HomeKickers'69Interviews Kickers'69Kickers'69 mag niet mopperen met gelijkspel

Kickers’69 mag niet mopperen met gelijkspel

-

Vijfde klasse A (zaterdag) – ,,Het was vanmiddag precies het tegenovergestelde van de thuiswedstrijd tegen RVV Overschie. Toen scoorden zij uit het niets in blessuretijd de 1-1 waar wij de hele wedstrijd de bovenliggende partij waren. En dit keer was het heel slecht bij ons, hebben we nauwelijks kansen gerealiseerd en scoorden we ook ruimschoots in de blessuretijd de 2-2. Gelukkig waren er daar nauwelijks toeschouwers getuige van want het was een echte vijfde klasse pot voetbal waar je langs de lijn niet echt enthousiast over kon worden”, aldus de realistisch verhalende Tijs van der Hoorn van SV Kickers’69.

Met de laatste competitiewedstrijd van Kickers’69 op 3 februari, winst op Football Factory met 1-0, namen de Leimuidenaren een vijfde plek op de ranglijst in met 19 uit 11 waar Overschie twee plaatsen lager stond met 13 uit 11. Met de focus op plek drie, om voor de nacompetitie in aanmerking te kunnen komen, moest er dus gewonnen worden. Van der Hoorn: ,,Maar we begonnen onrustig, het stond niet goed bij ons en zij kwamen geregeld over de zijkanten gevaarlijk op. Het duurde niet lang voordat we met 1-0 achter kwamen. We kregen daarna iets meer de bal, maar echte kansen waren er niet voor ons in de eerste helft.”

In de rust werd er vooral vooruit gekeken. ,,Het is belangrijk om bij tegenslagen elkaar ook te blijven motiveren en oppeppen. Kritiek uitspreken is zo gemakkelijk… Dat ging na rust dan ook stukken beter bij ons. Maar echte kansen wisten we verder niet te realiseren. En dus uit het niets was er de gelijkmaker, ik mocht als vaste strafschopnemer aanleggen voor een strafschop omdat ik binnen hun zestien werd aangetikt. Veel waren we daar echt nog niet geweest. Maar snel erna verdween de bal via mijn voet achter onze eigen doelman, zo stonden we hernieuwd achter”, aldus de Kickers’69-speler.

De mouwen werden nog verder opgestroopt bij de oranjewitten, er kwamen twee wissels in het veld en er werd meer naar voren gespeeld, meer druk gezet. Van der Hoorn: ,,Het was dik in blessuretijd dat Kevin Ekelschot een vrije trap, die gelukkig viel tussen hun verdediging en doelman, binnentikte. Deze 2-2 werd dan ook de eindstand en meer zat er echt niet in vanmiddag in deze slechte wedstrijd van onze kant.”

Kickers’69 bleef zo vijfde met 20 uit 12 (26-19) en Overschie bleef ook zevende met 14 uit 12 (16-27). Komende zaterdag is thuis DVC de tegenstander waar er eerder 1-1 tegen werd gespeeld. ,,Die moeten we winnen als je bovenin wilt blijven meedoen. Want die ploegen uit Delft en Rotterdam zijn onbekend voor ons, maar staan ook allemaal in het rechterrijtje in deze vijfde klasse. Dus we gaan ervoor zaterdag!”, aldus Van der Hoorn.

Ze zijn redelijk onbekend voor de clubs uit de Duin- en Bollenstreek en Leidse regio. Maar RVV Overschie is landelijk wel zeker bekend geworden. In 2016 ontstond deze club uit de fusie van RVV AGE en VV GGK via de tussennaam RVV AGE – GGK. Daarmee verkreeg het de langste naam ooit van een Nederlandse voetbalvereniging: ‘Rotterdamse Voetbal Vereniging Abrham van Stolk Groei en Roem moeten immer naar Ambitie leiden Eendracht doet Samen spelen – Gemeentelijk Gasfabriek Keilehaven’. Een leuke naam om aan te moedigen die jaren! Vandaar nu de naam RVV Overschie!

RVV Overschie – SV Kickers’69 2-2 (1-0). RVV Overschie 1-0, Van der Hoorn 1-1 (strafschop), e.d. 2-1 en Ekelschot 2-2.