maandag, april 15, 2024
HomeVijfde klasseMMOVoorbeschouwing MMO- Floreant (vierde klasse A)

Voorbeschouwing MMO- Floreant (vierde klasse A)

-

MMO- Floreant

MMO was de laatste club die in actie kwam in 2023 en ook weer de eerste in 2024. De ploeg uit Hoogmade had nog drie wedstrijden open staan vanwege eerdere afgelastingen en werd verplicht gesteld om op 16 december te spelen tegen Roodenburg (0-3) en een week later tegen FC Oegtsgeest (0-1). Dat laatste duel werd echter uit gespeeld en omgedraaid en dus was het eigenlijk 1-0 voor de fusieclub. Dus ook in de twee inhaalduels bleef de teller op een punt staan en zo is er nog maar één kans over om het totaal op te vijzelen voordat de competitie weer volledig start (20 januari). Floreant is de tegenstander en die ploeg heeft al een 0-1 voorsprong te pakken. Dit duel werd eerder al gespeeld namelijk, maar halverwege onderbroken door de wens van de Boskopers en de scheidsrechter, die meenden dat het te gevaarlijk werd om door te spelen vanwege het aangetaste veld.

MMO heeft dus nog drie kwartier om reparatiewerkzaamheden te verrichten. Het geloof om voor het moment van de laatste plaats af te komen is er wel want de manschappen van Yorick Boon hebben een prima trainingskamp achter de rug en willen blijven gaan voor hun kansen zolang die reëel zijn. MMO kan met een goede tweede seizoenshelft wellicht de nacompetitie nog halen voor lijfsbehoud. Bij winst van Floreant loopt die brigade echter verder weg en lijkt het nog maar te gaan tussen vijf ploegen in de strijd om rechtstreekse degradatie en het behalen van het noodzakelijke toetje. Al te ver vooruit kijken heeft nu nog geen zin. Groen en wit zal moeten knallen en met een goed resultaat kan er daarna eventueel verder aan het vertrouwen worden gewerkt. Een gelijkspel zou al plek dertien impliceren op basis van het onderlinge doelsaldo met Sporting Leiden. MMO won voor het laatst op 27 mei, maar dat was nog in het vorige seizoen en in de vijfde klasse. Een verslag zal volgen via deze site, tenzij Koning Winter zaterdag roet in het eten smijt.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read