donderdag, mei 30, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactorySeizoen Football Factory lijkt erop te zitten

Seizoen Football Factory lijkt erop te zitten

-

Vijfde klasse- Football Factory heeft nog twee duels op het programma staan dit seizoen, maar voor de Leidenaren lijken die om des keizers baard te gaan. Zaterdagmiddag verloor de equipe van Pieter van Schie namelijk verrassend op eigen veld van SVO Buytenpark (1-2) en daardoor is de kans op een nacompetitieplek zo goed als zeker verkeken.

De trainer: ,,Een zeer teleurstellende middag voor ons. We begonnen slap aan dit duel en na zes minuten profiteerden zij daarvan en moesten we in de achtervolging. Gesteld kan worden dat we genoeg kansen kregen en we raakten een keer de paal en drie keer de lat. Toch kregen we het niet voor elkaar te scoren en moesten we dus vol aan de bak na de rust. Ik had nog wel het gevoel dat het goed zou en kon komen en we kwamen ook op gelijke hoogte. Eerst miste Daily Hoogkamer vanaf elfmeter, maar in de rebound scoorde hij. Er was evenwel te vroeg ingelopen door de spelers van SVO en dus moest die pingel opnieuw worden genomen. Nu ging die er wel in een keer in.”

Football Factory wilde doordrukken, maar zo’n feest werd het niet. ,,Er waren veel protesten rondom die strafschop en er werden tal van gele kaarten getrokken. Er viel zelfs een rode voor hen, maar juist op dat moment maakten zijn de 1-2. Daarna zijn zij niet meer bij ons doel geweest, maar we kregen zelf ook niet meer de kansen die we eerder wel konden creëren. Vorige week speelden we gretig tegen Bernardus en vochten we voor onze laatste kansen. Nu zag ik een meer verbeten SVO Buytenpark en bleven we met lege handen achter. Zij hadden de echte wil om te winnen en dat ontbrak eraan bij ons. Deze middag moeten we maar gauw vergeten.”

Football Factory bleef zesde met nu 27 uit 18 duels. De achterstand op Bernardus en Kickers’69 is er maar twee punten, maar die ploegen speelden een duel minder. Daarbij komt dat de roodzwarten komende zaterdag op bezoek gaan bij SJC, dat nog altijd ongeslagen is na de 3-0 zege op Overschie. De Noordwijkers kunnen de titel pakken en het heeft er dus alle schijn van dat Football Factory dit seizoen voor het laatst in actie komt op 11 mei uit bij Overschie.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read