woensdag, juni 12, 2024
HomeVijfde klasseHazerswoudse BoysVoorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 11 mei

Voorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 11 mei

-

Bernardus- Hazerswoudse Boys

Uiteraard nog altijd een fraai affiche, maar het had nog veel mooier kunnen zijn. De Boys staan muurvast op plek drie en gaan via de nacompetitie een poging wagen terug te keren naar de vierde klasse. Met 38 uit 18 is er ook prima gepresteerd en ook het doelsaldo spreekt boekdelen met plus 36. Bernardus is teruggevallen en staat vijfde. De formatie van Serge den Os kan nog wel vierde worden, maar de onfortuinlijke trainer kampt met een handvol langdurige blessures en mag gemankeerd worden genoemd als het gaat om de bezetting. De prestige blijft evenwel overeind staan en mochten de oranjewitten winnen dan is de kans terug om alsnog de nacompetitie in te duiken. Thuis klopten de zwartwitten de bezoekers met 3-0. LAV is er weer bij en hoopt op een leuke voetbalmiddag in een meer dan gemoedelijke sfeer.

SJC- Kickers’69

In Noordwijk is men wel zo ongeveer uitgefeest na de titel, zou je zo zeggen. Niets is minder waar; volgens social media wordt het ook tegen Kickers’69 nog een dolle boel. Eerst lekker ontspannen ballen en dan gaat de pomp weer open. De ploeg uit Leimuiden kan nog van de vierde plaats worden verdrongen, maar heeft de troeven vooralsnog stevig in handen. De kampioen is toe aan de laatste ontmoeting van dit seizoen en in de historie. Wellicht genoeg ingrediënten om er alsnog een spektakelstuk van te maken. Eerder won zwart en wit met 2-4 van de ploeg van Angelo Leverock.

LSVV’70- Delft

Een wedstrijd die er niet meer toe doet. LSVV’70 weet zeker dat het geen kampioen is geworden en door de KNVB ook niet wordt aangewezen als vervangend kampioen nu daadwerkelijk kampioen SJC stopt met prestatievoetbal. De studentenclub buikt dus uit richting de nacompetitie in de hoop daar potten te kunnen breken als de absolute nummer twee van deze klasse. Delft komt op bezoek en die ploeg staat nog altijd op een puntje, maar bleef tot nu toe wel altijd haar sportieve plicht vervullen. Dat is ook wat waard. In het eerste treffen won LSVV’70 met 0-15 en dat niet eens tegen de verhoudingen in. Tot nu toe was dit de grootste uitslag en daar zal het vrijwel zeker bij blijven. Of gaat Jiddo Doornenbal werken aan zijn cijfers om op zeker topscorer te worden van deze regio?

Overige wedstrijden: SVV- Overschie, SVO Buytenpark- DVC, Football Factory vrij

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read