maandag, april 15, 2024
HomeVijfde klasseMMOVoorbeschouwing vierde klasse A (zaterdag): MMO- Floreant

Voorbeschouwing vierde klasse A (zaterdag): MMO- Floreant

-

Na zaterdag staan alle clubs in de vierde klasse A op veertien wedstrijden, tenzij het weer roet in het eten gooit. Op het programma staat de tweede helft van MMO tegen Floreant. Dat duel werd eerder gestaakt vanwege een niet meer te bespelen veld, zo meende de dienstdoende scheidsrechter die bijval kreeg van de Boskopers. De bezoekers stonden met 0-1 aan de leiding en gaan dus alles in het werk stellen deze marge te behouden dan wel uit te bouwen. Floreant zou bij winst op 19 punten uitkomen en daarmee meer afstand nemen van de clubs die straks nacompetitie zouden moeten gaan spelen bij de huidige stand.

MMO staat weer ver af van de clubs boven zich. Ook nummer dertien begint uit het zicht te raken en eigenlijk moet de formatie van Yorick Boon wel winnen om enig geloof te kunnen houden in een inhaalrace. Met twee punten is het seizoen tot nu toe anders verlopen dan gehoopt en wellicht enigszins gedacht. Maar goed, zo lang er nog lucht in zit…zijn er altijd nog kansen. MMO zal alles uit de kast halen om ook weer eens minimaal eenmaal te scoren en bij voorkeur vaker. Tot nu toe werd de roos pas zeven keer getroffen. Tegen Teylingen, afgelopen zaterdag, werd er kansloos verloren (0-4). Van dat kaliber tegenstanders moet Met Moeite Opgericht het niet hebben. Floreant is evenwel echter ook al geen makkie en we starten dus niet bij 0-0. Hieronder nog nieuws vanuit Floreant over de trainerswissel(s).

Floreant en Dennis van den Ing (hoofdtrainer) hebben besloten de samenwerking deze week in goed overleg te beëindigen. De werkzaamheden van Dennis bij ADO Den Haag zijn niet langer te combineren met de functie van hoofdtrainer bij Floreant.

Gelukkig hebben we voor Floreant 1 een tussenoplossing gevonden aangezien Mark Imandt pas in het nieuwe seizoen kan starten. Dit is René van Beek. Hij is in de winterstop gestopt bij DONK en is bereid om het seizoen voor Floreant af te maken. René van Beek is daarvoor 12 jaar trainer geweest bij Groeneweg en brengt daarmee goede ervaring mee. 

Mark Imandt nieuwe vaste hoofdtrainer
Mark Imandt start in het nieuwe seizoen als hoofdtrainer voor het 1e elftal (zie bericht d.d. 08-02 op onze website) en neemt het stokje in augustus over van René van Beek. 

Goede tussenoplossing  
Het enthousiasme, de no-nonsens en de energie van René van Beek geeft ons vertrouwen dat we in elk geval een goede overbruggingsperiode tegemoet gaan.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read