donderdag, mei 30, 2024
HomeHazerswoudse BoysHazerswoudse Boys interviewsHazerswoudse Boys na monsterscore bijna zeker van nacompetitie

Hazerswoudse Boys na monsterscore bijna zeker van nacompetitie

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- De kans is aanzienlijk dat Hazerswoudse Boys nog verder zal ballen na de drie resterende competitieduels. De ploeg van Robert Swart nestelde zich nog steviger op de derde plaats en kan zich volgende week al (zo goed als zeker) plaatsen voor de nacompetitie. Zoals te verwachten viel, kon Delft geen partij bieden aan de zwartwitten. Na de 1-12 in de eerste onderlinge ontmoeting werd het nu 9-0 voor de Boys. Onze redactie sprak met routinier Justin Meijer (foto).

,,Het was zaak om snel de eerste goal te maken en van daaruit afstand te nemen. Dat lukte en zo konden we ondanks het lastig te bespelen veld en de straffe wind er een makkelijke middag voor onszelf van maken. Uiteindelijk hebben we ook nog de nodige kansen verkwanseld, maar je weet nu eenmaal dat niet alles erin vliegt. Positief was in elk geval dat we diverse doelpuntenmakers hadden en het is wel eerder gebleken dit seizoen dat wij genoeg spelers hebben die een goaltje kunnen maken. Ja, ik maakte er zelf ook eentje. Vanaf de stip weliswaar en eigenlijk ook niet best genomen. Maar goed, hij telde en zo kon ik ook een duit in het zakje doen.”

Na een 4-0 ruststand werd het uiteindelijk 9-0 voor de thuisploeg. ,,Dit zijn niet de leukste potjes, want het verschil was enorm groot. Toch moet ik hen wel een compliment geven, want ze gingen niet schoppen of vervelend doen en bleven sportief. Daar heb ik wel waardering voor want zij krijgen dit seizoen veel grote nederlagen om de oren. Wij staan er nu goed voor en dit mogen we niet meer weggeven. We krijgen nu SVV uit en dat is ook een laagvlieger. Met winst zijn we er denk ik wel. We sluiten af tegen LSVV’70 en Bernardus. Het zou mooi zijn als de druk bij ons dan al weg is. Op zich zijn we denk ik rijper voor de vierde klasse dan we vorig jaar waren, hoewel we tegen hoogvliegers als SJC en LSVV’70 eerder geen potten konden breken.”

Voor Meijer nadert het einde van zijn voetballeven. ,,Ik speel nu al zo’n achttien jaar in 1 en het is welletjes. We hebben twee kleintjes thuis en daar zit veel tijd in. Daarnaast heeft mijn vrouw onregelmatige diensten en het is niet meer te combineren met twee keer trainen en een wedstrijd op zaterdag. Na vorig seizoen dacht ik ook al aan stoppen, maar dan blijft zo’n degradatie toch aan je kleven. Maar nu is het echt wel klaar en wie weet kan ik nu afsluiten met een prijs. Dat zou natuurlijk beduidend leuker zijn. Veel jonge gasten heb ik nu goed kunnen afzetten en zij mogen het gaan overnemen.”

Treffers Hazerswoudse Boys: Loe Patzig , Ivo Vogelaar (2), Beau Gordijn (2), Justin Meijer, Brent Griffioen, Ryan Graafland, Milan van Vliet.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read