maandag, april 15, 2024
HomeVijfde klasseLSVV'70Leden en teams op het telraam: LSVV'70 (4)

Leden en teams op het telraam: LSVV’70 (4)

-

Voor het tweede jaar op rij zijn er meer mensen in Nederland lid geworden van een voetbalvereniging, zo liet de KNVB weten in 2023. De voetbalbond noteert in het jaarverslag over het seizoen 2022/’23 een plus van 1,7 procent waarmee het totaal aantal leden is gegroeid naar 1.212.697.

Maar hoe staat het er voor in onze regio? In welke leeftijdscategorie bevinden zich de meeste leden, op welke leeftijd is het dun gezaaid bij een club en meer van dat werk. Onze redactie brengt een en ander de komende tijd in kaart, te beginnen met de clubs uit Leiden. Straks hebben we een totaalbeeld in kaart gebracht van onze regio en kunnen we conclusies trekken, verbanden leggen en wat vragen op tafel leggen over de toekomst. Deze week: LSVV’70

LSVV’70 is een buitenbeentje in het Leidse voetbal. De club, uiteraard opgericht in 1970, heeft een ledenbestand van vooral studenten. Het beschikt niet over jeugd of veteranen. Daarom is het wat omvang zeer bescheiden, hoewel LSVV’70 met 255 leden zeker levensvatbaar is.

De studenten spelen tegenwoordig in de zaterdag 5e klasse. Dat was in het verleden anders, de club kwam tien jaar in de 3e klasse uit. De afgelopen vijf seizoenen speelde het nog 4e klasse.

De selectie hangt af van toeval. Gaan toevallig enkele spelers van een eersteklasser in pakweg Groningen of Venlo in Leiden studeren, en willen ze daar tegen een balletje trappen, dan is de selectie ineens een stuk sterker dan het seizoen ervoor. Maar als er een goede lichting aan het werk elders in het land gaat, dan zingt LSVV’70 weer een toontje lager.

Totaal aantal spelende leden voor een KNVB-competitie: 255. Daarbij komen 31 trainingsleden.

Samenstelling teams: 

2 mannenteams zondag

6 mannenteams zaterdag

4 zaalvoetbalteams

3 vrouwenteams zaterdag

Cluboverzicht spelende leden in een KNVB-team:

UVS: 567 leden (schatting), teams: 43

DoCoS: 525 leden (schatting), teams: 37

Lugdunum: 275 leden (schatting), teams: 26

LSVV ‘70: 255, teams: 15

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read