woensdag, april 17, 2024
HomeTweede klasseEMM'21Voorbeschouwing tweede klasse C (zaterdag): DONK- EMM'21

Voorbeschouwing tweede klasse C (zaterdag): DONK- EMM’21

-

DONK en EMM ’21 gaan in de herkansing

DONK en EMM ’21 gaan aanstaande zaterdag opnieuw de strijd met elkaar aan. Op 20 januari 2024 stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar in Gouda. Al na tien minuten spelen bleek dat fatsoenlijk verder voetballen door de weersomstandigheden onmogelijk was. De dienstdoende arbiter kon dan ook niets anders dan de wedstrijd bij een 0-0 stand staken.

Aankomende zaterdag zijn de weersomstandigheden een stuk beter en kunnen de beide teams opnieuw de strijd met elkaar aangaan. Daarmee wordt de laatste speelronde van de eerste competitiehelft gespeeld en weten beide clubs waar zij halverwege staan. Op voorhand lijkt de meest logische (en veilige) voorspelling een gelijkspel. Beide teams hebben al hun wedstrijden na de winterstop gelijkgespeeld en wachten daarmee nog op de eerste overwinning na de winterstop.

De Gouwenaren nemen bij winst tegen EMM’21 de koppositie van VUC over, maar ook de bezoekers kunnen de punten goed gebruiken. Afhankelijk van het resultaat bij SVC ’08 – Alphia kunnen de roodhemden bij winst een mooie sprong op de ranglijst maken van plek elf naar plek acht. EMM ’21 staat nu in de gevarenzone, een goed resultaat is noodzakelijk om wat afstand te kunnen nemen van de onderste plaatsen.

De vorige wedstrijden heeft EMM ’21 laten zien steeds met passie en strijd naar een resultaat te kunnen knokken en een achterstand om te kunnen buigen. Zowel tegen UVS thuis als Foreholte uit knokte de ploeg uit Roelofarendsveen zich na een achterstand knap naar een gelijkspel. Lukt het de mannen van trainer Jan de Koning om dit keer op voorsprong te komen, die vast te houden en over de streep te trekken? Aan de vechtlust en de mentaliteit zal het in ieder geval niet liggen, de roodhemden hebben de laatste weken laten zien dit kunstje wel te beheersen.

Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in Gouda en uiteraard doen wij vanuit Leiden Amateurvoetbal verslag van deze wedstrijd. De andere wedstrijd die gespeeld wordt in de tweede klasse C is die tussen SVC ’08 en Alphia.

Note redactie: later in de week nog meer schijnwerpers op EMM’21!

Must Read