donderdag, mei 30, 2024
HomeVijfde klasseSV BernardusVoorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 13 april

Voorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 13 april

-

Kickers’69- LSVV’70

Op papier een topper van jewelste. De ploeg uit Leimuiden staat mede door een 0-2 zege op SVV op de vierde plaats en de nacompetitie zit er nog steeds in. Voor de mannen van Angelo Leverock hoeft er niet per se een prijs uit te rollen, omdat de stap naar de vierde klasse best wel een pittige is. Neem MMO als voorbeeld. Kickers is in ontwikkeling en kan ook prima uit de voeten in deze klasse, zeker als er volgend seizoen nog meer regioclubs zullen plaatsnemen in de kelderklasse. Maar toch, als er kansen liggen dan moet je die pakken.

LSVV’70 wordt vrijwel zeker tweede en zal de nacompetitie in gaan. De achterstand op het schier ongenaakbare SJC is al groot en de voorsprong op de nummer drie evenzo. Deze week werd bekend dat SJC na dit seizoen zal stoppen. Dit gaf de club uit Noordwijk aan bij de KNVB en de zwartwitten wilden hun positie afdragen (zie eerder geplaatste artikel) aan een andere club. In Zeist gaat men daar niet in mee en dat doet veel stof opwaaien. SJC en LSVV’70 menen dat het een gemiste kans is en de Leidenaren voelen zich al benadeeld omdat deze klasse al werd ingekrompen aan het begin van het seizoen vanwege het wegvallen van Delfshaven. LSVV’70 twittert: ,,Als KNVB West 2 voor de logische oplossing was gegaan, had iedereen begrip  en was geruisloos verder gegaan. En nu? SJC wordt op 20 april kampioen. En als ze dan op 11 mei in de laatste seconde de materiaalman in blessuretijd laten invallen? Oplossing A ligt voor de hand, de KNVB kiest voor B.” SJC betreurt het ook. ,,We willen zeker kampioen worden en geven niets weg, maar het had een hele heldere oplossing geweest om LSVV’70 dan als nummer twee te laten promoveren. We gunnen onze vrienden dat ook.”

LSVV’70 doelde met de materiaalman op een artikel in Schiedam24.nl

VOETBAL – HBSS heeft van de aanklager Amateurvoetbal van de KNVB vijf punten in mindering gekregen. Dat is de straf voor het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler.

De club van Harga stelde in het duel tegen FC Vlotbrug Berkan Bayraktar op. Die speler was niet speelgerechtigd; bij het overschrijven ging het mis in de administratie.

Door de puntenmindering zakt HBSS van drie naar vijf op de ranglijst. Bayraktar mag tot 9 mei niet spelen.

Hazerswoudse Boys- Delft

De Boys kwamen in de voorbije speelronde niet langs middenmoter Overschie. Sterker nog; het stond geruime tijd 1-0 voor de thuisploeg. Toch deed de ploeg van Robert Swart goede zaken ten opzichte van Bernardus en de zwartwitten hebben alles in eigen hand v.w.b. de nacompetitie. Met twee punten per wedstrijd gemiddeld zijn de Boys bezig aan een prima seizoen en de vierde klasse is haalbaar. Net als bij Kickers’69 is het wel de vraag of die uitdrukkelijke wens er is, maar ten opzichte van vorig seizoen lijkt er zeker weer progressie te zijn en uitdagingen moet je niet uit de weg gaan. Komende zaterdag wacht een thuiswedstrijd tegen Delft, dat zeker voor de winterstop vaak werd gebruikt als kanonnenvoer. De eerste ontmoeting eindigde in 1-12 en verwacht mag dus worden dat averij uit zal blijven voor Swart en de zijnen. De cijfers van Delft: 16 gespeeld, 1 punt, 10 voor en 72 tegen…

Football Factory- SVO Buytenpark

Football Factory hield de hoop leven op de nacompetitie, maar heeft wel de minste kans. De ploeg van Pieter van Schie won met 0-1 van Bernardus (beelden op deze site terug te vinden). Op zich een knappe prestatie, maar wel dient aangetekend te worden dat Serge den Os een bataljon aan spelers moest missen. Daar kwam Tim Schalken bij want de aanvaller moest na tien minuten afhaken tegen de Leidenaren met een hamstringblessure. Bernardus staat nu stil maar Den Os lijkt over de meeste spelers niet meer te kunnen gaan beschikken. Terug naar de roodzwarten; zij komen nog drie wedstrijden in actie en bij drie keer winst is er nog een kans op de nacompetitie. In alle andere gevallen lijkt het erop dat er ook volgend seizoen in de vijfde klasse zal worden gespeeld. SVO Buytenpark is te gast zaterdag. In Zoetermeer hielden de ploegen elkaar met 1-1 in evenwicht.

Overige wedstrijden: DVC- SVV, SJC- Overschie, Bernardus vrij

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read