voetbaltraining aan de jongste jeugd.

Jeanette Juffermans was een van de 1ste speelsters van vv Oegstgeest. In 1971 begint zij op 12-jarige leeftijd met voetbal. ‘In mijn tijd was voetbal niet erg in trek bij mijn leeftijdsgenoten,’ weet zij nog helder. ‘Bij gebrek aan een meidenteam werd ik daarom ingedeeld in een damesteam met allemaal 20-ers en 30-ers.’ Jeanette was echt de Benjamin van het team: Soms paste ik ’s avonds of in het weekend op de kinderen van mijn medespeelsters.’

Er wordt over het kampioenschap in 1986 gepraat, over de rondrit op een platte kar door het dorp.

Inmiddels zijn de tijden veranderd. Het vrouwenvoetbal zit al jaren in de lift, mede door de prestaties van de Oranje Leeuwinnen. Er zijn nu 5 volwaardige vrouwenteams en 11 meidenteams. Meisjes van 5 tot 7 jaar mogen nu meelopen met de vrouwenselectie voorafgaand aan de wedstrijd van FC Oegstgeest tegen ARC.

Over dit en nog veel meer werd gepraat tijdens de Vrouwenvoetbalreünie van afgelopen zaterdag bij FC Oegstgeest. Een heerlijk feest van weerzien. Een en al vrolijkheid over de tijd van toen, een halve eeuw geleden.

Pepijn Hentenaar, huidig voorzitter van FC Oegstgeest, in zijn speech: ‘Wij mogen en zullen nooit vergeten dat het vrouwenvoetbal bij FC Oegstgeest hier is geworteld. Wij staan op de schouders van de pioniers die jullie allemaal zijn geweest.’

Sinds 2021 is er ook een hoofdsponsor voor het meiden- en vrouwenvoetbal, WerkHart. Dit bouwbedrijf zet zich in om meer vrouwen tot de bouw aan te trekken. ‘Een logische stap om dat ook op het voetbalveld te doen,’ aldus eigenaar Maurice Dijkstra. Zelf speelt Dijkstra sinds zijn 6de bij de club. Ook zijn zoon en dochter dragen het tenue van FC Oegstgeest, met trots en ere.

De voetbalvrouwenreünie van FC Oegstgeest werd een groot succes, mede door de enorme opkomst, door met elkaar herinneringen op te halen en elkaar anekdotes te vertellen. Foto- en plakboeken gingen van hand tot hand. Er werd gesmikkeld en gesmuld en veel gelachen. Ja, ook viel er een traan van… geluk.

Na de toespraken van FC Oegstgeest-voorzitter Pepijn Hentenaar en Jeanette Juffermans, in 1971 met 12 jaar de Benjamin van de vrouwenafdeling, ging het grote gezelschap op de foto, op het hoofdveld

FC Rijnvogels bedankt en beloont vrijwilligers op z’n Mexicaans

Rumba’s, tango’s en samba’s galmden door de feestelijk versierde kantine van FC Rijnvogels. De Evenementencommissie pakte gul en creatief uit. Met reden. De vrijwilligers, het cement van het verenigingsleven, werd bedankt voor weer een seizoen loyaliteit aan de club. Het werd niet bij een bedankje gelaten. Er werd op zijn Mexicaans feest gevierd. Corona bier klokte verfrissend naar binnen, de speciale cocktails en taco’s droegen bij aan een heerlijk sfeertje. Er werd gedanst, genoten van drankjes en hapjes, gezellig gekletst, kortom: een en al verbinding bij FC Rijnvogels.

Uitgedost op z’n Mexicaans, compleet met sombrero. Uitbundige gezelligheid troef tijdens de Vrijwilligersavond van FC Rijnvogels.

Blauwe stoeltjes 5 Meihal krijgen tweede leven op Noord

Er heeft een flinke verhuizing plaatsgevonden. Afgelopen maandag gingen een aantal vrijwilligers aan de slag om stoeltjes uit de oude 5 meihal te demonteren. De huidige zitplaatsen op de zittribune van Roodenburg zullen binnenkort vervangen worden door de blauwe comfortabele en fraai uitziende stoeltjes. In Actueel brengt Jan Lovink namens Roodenburg dank aan Rik van Oosten, Sam Roudijk, Mat de Boer, Hanjo van der Meer en Jan van de Berg. Daarnaast ook dank aan Theo Mulder BV voor het ter beschikking stellen van een trek.

SJZ-Teylingen…………….. terug naar seizoen 1963-1964

Zaterdag vindt de wellicht cruciale ontmoeting SJZ-Teylingen plaats. Beide verenigingen maken kans op het kampioenschap. Voor Teylingen zou een dergelijke triomf de kers zijn op dit jubeljaartaart. Teylingen bestaat immers 100 jaar.

Bij SJZ zou het kampioenschap ook voor een jubelstemming zorgen. De supporters van St. Jan hunkeren naar een dergelijke apotheose van een seizoen dat zo verrassend werd afgetrapt. De 1ste periode werd binnengesleept.

SJZ en Teylingen zijn aan elkaar gewaagd. Dat betekent dat er van een oprechte Krakerrrrr gesproken kan worden.

Het veld zal omzoomd worden door een groot publiek. Er wordt gerekend op een sfeer als in het seizoen 1963-1964. In dat jaar maakte SJZ geschiedenis en bekroonde de turbulente competitie met het  kampioenschap, uitgerekend tegen Teylingen. Beide selecties komen compleet binnen de lijnen, ze zijn tot de tanden toe gewapend en zullen alles, maar dan ook alles uit de kast halen om de drie punten binnen te slepen.

Aan voorspellingen wordt niet gedaan. Wel aan een terugblik op het kampioensjaar van SJZ. Met dank aan Gerard van der Hoeven, die verleden en heden als geen ander weet te combineren.

sv Warmunda: Sponsors gezocht voor het Jeugdkamp

Zoals bij de meeste Warmunda-aanhangers wel bekend is, gaat Warmunda ook dit jaar weer op kamp. Dit kamp vindt plaats in de 1ste week van mei. Alle leden die meegaan betalen hiervoor, maar extra sponsors voor bijvoorbeeld activiteiten zijn altijd welkom. Activiteiten die door de jaren heen werden ondernomen zijn onder meer een middag zwemmen, naar een klimbos, pretpark of dierentuim.

Maar ook is het mogelijk om de patatavond te sponsoren. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn hiervoor of wanneer je een grote of kleine) financiële bijdrage wil leveren aan het Warmunda-kamp? Neem dan contact op met:

  • Kim van den Berg (06-206 442 99) of:
  • Pieter-Jan Dekker (06-211 413 20)

    Zie het enthousiasme. Vorig jaar had de jeugd van Warmunda ook een onvergetelijk kamp.

FC Oegstgeest MO15-1 maakt indruk in Duitsland

Met dank aan de chaufferende ouders heeft MO15-1 in Duitsland deelgenomen aan een internationaal voetbaltoernooi. In Meerbusch, vlakbij Düsseldorf, vonden ontmoetingen plaats tegen Duitse, Deense en Nederlandse teams. Het werd een sportief feest om niet te vergeten. Natuurlijk stond voetbal op het hoofdmenu, ‘keten’ een hilarisch bijgerecht. Wanneer de meiden met kleine oogjes de groene grasmat betreden, kun je begrijpen dat het van een lange, diepe slaap niet is gekomen. Dat je niet altijd 100% uitgerust de duels hoeft aan te gaan, werd bevestigd door de 3 overwinningen op de 1ste dag. De volgende dag werd verloren van de meiden uit gastland Duitsland en Denemarken. Het brons van het toernooi werd meegenomen naar Oegstgeest. Een topprestatie. Ontroering toen bij de prijsuitreiking het Wilhelmus klonk, gevolgd door Champions League hymne. Op een boerenkar maakte MO15-1 een ereronde langs de talrijke supporters.

De meiden van FC Oegstgeest MO15-1 pakten brons op het internationale toernooi in Duitsland.

 

Must Read